Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για την επιθετικότητα της Τουρκίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη δήλωσή του σημείωσε:
Μπροστά στην τούρκικη επιθετικότητα η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, ο κίνδυνος ανάφλεξης γενικότερα έχουν τη σφραγίδα ακριβώς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δηλαδή όλων αυτών που υπονομεύουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή

Τα δικά μας παιδιά…


Τούτες τις μέρες, που είναι σε εξέλιξη οι Πανελλήνιες εξετάσεις, τις μέρες που τα παιδιά μας προσπαθούν να περάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι το δικό της παιδί είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ. Συνεπώς, με μοναδικό στήριγμα το ακαδημαϊκό βάρος τους πτυχίου του, δικαιούνταν στην ηλικία των 25 ετών να διατελέσει Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών (δείτε το βίντεο εδώ – από το 1. 14.40 και μετά) . 

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΩΝ

Είμαστε παρωχημένοι. Πιστεύουμε πως ο κόσμος πρέπει να μπορεί να εργάζεται.

Είμαστε παρωχημένοι. Πιστεύουμε ότι ο εργάτης δεν πρέπει να είναι δούλος. Πρέπει να ζει ως άνθρωπος.

Είμαστε παρωχημένοι. Πρέπει ο εργάτης να έχει ασφάλιση, να δικαιούται άδειες, να πληρώνεται τις υπερωρίες του.

Ταξιδεύει στην καρδιά της ανταρτομάνας Ρούμελης


28ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
  • Στο Καρπενήσι στις 12 - 14 Ιούλη το Διήμερο
  • Το Σάββατο 13 Ιούλη θα γίνει συγκέντρωση όπου θα μιλήσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος
«Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε. Με το ΚΚΕ μπροστά για το δίκιο του λαού!».

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ


Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - προτάσεις που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό -, τα αντιλαϊκά «έργα και ημέρες» τους τα προηγούμενα χρόνια, οι δεσμεύσεις τους σε κεφάλαιο και ιμπεριαλιστικούς θεσμούς για τα πολλά επόμενα, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες: Την επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος, ανεξάρτητα απ' τους μεταξύ τους συσχετισμούς, η αντιλαϊκή «σκυταλοδρομία» θα συνεχιστεί.

Επικίνδυνη προσπάθεια εφησυχασμού του λαού για τις εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο


Για επικίνδυνη προσπάθεια εφησυχασμού του λαού για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο έκανε λόγο ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Δευτέρας.

Σημείωσε ότι είναι διπλός ο κίνδυνος από την προσπάθεια των ΗΠΑ να προσελκύσουν την Τουρκία ενάντια σε Ρωσία, Κίνα και Ιράν. Όπως είπε, στην περίπτωση της ρυμούλκησης της Τουρκίας είναι πιθανό να της δοθούν ανταλλάγματα σε Κύπρο και Αιγαίο, ενώ στην περίπτωση που ύπαρξη ρήξη της Ουάσιγκτον με

Γκεόργκι Ζούκοφ


Πεθαίνει, 18/6/1974, ο στρατάρχης της Σοβιετικής Ένωσης Γκεόργκι Ζούκοφ, ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (1941-1945) και βασικούς στρατιωτικούς παράγοντες της Νίκης.

Ο Ζούκοφ εντάχθηκε στο Κόμμα των Μπολσεβίκων με την έκρηξη της Επανάστασης του 1917, μαχόμενος με τον Κόκκινο Στρατό στα διάφορα μέτωπα κατά των δυνάμεων της αντεπανάστασης. 
Μεταξύ άλλων, διετέλεσε μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΣΕ (1956-1957), καθώς και υπουργός Άμυνας της ΕΣΣΔ (1955-1957).

Γ’ Ψήφισμα «Περί εκτάκτων μέτρων αφορώντων την Δημοσίαν τάξιν και ασφάλειαν».


Σαν σήμερα στις 18/06/1946 το αστικό μοναρχοφασιστικό καθεστώς έρχεται να θωρακίσει ακόμα περισσότερο το νομικό του οπλοστάσιο θέτοντας σε εφαρμογή το περιβόητο Γ’ Ψήφισμα «Περί εκτάκτων μέτρων αφορώντων την Δημοσίαν τάξιν και ασφάλειαν».

Είχε προηγηθεί η λευκή τρομοκρατία της μεταβαρκιζιανής περιόδου, το πογκρόμ σε βάρος χιλιάδων κομμουνιστών και αριστερών και το Γ’ Ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων όριζε πως