Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Όταν το Time καλούσε το ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει τους Σέρβους για να φέρει την ειρήνη!

 
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου, στη σημερινή ομιλία στη Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας, σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως: «Είστε οπαδοί της θεωρίας, του δόγματος, των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, που με προκλητικό τρόπο πρόβαλε στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας το "ΤΙΜΕ" τότε, με εκείνο το κυνικό πρωτοσέλιδό του.

Υποκριτικά ευαίσθητοι, ειλικρινά ΝΑΤΟικοί


«Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου». Αυτό το σύνθημα, στα ελληνικά και στα αγγλικά, ήταν γραμμένο στα πανό του ΚΚΕ που αναρτήθηκαν στην Ακρόπολη.

Μαζικό όχι στις βάσεις του θανάτου και στους πολέμους των ιμπεριαλιστών


Την επικίνδυνη για τον λαό Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την πολιτική που μετατρέπει την επικράτεια της χώρας σε «ΝΑΤΟικο έδαφος» και οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και σχεδιασμών, καταδικάζουν με κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικές ενώσεις, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς. 

Συνθήματα κατά της εμπλοκής και της Συμφωνίας για τις Βάσεις


«Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου» γράφει το πανό που ανάρτησε το πρωί το ΚΚΕ στην Ακρόπολη. 

Για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου από τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κάνει λόγο ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ


Αντιμέτωποι με την επικίνδυνη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης του ευρωατλαντικού μπλοκ με τη Ρωσία βρίσκονται οι λαοί, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας αναπτύσσεται τόσο έντονα η ρητορική περί χρήσης πυρηνικών όπλων.

Ιστορικά επικίνδυνη για τον λαό η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις


Η σημερινή ημέρα, η 12η Μαΐου, κατά την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφίσει την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ (κατ' όνομα και μόνο αμυντική, αλλά στην πραγματικότητα πολύ - πολύ επιθετική), θα μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια ως ένα αρνητικό ορόσημο για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά...


ΑΚΡΙΒΕΙΑ

 Στο 10,2% τον Απρίλη, με τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα να εκτοξεύονται

Ενα ακόμα ρεκόρ έσπασε ο πληθωρισμός τον Απρίλη, που ξεπέρασε το 10%, και οι επιπτώσεις στη ζωή των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών είναι τραγικές.

Μπάμπης Αγγουράκης

 
Ο σύντροφος Μπάμπης Αγγουράκης γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας, από γονείς στελέχη του Κόμματος, πολιτικούς πρόσφυγες.

Το 1968 μετακομίζει με την οικογένειά του στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ). Το 1973 παίρνει το πτυχίο του μηχανικού συστημάτων πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης.

Προετοιμασίες για σύγκρουση που μπορεί να διαρκέσει χρόνια


ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

 Στα 40 δισ. δολάρια φτάνει το νέο στρατιωτικό πακέτο - μαμούθ των ΗΠΑ για την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη

 Για μια σύγκρουση που θα διαρκέσει ακόμη και χρόνια ετοιμάζονται τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που αντιπαρατίθενται στον πόλεμο στην Ουκρανία, με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ να προσφέρουν αθρόα στρατιωτική, οικονομική και πολιτική στήριξη στο Κίεβο και τη Ρωσία να εντείνει τις επιθέσεις στα ανατολικά και νότια, δηλώνοντας αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της εισβολής της.

Σιαμαίοι


Η συζήτηση που ξεκίνησε χτες στη Βουλή για την επ' αόριστον «διεύρυνση» της κατάπτυστης Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις Βάσεις είναι αποκαλυπτική των στοχεύσεων, αλλά και της ταύτισης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στην πολιτική της εμπλοκής.

Διακοπή μεταφοράς ρωσικού αερίου από κομβικό ουκρανικό σταθμό

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σχέδια «έκτακτης ανάγκης» για τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων επεξεργάζεται η Κομισιόν, απέναντι στις σοβαρές επιπτώσεις στον ενεργειακό τομέα και συνολικά στην οικονομία από την όξυνση της αντιπαράθεσης Δύσης - Ρωσίας, φορτώνοντας με όλους τους τρόπους τα βάρη στους λαούς

Οι αγώνες έχουν αποτελέσματα


 Η αδιαλλαξία έσπασε, οι αγώνες έχουν αποτελέσματα! Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο το δικό μας κάστρο, το Σωματείο μας! Κατοχυρώνουμε όσα κερδίσαμε και συνεχίζουμε με βάση τις διεκδικήσεις μας.

Νόμος του συστήματος η Υγεία-εμπόρευμα που υπηρετούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω μ’ ένα σχόλιο.

Όσο και αν επιδιώκετε να καλλιεργήσετε τον φόβο δεν θα τα καταφέρετε, κύριοι της κυβέρνησης! Κι ας χρησιμοποιείτε παλιά και γνωστά πια "κόλπα" συκοφάντησης και έντασης ακόμα και μέσα στα Πανεπιστήμια, στους χώρους δηλαδή που πρέπει οι φοιτητές, τα παιδιά μας να μορφώνονται, να συναναστρέφονται, να συζητούν συλλογικά και να αγωνίζονται για να βελτιώσουν το παρόν και το μέλλον τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 12/05/1820

Γεννιέται η Βρετανίδα φιλάνθρωπος και νοσοκόμα Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, που καθιέρωσε το λειτούργημα της νοσοκόμας ως επάγγελμα.