Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Σύντροφοι παντός καιρού


21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Παντός καιρού» οι δυνάμεις του Κόμματος στη μάχη της διακίνησης των Θέσεων

Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά! Δεν παραδινόμαστε - Τώρα είναι δικός μας αυτός ο δρόμος!


Δεν παραδινόμαστε – Τώρα είναι δικός μας αυτός ο δρόμος!

Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σε Ελλάδα και Τουρκία μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας και οικονομικής κρίσης, βλέπουμε τα όνειρα μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον να τσακίζονται.

Με αυτό το Κοινό Κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων μας, καλούμε τους συναδέλφους μας σε Ελλάδα και Τουρκία, να δυναμώσουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε!     

Να μη μειωθούν οι μισθοί στον ΟΑΣΘ - Αρνητικός ο υφυπουργός Εργασίας


Αρνητικός ήταν ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου έναντι των αιτημάτων των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ που μετέφερε τη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα.

Φυσικά φαινόμενα βαφτίζονται «ακραία» για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στην πολιτική προστασία


Έχει γίνει πλέον καθεστώς φυσικά φαινόμενα, όπως η χιονόπτωση τον χειμώνα, να βαφτίζονται "ακραία", μόνο και μόνο για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες.

Τι σημαίνει να είσαι Δαπίτης…

 


Αν αποκαλέσεις “φασίστα” έναν φασίστα, προσβάλλεται. Και αν πεις στον ΔΑΠίτη ότι είναι ΔΑΠίτης, δηλαδή συνώνυμο με ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, θα πει πως τον συκοφαντείς. Και αν του φέρεις αποδείξεις, ντοκουμέντα και υλικό, όπως τις αφίσες της παράταξής του με τα τσοντο-υπονοούμενα, θα αρχίσει τις άναρθρες κραυγές. Και Α… Και Ου…

Οι πλοιοκτήτες των νησιών του Αιγαίου


Σε προηγούμενο άρθρο («Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», 30-31 Γενάρη) αναφερθήκαμε στη μεγάλη ανάπτυξη της ελληνόκτητης ναυτιλίας στη διάρκεια της περιόδου 1750 - 1821. Στο παρόν άρθρο θα εστιάσουμε στην κοινωνική ομάδα που κατεξοχήν πρωταγωνίστησε στην προεπαναστατική ναυτιλιακή ανάπτυξη αλλά και μετασχηματίστηκε μέσω αυτής στους πλοιοκτήτες των νησιών του Αιγαίου. Παρόλο που αντίστοιχη ανάπτυξη γνώρισαν οι πλοιοκτήτες του Ιονίου, εντούτοις εστιάζουμε στο Αιγαίο, καθώς τα «ναυτικά νησιά» του πρωταγωνίστησαν και στην Επανάσταση που ακολούθησε. Τα εμπορικά «σιταροκάραβα» της Υδρας, των Σπετσών, των Ψαρών, της Κάσου αποτέλεσαν τον πυρήνα του πολεμικού στόλου της Επανάστασης, ενώ οι πλοιοκτητικές οικογένειες αποτέλεσαν από τους βασικότερους χρηματοδότες της.

Η «πλεονάζουσα θνησιμότητα» και το δημόσιο σύστημα Υγείας μιας νόσου


ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Ενα μεγάλο μέρος των θανάτων δείχνει να σχετίζεται με μια «παράλληλη επιδημία» λόγω αδυναμίας πρόσβασης άλλων ασθενών στο δημόσιο σύστημα Υγείας

Η κυβέρνηση στέλνει φρεγάτα στον Περσικό!


 
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΜΠΛΟΚΗΣ

Αλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στα επικίνδυνα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών πρόσθεσε η κυβέρνηση στέλνοντας πολεμικό πλοίο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου.

Να εξασφαλιστεί ο δωρεάν και ασφαλής εμβολιασμός



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για τη γενναία στήριξη των δημόσιων συστημάτων Υγείας και για να ανοίξει ο δρόμος ώστε η Υγεία να μην είναι εμπόρευμα, αλλά κοινωνικό αγαθό


Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία τοποθετείται με ευθύνη στην ανάγκη μαζικού εμβολιασμού των λαών ως ένα από τα βασικά και αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Τα εμβόλια πρέπει να είναι ασφαλή και δωρεάν.

Το τρίτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ


Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Τρίτο κείμενο 

Χυδαία κατασυκοφάντηση και προσβολή φοιτητών και πανεπιστημίου


Μετά από την απαίτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να δίνονται στη δημοσιότητα οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, η διοίκηση του δήμου δημοσίευσε σήμερα (12 Φλεβάρη), και με καθυστέρηση 2,5 εβδομάδων, τη συνεδρίαση όπου συζητήθηκε ψήφισμα καταδίκης των κυβερνητικών κατασταλτικών μέτρων για την αστυνόμευση των πανεπιστημίων αλλά και της απαγόρευσης  των συναθροίσεων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


15/02/1564

Γεννιέται ο Γαλιλαίος Γαλιλέι, Ιταλός αστρονόμος και φυσικός, που υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία, την οποία εξαναγκάστηκε από την Ιερά Εξέταση ν' απαρνηθεί. Λέγεται πως εξερχόμενος από την Ιερά Εξέταση μουρμούρισε τη γνωστή φράση «και όμως γυρίζει»!