Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ο Καραγκιόζης είναι ένας ιδιότυπος επαναστάτης, η σκιά των καταπιεσμένων

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

Ο Μιχάλης Χατζάκης υπηρέτησε ως καθηγητής στη δημόσια Εκπαίδευση και συγχρόνως διετέλεσε καραγκιοζοπαίχτης. Δίδαξε επί σειρά ετών στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ.α.

Η οργή να γίνει οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή

 
Εδώ και πάνω από 10 μέρες, χιλιάδες λαού και νεολαίας έχουν μετατρέψει την οργή σε αγώνα. Δεν ήταν δεδομένο ότι αυτό θα συμβεί. Έπρεπε να γίνουν πολλά. Έπρεπε να κάνουμε πολλά. Για να παρέμβει ο λαός δυναμικά στις εξελίξεις. Για να μη μετατραπεί ο σπαραγμός για την τραγωδία σε μοιρολατρία τού «έτσι είναι τα πράγματα». Για να μη μείνουμε θεατές της σκηνοθετημένης θλίψης και υποκρισίας των αστικών κομμάτων που με κάθε τρόπο προσπαθούν να πείσουν πως για το ότι η ζωή έχει «φτηνύνει» πολύ στον καπιταλισμό, φταίνε τα «ανθρώπινα λάθη» και «η κακιά η ώρα» και όχι τα κέρδη, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα.

«Αντάρτης» απ’ τα… Jumbo

 
Επιστολή συγνώμης στον Αλ. Τσίπρα απέστειλε ο Παύλος Πολάκης

Δεν κράτησε και πολύ το… «αντάρτικο» του Παύλου Πολάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν την σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Χανίων απέστειλε επιστολή… συγνώμης στον Αλέξη Τσίπρα.

«Προσαρμογή» κάτω από τον πληθωρισμό και σχεδόν όσο ήταν πριν από 11 χρόνια!

*

Ο
ύτε τον πληθωρισμό στα είδη διατροφής που καταναλώνει η εργατική - λαϊκή οικογένεια, ο οποίος τους πρώτους μήνες του έτους κινείται στο 15%, δεν καλύπτει η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού τον οποίο ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση και μονομερώς όρισε στα 780 ευρώ μεικτά από 713 ευρώ σήμερα, ενώ το κατώτατο ημερομίσθιο στα 34,84 ευρώ. Η αναπροσαρμογή αυτή, και ενώ η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, θα έχει ισχύ από την 1η Απρίλη και το καθαρό ποσό που θα λαμβάνει ο μισθωτός που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, αφαιρώντας τις κρατήσεις ανέρχεται στα 667 ευρώ.

Πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται «θυσία»

 
Είναι πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται "θυσία", έγκλημα ήταν στο βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το -εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του - σημερινό κράτος.

Κατάργηση του «Απαρτχάιντ»


Η εξέγερση κατά του απαρτχάιντ στο Σοβέτο

Τον Ιούνη του 1976 η κυβέρνηση του απαρτχάιντ, του καθεστώτος των φυλετικών διακρίσεων της Νότιας Αφρικής, εκδίδει διαταγή, με την οποία στα γυμνάσια των μαύρων θα διδάσκεται υποχρεωτικά η γλώσσα των αφρικάνερς (των αποίκων από την Ολλανδία). Η διαταγή προκαλεί την αντίδραση των μαύρων μαθητών, που ζητούν να διδάσκονται μόνο στα αγγλικά, καθώς πιστεύουν ότι έτσι εξασφαλίζουν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση.

Οι παρτενέρ της «απελευθέρωσης» και της συγκάλυψης

 
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Τον «τέλειο παρτενέρ» στην προσπάθεια συγκάλυψης των αιτιών του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη έχει βρει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ. Και πώς αλλιώς, αφού, όπως λέει και το σύνθημα που ακούγεται στις μεγάλες διαδηλώσεις τις μέρες αυτές, «το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» και την υπογραφή ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τώρα προσπαθούν με μοιρασμένους ρόλους να αφήσουν εκτός κάδρου την εγκληματική πολιτική της «απελευθέρωσης» που υλοποίησαν και υλοποιούν.

Να αποσυρθεί το ν/σ για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού


Όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

  Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση ένα εγκληματικό νομοσχέδιο που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού.

Ξανά μηνύματα από τη Γαλλία...


Τις τελευταίες ώρες η Γαλλία συγκλονίζεται από λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη. Άλλωστε, με επίκεντρο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τους τελευταίους μήνες έχουν δοθεί σημαντικές απεργιακές μάχες, τις οποίες έχουμε αναδείξει και στο 902.gr.

Από δολοφόνους δεν δέχομαι χρήματα


Αυτό θα πει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Απόλυτα μαζί σου κε Ασλανίδη. Στον ανείπωτο πόνο σου και στην κατακλυσμιαία οργή σου. Να πνιγούν οι δολοφόνοι στο αίμα των παιδιών μας.

Να συναντηθούμε στον δρόμο και στις κάλπες


Είμαστε σίγουροι πως δεν είναι μόνο οι δικές μας καρδιές που χτυπάν πιο δυνατά τις τελευταίες μέρες από θλίψη και οργή, αλλά και εκατοντάδων άλλων νεολαίων και εργαζομένων που βροντοφώναξαν τις τελευταίες μέρες πως το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 18/03/1821

Oι Πετμεζαίοι χτυπούν στα Καλάβρυτα

Ξεκινά η Επανάσταση του 1821