Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Όταν έχεις χαθεί...

Η  λύση βρίσκεται μπροστά.

Θυσιόπανα


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος stand up comedian μας εκπλήσσει για ακόμη μια φορά, αφού καυτηριάζει με επιτυχία την πολιτική επικαιρότητα, τα ετοιμόρροπα κτήρια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας…την πτώχευση τράπεζας στην Αμερική αλλά και την Ελβετία…

«`Η οι ζωές μας ή τα κέρδη τους... »

Λίγες μέρες μετά τους 57 νεκρούς στα Τέμπη...

Κάποιοι κάνουν δημοσκοπήσεις και ψάχνουν το «πολιτικό κόστος» πάνω στα εκτροχιασμένα βαγόνια και τις λιωμένες λαμαρίνες...

Την ώρα που λαός και νεολαία ακούραστα διαδηλώνουν: «'Η οι ζωές ή τα κέρδη τους»!

Αθώωση των πραγματικών ενόχων και επιτάχυνση της πολιτικής που προκάλεσε το έγκλημα στα Τέμπη


 Η συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση ενός εγκλήματος, το χειρότερο όμως ήταν ότι κατέληγε στην αθώωση των πραγματικών ενόχων και στην επιδίωξη συνέχισης κι επιτάχυνσης της ίδιας ακριβώς πολιτικής που προκάλεσε αυτό το έγκλημα.

Διασωληνώστε όπου να 'ναι ... κι όπου βγει

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Με ένα ακόμα φιρμάνι «κίνδυνο - θάνατο» για τη διαχείριση ασθενών στο πλαίσιο του σμπαραλιασμένου δημόσιου συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση πετάει το «μπαλάκι» των ευθυνών για τη νοσηλεία διασωληνωμένων, που κανονικά θα έπρεπε να εισαχθούν σε ΜΕΘ, σε μη εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές κλινικών.

ΣτΕ: «Όχι» στην πλήρη παράδοση σε ιδιώτες - Δε θίγει την πολιτική της «απελευθέρωσης»


Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού υποστηρίζει ότι το νερό δεν επιτρέπεται να μετατραπεί σε αντικείμενο εμπορίου και δεν μπορούν να παραδοθούν σε ιδιώτες οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ιδρύθηκε το Νταχάου — Πρώτοι του «ένοικοι» οι Γερμανοί κομμουνιστές


 Ανοίγει τις πύλες του το πρώτο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου της Βαυαρίας. Λειτούργησε ως πρότυπο για τη δημιουργία άλλων παρόμοιων τόπων εγκλεισμού. Πρώτοι του «ένοικοι» ήταν Γερμανοί, μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, και άλλοι πολιτικοί αντίπαλοι των ναζί.

Παίζουν τη ζωή των φαντάρων κορόνα - γράμματα!


 Ταξιδεύουν ...«με δική τους ευθύνη» στα C-130 του στρατού!

«Με την παρούσα δηλώνω υπεύθυνα ότι παραιτούμαι από κάθε δικαίωμα ή αξίωσή μου, κατά του Ελληνικού Δημοσίου ή των εκπροσώπων του ή των αρμόδιων οργάνων της Πολεμικής Αεροπορίας, για κάθε ατύχημα ή δυστύχημα που θα συμβεί κατά τις μετακινήσεις μου με Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίες μνημονεύονται στην παρούσα αίτησή μου».

Κανένας λόγος ανησυχίας...

Όπως και να το κάνεις, και μόνο η εμφάνιση του διοικητή της ΤτΕ και όλων των διοικητών των λεγόμενων συστημικών τραπεζών από κοινού, για να διαβεβαιώσουν με αρθρογραφία τους ότι «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, κάθε άλλο παρά «καθησυχάζει» πως «κανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει».

Ρωσικό μαχητικό σηκώθηκε για να αναχαιτίσει δύο βομβαρδιστικά των ΗΠΑ


Μία εβδομάδα μετά την συντριβή ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, μετά την αναχαίτισή του από ρωσικά αεροσκάφη, μία ακόμη περίπτωση όπου εμπλέκονται αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Ρωσίας, έρχεται να υπογραμμίσει τους τεράστιους κινδύνους από την ολοένα και αυξανόμενη αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Θυσίες


«Η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», ισχυρίστηκε με θράσος ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας λίγο πολύ ως «αναγκαίο κακό» τον θάνατο 57 ανθρώπων για να ...βελτιωθεί τάχα η ασφάλεια στον σιδηρόδρομο.

O απόλυτος εξευτελισμός της κυβέρνησης για το «σύστημα τηλεδιοίκησης» σε ένα βίντεο

*

Μέχρι το σταθμαρχείο της Λάρισας έφτασε ο υφυπουργός ΜεταφορώνΜιχάλης Παπαδόπουλος, για να δείξει από κοντά και μπροστά στις κάμερες ότι υπάρχει (και υπήρχε όταν έγινε το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη) τηλεδιοίκηση. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/03/1594

O Ερρίκος της Ναβάρας μπαίνει στο Παρίσι, ως βασιλιάς Ερρίκος ο Δ και ξεκινά τη δυναστεία των Βουρβόνων, που από το 1700 επεκτάθηκαν και στην Ισπανία, όπου βασιλεύουν ακόμη (βασιλιάς Φελίπε ο ΣΤ').