Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Περιήγηση στην έκθεση για τη Μάχη της Ηλεκτρικής


Ένα βίντεο - περιήγηση στην έκθεση για τη Μάχη της Ηλεκτρικής που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» ετοίμασε το Παράρτημα Κερατσινίου - Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Black Friday


Επειδή μας τα έχουν ζαλίσει με τη Black Friday, ας θυμηθούμε την ανατριχιαστική ιστορία !

Ξεκίνησε από την Αμερική, τον 18ο αιώνα.

Τάζει στο κεφάλαιο «νέο παραγωγικό μοντέλο» και στον λαό «σοβαρή δημοσιονομική διαχείριση»


To χρεοκοπημένο ιδεολόγημα της «δίκαιης ανάπτυξης» σερβίρει ως ξαναζεσταμένη σούπα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου ο λαός να δεχθεί να υποστεί αδιαμαρτύρητα νέες θυσίες για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


   Αρ.Πρωτ : Φ19/1280                                                                    Λάρισα 26-11-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο οι θάνατοι στην Ευρώπη, καταρρέουν ξανά τα νοσοκομεία

 
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

«Ανησυχία» για τη νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι επίσημα καταγεγραμμένοι θάνατοι από Covid-19 στην Ευρώπη (στην αντίστοιχη περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που περιλαμβάνει 53 χώρες), ενώ η πανδημία βρίσκεται σε νέα έξαρση, με τα δημόσια συστήματα Υγείας να παραμένουν αθωράκιστα για ακόμα μια χρονιά και τα νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει ακόμη και σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη.

Αλέκος Αλεξανδράκης


Ο Αλέκος Αλεξανδράκης γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου1928 στην Αθήνα. Φοίτησε στα καλύτερα σχολεία της εποχής και μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία. Αγαπημένο του άθλημα ήταν η ξιφασκία και στα 15 του έγινε μέλος της εθνικής ομάδας.

Με «ψίχουλα» δεν ζει ο λαός, διεκδικώντας το «καρβέλι» περνάει στην αντεπίθεση

«Κοινωνικό μέρισμα», «μπόνους», «έκτακτο βοήθημα», «ελάχιστο εισόδημα»: Είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις όταν παίρνουν μέτρα για την ανακύκλωση της φτώχειας, όταν πασχίζουν να «βουλώσουν στόματα», να μετριάσουν - όσο γίνεται - την εξαθλίωση, μοιράζοντας πότε πότε κανένα «αντίδωρο» στα θύματα της βάρβαρης στρατηγικής τους. Αυτές οι λέξεις ήρθαν ξανά στο προσκήνιο τόσο με τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό όσο και για την ακρίβεια που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα.


Μια συζήτηση που γίνεται αφορμή για τη γνωστή «ψιχουλομαχία» ανάμεσα σε νυν και πρώην κυβερνήσεις, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από το ποιος αποδείχθηκε πιο ικανός να κόψει στα δύο ή στα τρία το ξεροκόμματο που περισσεύει από την καπιταλιστική ανάπτυξη, ποιος μπορεί να μοιράσει πιο «δίκαια» τη φτώχεια στους πολλούς ως αντιστάθμισμα της συγκέντρωσης του πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μετόχους τους.

ΝΑΤΟικό «σκαλοπάτι» η Ελλάδα για προβολή ισχύος μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό


ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Η έκθεση μιας ισχυρής ισραηλινής «δεξαμενής σκέψης» «δίνει στο πιάτο» τι κρύβεται πίσω από την Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις και τα «πολυμερή σχήματα» συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή

Μαθήματα


 Μαθήματα Οικονομίας έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας για τη «ζημιά» που προκαλούν οι αυξήσεις των μισθών στην «ανταγωνιστικότητα», για τις «πληθωριστικές πιέσεις», μέχρι και ότι μπορεί να προκύψει πρόβλημα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών! 

To 902.gr στους χώρους δουλειάς: Λιμάνι του Πειραιά


Το portal 902.gr εγκαινιάζει, σειρά εκπομπών με τίτλο «Το 902.gr στους χώρους δουλειάς».

Όσο το εμβόλιο αποτελεί χρυσοφόρο εμπόρευμα τόσο θα συνεχίζεται η θανατηφόρα πορεία της πανδημίας


Ο κίνδυνος για νέες μεταλλάξεις αποδεικνύει ότι όσο το εμβόλιο αποτελεί χρυσοφόρο εμπόρευμα που υπηρετεί τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς μεγάλων ομίλων και καπιταλιστικών κρατών τόσο θα καθυστερεί ο εμβολιασμός και θα συνεχίζεται η θανατηφόρα πορεία της πανδημίας. 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

 

Διαβάστε στο Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 27-28 Νοέμβρη 2021:

Μετά τον αντιλαϊκό λογαριασμό της πανδημίας, της κρίσης και της ακρίβειας...

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


27/11/1701

Γεννιέται ο Σουηδός αστρονόμος Άντερς Κέλσιους, δημιουργός της ομώνυμης κλίμακας μέτρησης της θερμοκρασίας.

27/11/1895

Πεθαίνει ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς (υιός).