Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος


Έτσι ξεκίνησαν όλα

Διάσκεψη Βάνζεε: Κανένας Εβραίος δεν πρέπει να επιζήσει

Στη διάρκειας 90 λεπτών σύσκεψη, τα πρακτικά μέτρα που αποφασίστηκαν για την επερχόμενη τελική λύση, ήταν οι εκτοπίσεις «προς Ανατολάς», η γκετοποίηση και η καταναγκαστική εργασία.

«Ξαναζωντάνεψε» σκηνή από την ταινία «Οι κυνηγοί» στη λίμνη Ιωαννίνων


Μια συμβολική εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του

Αναγκαία διάψευση για δημοσίευμα σε ιστοσελίδα


ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Πρόσφατα σε ελληνική ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε ένα άρθρο για τις εξελίξεις στο Καζακστάν, όπου ο συντάκτης έγραφε ότι το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν «κατατάσσεται στον χώρο του τροτσκισμού». Ακόμη υποστήριζε πως το στέλεχός του Α. Κουρμάνοφ έδωσε συνέντευξη σε μια ιστοσελίδα που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Εμπερτ, το οποίο στήριξε την αντιδραστική ανατροπή στην Ουκρανία (το λεγόμενο «Μαϊντάν»), και διάφορες ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις που προωθούν τις λεγόμενες «έγχρωμες επαναστάσεις».

Είναι απολύτως συνυπεύθυνοι!


Μετά το χάος που πλήρωσε για άλλη μια φορά ο λαός της Αττικής, με κίνδυνο ακόμα και για την ίδια του τη ζωή, μετά το αίσχος της Αττικής Οδού, ξεκίνησε το γνωστό γαϊτανάκι για την απόδοση ευθυνών. Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο και ο άλλος με τη σειρά του στον επόμενο.

Απειλές και κατά της Λευκορωσίας στην κόντρα με την Ρωσία

 
Για «γρήγορα» και «αυστηρά» αντίποινα κατά της Λευκορωσίας, έκανε λόγω η Ουάσιγκτον, σε περίπτωση που το Μίνσκ επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Καμιά περικοπή μισθού, κανείς στη δουλειά χωρίς ασφαλείς συνθήκες


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και δεκάδες Συνδικάτα είχαν προειδοποιήσει πριν τη χιονόπτωση για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων, απαιτώντας από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις εργασίες, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους και να υποχρεώσει τους εργοδότες να μην περικόψουν μισθούς και ημερομίσθια.

Η διέξοδος για το λαό είναι να γίνει η αγανάκτηση δύναμη πάλης, σύγκρουσης και ανατροπής

 


Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, καταψηφίζοντας στο "πρόσωπό" τους την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων, τις επιλογές του σημερινού σάπιου κράτους και συστήματος.

Τζουζέπε Βέρντι


 Στις 10 Οκτωβρίου 1813 γεννιέται ο Τζουζέπε Βέρντι. Ιταλός συνθέτης όπερας, από τους σημαντικότερους του 19ου αιώνα.

Ως εδώ!


Κλιματική αλλαγή, λάθη, παραλείψεις και αστοχίες, σε έναν κατά τ' άλλα ...πανέτοιμο κρατικό μηχανισμό, είναι το πόρισμα της κυβέρνησης για το χάος που επαναλήφθηκε για μια ακόμη φορά με την κακοκαιρία. Μετά την ταλαιπωρία, η πρόκληση και η κοροϊδία έρχονται να αποτελειώσουν τα εκατομμύρια κατοίκους του Λεκανοπεδίου που έζησαν για μια ακόμη φορά το θρίλερ του χιονιά.

Το ίδιο κράτος


Όταν απαιτείται να κινητοποιηθούν, να ενισχυθούν, να στελεχωθούν οι κρατικές υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών το σύνηθες είναι η εκάστοτε κυβέρνηση ή να απαντάει πως «είμαστε καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά» ή να δίνει στη δημοσιότητα μία έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους που αναφέρει ότι κοστολόγησε τις προτάσεις και αυτές είναι οικονομικά ασύμφορες.

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν αγώνας για μέτρα προστασίας του λαού


Εδώ  και 3 ημέρες οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν απ’ την κακοκαιρία “Ελπίς”, ειδικά στην Αττική, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα Γολγοθά προβλημάτων, που κυριολεκτικά παραπέμπουν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Σπίτια χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Να παρθούν μέτρα για να εκλείψουν από τα σχολεία οι φασιστικές ομάδες


Στην ανάγκη να παρθούν μέτρα για να εκλείψουν από τα σχολεία οι φασιστικές ομάδες που δημιουργούν φόβο, τρομοκρατία και εκφοβισμό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «REAL FM» της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, όπου φασιστοειδή δρουν ανενόχλητα με ξυλοδαρμούς, προπηλακισμούς, ύβρεις και απειλές σε βάρος μαθητών, αλλά και καθηγητών.

«Να τη βράσω τη συγνώμη»

 
«Να τη βράσω τη συγνώμη», λέει ο κόσμος, σχολίασε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κανάλι «Action». Σημείωσε πως πρέπει να μειωθούν τα τιμολόγια ρεύματος κατά 50%, αναφερόμενος στα χιλιάδες σπίτια που ακόμα δεν έχουν ρεύμα. 

Κορυφή του παγόβουνου


Ο εγκλωβισμός εκατοντάδων απελπισμένων οδηγών στην Αττική Οδό είναι η κορυφή του παγόβουνου της διαχρονικής, επικίνδυνης πολιτικής, που παραδίδει το συγκοινωνιακό δίκτυο στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να αυξάνουν τα κέρδη από την εκμετάλλευση των διοδίων, ενώ απαλλάσσει το κράτος ακόμα και από τη στοιχειώδη υποχρέωση (και το κόστος) να το διατηρεί ασφαλές για όλους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 27/01/1765

Γεννιέται ο Αυστριακός συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. 

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

27/01/1775

Γεννιέται ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ φον Σέλινγκ.