Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Τα χρυσά παιδιά

Τα χρυσά παιδιά της ΝΔ νίκησαν την ανεργία

Τόσο χρήσιμοι!


«Θα πρέπει να οριοθετηθεί ο καλός συνδικαλισμός από τον άκρατο συντεχνιακό και σε μερικές περιπτώσεις συνδικαλισμό συμφερόντων (...) 

Οταν δημιουργείται μία χωρίς λόγο απεργιακή κινητοποίηση που πιάνει τα ποντοπόρα πλοία και ένα πλοίο μένει εκτός ναύλου για ένα μήνα, 20 μέρες, πολλοί εφοπλιστές κατέβαζαν ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο την ελληνική σημαία συλλήβδην, με αποτέλεσμα να χάνουν τη δουλειά τους πολλοί Ελληνες (...)

Το νομοσχέδιο - ωδή στην ευελιξία, οι γονείς εκ περιτροπής κι ο Εχθρός Λαός


Οταν ο υπουργός Εργασίας δηλώνει πως πρέπει να στηθεί μνημείο στον Αγνωστο Εργοδότη, γιατί αυτός υποφέρει και ταλαιπωρείται σήμερα και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανακοινώνει μια πολιτική άγριας λιτότητας για τους επόμενους μήνες (πάγωμα μισθών/ συντάξεων και ψίχουλα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές), ξέρουμε πια με σιγουριά ότι μπήκαμε για τα καλά στη ζώνη του Λυκόφωτος.

Μιλάμε για το ξεκλήρισμα και τη φτωχοποίηση ενός ολόκληρου λαού. Για τη νομιμοποίηση της αντίληψης ότι το 2023 ένας εργαζόμενος πρέπει να δουλεύει 13 ώρες τη μέρα για να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια αυτός και η οικογένειά του. Εισάγονται νέες μορφές ελαστικής απασχόλησης, οι μηδενικές ώρες, οι συμβάσεις κατά παραγγελία.

10 λόγοι για να ψηφίσεις «Λαϊκή Συσπείρωση» στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη

  1. Για να γίνει η οργή οργανωμένη διεκδίκηση. Η δύναμη που θα πάρουν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ στις 13 Περιφέρειες και σε 262 δήμους σε όλη τη χώρα, θα επιστρέψει στον καθημερινό αγώνα για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του λαού κόντρα στις προτεραιότητες των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοεργολάβων. Προτεραιότητες πίσω από τις οποίες ευθυγραμμίζονται η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, οι δυνάμεις τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, σκορπίζοντας νεκρούς, στάχτες και καταστροφή.

ΗΠΑ και Ουκρανία συμφώνησαν για κοινή παραγωγή όπλων


Η Μόσχα ενισχύει τη συνεργασία με Πεκίνο και Τεχεράνη

 Εντείνουν τις «συμμαχίες» τους και τη μακροπρόθεσμη στρατιωτική τους ενίσχυση τα δυο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα που συγκρούονται στην Ουκρανία, καθώς προετοιμάζονται για μακροχρόνια σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη.

Ουκρανία και ΗΠΑ συμφώνησαν να αρχίσουν την από κοινού παραγωγή όπλων, ένα βήμα που θα δώσει στο Κίεβο τη δυνατότητα να αρχίσει να παράγει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Β. Ζελένσκι, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Ινέσσα Αρμάντ (Ελιζαβέτα Φεντόροβνα)

"Το κόκκινο λάβαρο της εργατικής τάξης ποτίστηκε με το αίμα της εργαζόμενης γυναίκας": Σαν σήμερα, 24 Σεπτέμβρη 1920, πεθαίνει η Μπολσεβίκα Ινέσσα Αρμάντ (Ελιζαβέτα Φεντόροβνα), ηγετική μορφή του αγώνα για τα δικαιώματα των εργατριών και των εργατών στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

Η Αρμάντ γεννήθηκε το 1874 στο Παρίσι, παιδί οικογένειας καλλιτεχνών. Έχασε τον πατέρα της απο μικρή και ανατράφηκε στη Μόσχα στο σπίτι των εργολάβων Αρμάντ.

«Πάρε - δώσε» που πατά στη διαχρονική τους σύμπλευση σε δήμους και Περιφέρειες

Δύο βδομάδες πλέον πριν από τις τοπικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη και ο χάρτης των υποψηφιοτήτων σε Περιφέρειες και δήμους έχει διαμορφωθεί. Μέχρι να φτάσουμε εδώ βέβαια, προηγήθηκε ένα ατέλειωτο κομπρεμί ανάμεσα στα επιτελεία των αστικών κομμάτων που κατέληξαν σε συμπράξεις στελεχών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο με τέτοιον τρόπο που «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα»...

Αφθαρτος;

Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να μπορέσει κανείς να αφομοιώσει τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και ημερών, έτσι ώστε να μπορεί όχι να σχεδιάσει, αλλά στοιχειωδώς να οργανώσει την επόμενη μέρα της ζωής του. Γιατί όταν λέω γεγονότα, σύντροφοι, εννοώ αυτά που επιδρούν στη ζωή μας, κυρίως ερήμην μας, ή καλά κρυμμένα πίσω από τη φανταχτερή ατζέντα της κυρίαρχης τάξης. Οσες διαλεκτικές ικανότητες να 'χει κανείς στην εικονολατρική μας εποχή, αν δεν έχει και γνώσεις και εμπειρία δεν θα μπορεί να διακρίνει τη λάμψη των σταρ από τη λάμψη του Ναζίμ Χικμέτ και του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, μισόν αιώνα τώρα. Θα γραπωθώ λοιπόν απ' την αντίφαση αυτών των δύο λάμψεων. Η μία σε γκαβώνει. Η άλλη σε ξεστραβώνει.

Επιταχύνονται εξελίξεις μετά τη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν


 Πρωταγωνιστικός ρόλος της Ρωσίας στη «διευθέτηση», με φόντο τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό με ΗΠΑ - ΕΕ στον Νότιο Καύκασο

 Με την εκτεταμένη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ την περασμένη Τρίτη, η οποία διήρκησε ένα 24ωρο και έληξε με εκεχειρία και παράδοση των αρμενικών αυτονομιστικών αρχών του θύλακα που αυτοαποκαλείται «Δημοκρατία του Αρτσάχ», επιταχύνονται εξελίξεις στον Νότιο Καύκασο. Εξελίξεις που σχετίζονται με τον οξυμένο γεωπολιτικό ανταγωνισμό μεταξύ διαφόρων ιμπεριαλιστικών κέντρων, κυρίως μεταξύ των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας.

Πρώτη φορά Κασσελάκης

Όλα αρχίζουν με την πρώτη φορά. Πρώτη φορά στο σχολείο, πρώτη φορά στον έρωτα, πρώτη φορά στην κάλπη, πρώτη φορά Αριστερά – κυβερνώσα Αριστερά. Τα παραμύθια αρχίζουν με το μια φορά και έναν καιρό…

Όλα άρχισαν με τον ήχο της φυσαρμόνικας του Λεωνίδα στην πλατεία Συντάγματος και της Ομόνοιας. Ο μεταπολιτευτικός καιρός  πέρασε και  έσβησε από το λογότυπο της εφημερίδας “Αυγή” το σφυροδρέπανο. Σημεία των καιρών.  Στην Ανανεωτική Αριστερά  ονειρεύονταν από τότε “δίκαιη Ευρώπη”, ενώ  άλλοι φώναζαν  “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”. Ωστόσο όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. 

Το ... κόκκινο «αντίδοτο»

«Amber Alert» για τους κυβερνητικούς υποψηφίους σε Περιφέρειες και δήμους

Προεκλογική εκστρατεία σε ...αποστειρωμένα περιβάλλοντα.

Κάτι «εξτραδάκια» - πληρωμένες καταχωρήσεις στα φιλικά κανάλια

κάτι περιοδείες με στημένους κλακαδόρους

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 24/09/1845

Αυτοκτονεί διωκόμενος και πάμπτωχος ο Ανδρέας Λόντος, μέλος της Φιλικής Εταιρίας και πρωταγωνιστής της επανάστασης του 1821. Μετά το κίνημα της 3ης του Σεπτέμβρη 1843 αναδείχθηκε αντιπρόεδρος της εθνοσυνέλευσης ενώ στη συνέχεια χρημάτισε υπουργός στρατιωτικών & εσωτερικών στην επαναστατική κυβέρνηση.