Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Συναυλία του Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή


Ολόκληρη Συναυλία του Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή
 «45ο Φεστιβάλ. Καλησπέρα για 45η φορά». Στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο Κεντρική Σκηνή ανέβηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και οι μουσικοί του, ενώ χιλιάδες κόσμος όλων των ηλικιών τους υποδέχθηκε με χειροκροτήματα και συνθήματα.

«Τρέξαμε, παίξαμε, μπλέξαμε, σε παραμύθια πιστέψαμε», τραγούδησε ανοίγοντας τη συναυλία με ένα τραγούδι από την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά. «Έχουμε μπλέξει.

Δεύτερη δεκάλεπτη θεματική βιβλιοπαρουσίαση


Δεύτερη δεκάλεπτη θεματική βιβλιοπαρουσίαση της «Σύγχρονης Εποχής», με φιλοξενούμενο τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και με θέμα «Για την καπιταλιστική οικονομική κρίση».

Προβλήθηκε σήμερα Σάββατο 25 Απρίλη στις 5 μ.μ. Μπορείτε επίσης να την δείτε στο YouTube και στην ιστοσελίδα των εκδόσεων.

Η επόμενη είναι την Τετάρτη 29 Απρίλη, με θέμα «Για γνωριμία με τη σκέψη του Λένιν». Με τον Δημήτρη Ξεκαλάκη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ψηφιδωτό του Στάλιν στο νέο Καθεδρικό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων


75 χρόνια μετά τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη της ΕΣΣΔ επί των Ναζί, ακόμη και οι πλέον αντιδραστικοί κύκλοι της καπιταλιστικής Ρωσίας δυσκολεύονται να μην αναγνωρίσουν την σπουδαία, καθοριστικής σημασίας, συμβολή της ηγεσίας του Ι.Β.Στάλιν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, ένας βαθύτατα

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για την πανδημία


Ο λαός όρθιος και δυνατός!


Η ευθύνη του καθένα να αυτοπροστατευτεί και να προστατέψει εμπεδώνεται όταν συμβαδίζει με τη συλλογική ευθύνη για δράση και διεκδίκηση, ώστε με ευθύνη του κράτους να λυθούν τα άμεσα και επείγοντα ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Οι γιατροί να γιατρεύουν δωρεάν»


Το κείμενο στη φωτογραφία πάνω (και κάτω πρώτη στο slideshow), προέρχεται από ένα  σοσιαλιστικό έντυπο της Κωνσταντινούπολης. Την εφημερίδα «Εργάτης» που έβγαινε το 1910. Tο έντυπο αν και ήταν βραχύβιο εντυπωσιάζει για την γλώσσα του, την «ορμητικότητα» και την εκλαϊκευτική δύναμή του ακόμα και για τον πλούτο των ειδήσεων ασχολείται με ένα σωρό προβλήματα της εργατιάς της Πόλης και τις διεκδικήσεις της. Αλλά στις σελίδες του θα δει κανείς και ειδήσεις απ όλο τον κόσμο.

«Ο Λένιν στην Κέρκυρα»!


Σημείωμα με τίτλο «Ο Λένιν στην Κέρκυρα», αφιερωμένο στα 150 χρόνια από τη γέννηση του ηγέτη της ρωσικής Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και στην επίδραση που αυτός άσκησε στην πολιτική και πνευματική δραστηριότητα στο νησί ακόμα και πριν από την Επανάσταση του 1917, καθώς ένας Κερκυραίος επαναστάτης γιατρός είχε συναντήσει τον Λένιν στην Ελβετία λίγα χρόνια νωρίτερα και είχε

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, επίκαιρο όσο ποτέ!

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη στη χώρα μας και σ' όλο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα αυτής της «υγειονομικής» κρίσης, που λειτουργεί ως καταλύτης για μια νέα βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά και για την προώθηση των σχεδιασμών και απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Η πάλη των ναυτεργατών στα καράβια σε συνθήκες διασποράς της πανδημίας


«Είμαι μέλος του πληρώματος «Celebrity Edge», σε ένα από τα 46  κρουαζιερόπλοια με περίπου 50 χιλιάδες ναυτεργάτες που βρίσκονται σε αγκυροβόλια στην Φλόριντα και Μπαχάμες και νοιώθω την ανάγκη να γράψω για τη ζωή των ναυτεργατών στις ειδικές -  πρωτόγνωρες συνθήκες διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού στα  καράβια.

Ενέσεις με ...απολυμαντικό προτείνει ο Τραμπ ως θεραπεία του κορονοϊού


Άναυδοι παρακολουθούν η διεθνής κοινότητα και οι επιστήμονες τον Ντόναλντ Τραμπ να προτείνει ως θεραπεία του κορονοϊού τις ενέσεις με απολυμαντικό και την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, την ώρα που οι νεκροί στις ΗΠΑ πλησιάζουν τις 50.000.

Σύμφωνα με το BBC, την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε τα εξής απευθυνόμενος στους επιστημονικούς

Υγεία και κέρδος δεν πάνε μαζί!»


Τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού και οι θάνατοι 3 ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι σε χώρους ιδιωτικής υγείας φωνάζουμε και δε μας ακούει κανείς : ότι η υγεία και το κέρδος δεν πάνε μαζί! ‘Ότι πίσω από την ωραία βιτρίνα που έχουν στήσει οι κλινικάρχες, πίσω από τον πλούσιο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, πίσω από τις

Δολοφονείται από την χούντα ο Παναγιώτης Ελής


Δολοφονείται, 25/4/1967, στον Ιππόδρομο του Φαλήρου από τον ανθυπίλαρχο Κ. Κώτσαρη.

Ο κρατούμενος Παναγιώτης Ελής, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης και μάρτυρας της Μακρονήσου, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τη χούντα.

Νέος άνθρωπος, γενναίος αγωνιστής και πατριώτης, φλεγόταν από τα ιδεώδη της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού.

Βραβείο «Λένιν», στον Κώστα Βάρναλη


Συνεδριάζει, 25/4/1959, η Επιτροπή Διεθνών Βραβείων «Λένιν», η οποία αποφασίζει την απονομή του στον κομμουνιστική ποιητή Κώστα Βάρναλη.

Ο Βάρναλης συντάχθηκε με τους πρωτοπόρους διανοούμενους, τους φοιτητές, τους εργάτες και η μαρξιστική ιδεολογία άνοιξε νέους ορίζοντες στην ποίησή του.

Το «κόκκινο» Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας


Το «κόκκινο» Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας και ο Δήμαρχος Δ. Παρτσαλίδης σέρνονται, 25/4/1934, για τρίτη φορά στο δικαστήριο (με το Ιδιώνυμο) μέσα σε ατμόσφαιρα στρατοκρατίας σ’ όλη την πόλη. Το κτίριο του δικαστηρίου και τα καπνομάγαζα είναι ζωσμένα από αστυνομικές δυνάμεις.