Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία

 Κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία. 

 «Οι κυρώσεις έχουν κόστος και για αυτούς που τις αποφασίζουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, παραδεχόμενος ότι το μάρμαρο του πολέμου και της σύγκρουσης των ΝΑΤΟικών με τη Ρωσία το πληρώνει πολύ ακριβά ο λαός.

Δεν χωράνε!


Με την αντιλαϊκή πολιτική στην Ενέργεια, την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την απλόχερη στήριξη των μονοπωλίων με φοροαπαλλαγές και κρατικές επιδοτήσεις, η κυβέρνηση σπρώχνει τα νοικοκυριά ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, όπως έκαναν κι όλες οι προηγούμενες. Πάει πολύ λοιπόν να παριστάνει τον «σωτήρα» και να διαγκωνίζεται με τα άλλα αστικά κόμματα για τα λίγα ευρώ των «voucher» και των «pass», που δίνονται με κριτήριο το ποιος είναι φτωχότερος!

7/9/1975 Η Θεσσαλονίκη τιμά τη μνήμη του ηρωικού αγωνιστή Γ. Χαλκίδη


 Ο Χαλκίδης γεννήθηκε το 1940 στο χωριό Σφενδάμη Κατερίνης. Καταγόταν από αγροτική προοδευτική οικογένεια. Γρήγορα αναγκάζεται να εγκαταλείψει το χωριό του και να ζήσει στη Θεσσαλονίκη.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


Ο Θεό­δω­ρος Κολο­κο­τρώ­νης  γεν­νή­θη­κε «εις τα 1770 3 Απρι­λί­ου την Δευ­τέ­ρα της Λαμπρής… εις ένα βου­νό, εις ένα δέντρο απο­κά­τω, εις την παλαιάν Μεσ­ση­νί­αν, ονο­μα­ζό­με­νον Ραμα­βού­νι», όπως ανα­φέ­ρει στα Απο­μνη­μο­νεύ­μα­τά του.

Ενεργειακός εφιάλτης για τα λαϊκά νοικοκυριά


ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ

Σταθερά πάνω από τα 500 ευρώ/Mwh και συγκεκριμένα στα 505 ευρώ βρίσκεται η χονδρική τιμή ηλεκτρισμού στο χρηματιστήριο Ενέργειας, ξεπερνώντας κάθε δυσμενές μέχρι σήμερα σενάριο και με τις προβλέψεις για το μέλλον να είναι εξαιρετικά δυσοίωνες.

Το δικαίωμα στη στέγη


Με τον «βραχνά» της στέγης να ταλαιπωρεί ολοένα και περισσότερο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, είναι τουλάχιστον προκλητικός ο διαγκωνισμός ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα για το ποιος διαθέτει το «καλύτερο» στεγαστικό πρόγραμμα για να ανακουφίσει τάχα τον λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία. Είναι τα ίδια κόμματα που με τους πλειστηριασμούς, τους νόμους και τα χαράτσια μετέτρεψαν τη στέγη σε πολυτέλεια.

Γιατί τα σκοτώνεις τα παιδιά σου μωρή;


Ξέρω. Σ' αυτήν τη διαστρεβλωτική αξιών εποχή που σιγά σιγά γίνεται και διεστραμμένη, ο τίτλος παραπέμπει στο σίριαλ της πιο πρόσφατης φόνισσας δικών της παιδιών που εμφανίστηκε στα μέρη μας. Κι όμως δεν έχω στο μυαλό μου καθόλου αυτήν την ας πούμε μεμονωμένη Μήδεια. Εχω την πολιτική, την οικονομία, την πρόνοια, την πατρίδα, την εκπαίδευση, όλες τις θηλυκές αυτές έννοιες, ιδέες, φιλοσοφικής ή πρακτικής υφής, που στην ιδεολογία και στο έδαφος του καπιταλισμού έχουν ήδη μετατραπεί σε σφαγείς παιδιών και νέων.

Στον «πάγο» οι συνδικαλιστικές ελευθερίες εν καιρώ πολέμου


Δεν άργησε να βγει στην επιφάνεια
- αν και επιμελώς κρυμμένη από τα αστικά ΜΜΕ όλης της «δημοκρατικής» ΕΕ - η είδηση για την κατακρεούργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών στην επίσης «δημοκρατική» Ουκρανία.

Μεγάλη και μαχητική κινητοποίηση ενίσχυσης και στήριξης του αγώνα των απεργών της «Μαλαματίνα»


Μέσα από μια μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση συμπαράστασης, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης έστειλε δυνατό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης για να βγει νικηφόρος ο αγώνας των απεργών της «Μαλαματίνα».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 07/09/1812

Στη μάχη του Μποροντίνο, ο ρωσικός στρατός υπό την ηγεσία του στρατηγού Κουτούζοφ ηττάται από τον Ναπολέοντα.