Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
  • Έγκυρα ψηφοδέλτια: 147.821
  • Λευκά: 293
  • Άκυρα: 1220

Επί των εγκύρων έλαβαν:

Ο κόσμος μας και ο… υπόκοσμός τους


Μοιάζει, πράγματι, με ιεροσυλία να βάζει κάποιος, έστω και σε φωτογραφία, δίπλα δίπλα τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη με τον θλιβερό τσαρλατάνο που ηγείται της δημοτικής αρχής του Βόλου.

Το κάνουμε, ωστόσο, με μοναδικό σκοπό να δώσουμε έμφαση στην ύπαρξη δύο τελείως διαφορετικών κόσμων, σε πολιτικό, ιδεολογικό, ηθικό και, εν τέλει, ανθρώπινο επίπεδο.

Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να μας προστατέψουν από τις πυρκαγιές

 

Στις 10 Φεβρουαρίου, με δελτίο Τύπου το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωνε την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και μάλιστα μας πληροφορούσε ότι φέτος ο στρατηγικός σχεδιασμός θα έδινε έμφαση στην πρόληψη και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα! Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το δόγμα «Πρόληψη, Προετοιμασία / Ετοιμότητα σε συνδυασμό με την Αμεση Απόκριση», με στόχο την «ταχεία και αποτελεσματική διαχείριση κάθε πρόκλησης». Ημασταν λοιπόν «πανέτοιμοι» για άλλη μια χρονιά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του καλοκαιριού, με πομπώδεις διατυπώσεις που θυμίζουν εμπορική διαφήμιση.

Συγκλονιστική η αλληλεγγύη - Μαζεύτηκαν πάνω από 25 τόνοι υλικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς

Περισσότερους από 25 τόνους υλικής βοήθειας έστειλαν σήμερα τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Ενώ ταυτόχρονα με τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη, συνεχίζουν τη συγκέντρωση βοήθειας καθημερινά 6 μ.μ. με 9 μ.μ. στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, προετοιμάζουν την αποστολή ομάδας στα χωριά που επλήγησαν από τις πλημμύρες και καλούν τα μέλη των σωματείων, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αποστολή, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη.

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης – Συκεών

 
Μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης-Συκεών.

 Υποψήφιος δήμαρχος τον Αλέξης Γουσόπουλος

Η σφαγή της ιταλικής Μεραρχίας Aqui, από τους ναζί, στην Κεφαλονιά

 
Η συνθηκολόγηση 

Στις 13.09.1943, μετά την ανατροπή του Μουσολίνι από το στρατάρχη Μπαντόλιο και την αλλαγή στρατοπέδου της Ιταλίας στο συνεχιζόμενο μεγαλύτερο ως τότε ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ιστορίας, με την εκατέρωθεν αποδοχή της ανακωχής μεταξύ Ιταλίας και Αγγλο-αμερικάνων στις 8.09.1943, και τις κάποιες μικροαψιμαχίες αυτού του πενθημέρου, στ’ Αργοστόλι, την αυγή της 13ης, τρεις γερμανικές φορτηγίδες, με στρατό, βαρύ οπλισμό και τεθωρακισμένα αυτοκίνητα, μπήκανε στο λιμάνι τ’ Αργοστολιού, με πρόθεση να αποβιβάσουν στην πόλη άνδρες και πολεμικό υλικό, και δέχονται ταυτόχρονα πυρά-ομοβροντίες από τις ιταλικές πυροβολαρχίες, 1η του Παμπαλόνι, 3η του Απολώνιο και 5η του Αμπροζίνι, εγκατεστημένες κατά σειρά, η 1η στους Μύλους / Αγία Βαρβάρα, η 3η στον Κούταβο (Παλιόκαστρο) και η 5η στα Μαυράτα του Ελιού της Νότιας Κεφαλονιάς, όπως και των ιταλικών ναυτικών πυροβολίων του Φαραώ.

Πίτα που έφτιαξε ο λαός και ξεκοκαλίζουν οι όμιλοι


 ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

 Αυτές τις μέρες, στην πλάτη του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά κι αυτών από τις πυρκαγιές σε Εβρο, Ρόδο, Αττική, Εύβοια, παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι αποπροσανατολισμού, με επίκεντρο ευρωενωσιακά κονδύλια, ενισχύσεις, αποζημιώσεις.

Κάναμε το αυτονόητο καθήκον μας!

 

Μόλις πήραμε μαζί με την υπόλοιπη, πολυπληθή αποστολή εθελοντών συναδέλφων από διάφορα σωματεία της Αττικής τον δρόμο της επιστροφής από τη Φαλάνη, ένα χωριό 5.000 κατοίκων 10 χλμ βόρεια της Λάρισας, του οποίου το 1/3 βρίσκεται αυτή τη στιγμή ακόμα πνιγμένο στη λάσπη. Σήμερα, μεταξύ άλλων, βοηθήσαμε τη Β. Τη Β., που μετά από 15 χρόνια στο εξωτερικό, επέστρεψε πριν από πέντε χρόνια στο χωριό της για να μετατρέψει τη μεγάλη αποθήκη στο ισόγειο του σπιτιού της σε εργαστήριο ξυλουργικής και κατασκευής θεατρικών σκηνικών.

Επιθέσεις ουκρανικών drones κατά της Μόσχας και άλλων περιοχών

 
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) κοντά στην Μόσχα, στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ, καθώς και στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για καταρρίψεις ουκρανικών UAV σε διάφορα σημεία της Κριμαίας, σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Μόσχα – Ίστρα (δυτικά) και Ντομοντέντοβο (νότια) – , καθώς και στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ (νοτιοδυτικά), χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αναχαιτίστηκαν ή τυχόν υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.

Ενας «κύκλος» έκλεισε και ένας νέος ανοίγει

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στη συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας (ΕΚΠ), όπου συμμετείχαν 31 Κομμουνιστικά Κόμματα από την Ευρώπη.

Με εξαίρεση το τελευταίο διάστημα η ΕΚΠ ανέδειξε σημαντικά προβλήματα των εργαζομένων και πρόβαλε αιτήματα για τις ανάγκες τους, για το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή εργασία, ενάντια στη μάστιγα της ανεργίας και τις «ελαστικές» μορφές απασχόλησης, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία, για τα εργατικά δικαιώματα στους εργασιακούς χώρους, τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα της απεργίας, κατά της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Όλες οι δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη

Η αλήθεια για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατέθηκε στη Βουλή είναι μια: ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ! Στόχος της, υλοποιώντας ακόμα μια απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, είναι ακόμα πιο φθηνοί, χωρίς δικαιώματα και αφοπλισμένοι οι εργαζόμενοι.

Πρόκειται για ένα άθλιο νομοσχέδιο που σπάει το κοντέρ της ευελιξίας και εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

18/09/1783

Πεθαίνει ο Ελβετός μαθηματικός και φυσικός Λέοναρντ Όιλερ.

18/09/1819

Γεννιέται ο Γάλλος φυσικός Ζαν Μπερνάρ Λεόν Φουκώ, που με το εκκρεμές του έδειξε ότι η Γη κινείται («εκκρεμές του Φουκώ»).