Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Αφίσες του ΠΑΜΕ για την απεργία


 Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοέμβρη καλεί το ΠΑΜΕ.

Παρεμβάσεις για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού από την πανδημία


«Κινέζικα» πανό στην βιομηχανική περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, τοποθέτησαν οι Οργανώσεις της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο πλατιάς εξόρμησης στους εργαζόμενους για την προάσπιση της υγείας και της ζωής τους. 

15 απολύσεις στο Νοσοκομείο Λαμίας

Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, 15 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λαμίας, πετιούνται στον δρόμο προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη του νέου επιχειρηματία-εργολάβου στο τμήμα σίτισης. 

   Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου εργάζονταν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έως και 15 χρόνια, μεταφερόμενοι από εργολάβο σε εργολάβο και κάτω από εργασιακές συνθήκες σύγχρονου δουλεμπορίου. Θύματα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας και βασικών λειτουργιών των Δομών Υγείας, που εφάρμοσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Βρήκαν την ευκαιρία να τοποθετήσουν κάμερες παρακολούθησης στα σχολεία!


Τώρα που τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι κλειστά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, βρήκε την ευκαιρία να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στο 4ο και 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης, που συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο.

Ντροπή και αίσχος σε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να επιβάλλουν «σιωπητήριο»


Την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, η κυβέρνηση επιμένει στο παραλήρημα για το Πολυτεχνείο, ως αντιπερισπασμό, με στόχο να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στο λαό, που αγωνίζεται και τηρεί με το παραπάνω όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Κι ας μην κουνάει το δάχτυλο στο λαό, τη νεολαία και τα πολιτικά κόμματα.

«Το Κόκκινο Αερόστατο»: Aφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου

«Το Κόκκινο Αερόστατο», το αγαπημένο περιοδικό των παιδιών, που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δουλειά στις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να ταξιδέψουν για ακόμα μια φορά μαζί του και... διαδικτυακά.

«Εστίες μετάδοσης του νέου κορονοϊού» - «κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!


Αποκαλυπτική αυτοψία Εποπτών Δημόσιας Υγείας στους σταθμούς Μετρό - ΗΣΑΠ Ομόνοιας

«Δεν υπήρξε επιβάτης, ο οποίος να μην τηρεί το υποχρεωτικό μέτρο της μάσκας προσώπου», ωστόσο «ΔΕΝ τηρείται το μέτρο της αποστασιαποίησης για τον περιορισμό της διασποράς του ιού COVID-19, αποτελώντας οι χώροι αυτοί των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εστίες μετάδοσης του νέου κορονοϊού, με κίνδυνο για τους επιβαίνοντας και τη Δημόσια Υγεία γενικότερα».

Εκθεση - μοχλός

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, που δημοσιοποιήθηκε χτες, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιεχόμενό της, αποτελεί έναν επιπλέον μοχλό πίεσης για εφ' όλης της ύλης διάλογο με την Τουρκία, στο πλαίσιο του γενικότερου ευρωατλαντικού σχεδιασμού για επικίνδυνες διευθετήσεις στην περιοχή.

Ο κ.Μητσοτάκης, η παράταξή του και το Πολυτεχνείο


Φυσικά και οι αγώνες της παράταξης του κ.Μητσοτάκη στο Πολυτεχνείο (και για το Πολυτεχνείο) είναι γνωστοί. Γνωστότατοι:

  • Απ’ όταν ο Καραμανλής παραλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας από τον χουντικό “Πρόεδρο της Δημοκρατίας” Φαίδωνα Γκιζίκη, και ορκιζόταν ενώπιόν του, ενώπιον, δηλαδή, του ίδιου ανθρώπου που την περίοδο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν Στρατιωτικός Διοικητής Αθηνών και Αττικής. 

Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να είναι θεατής όταν η πόλη «φλέγεται» από την πανδημία


Αίτημα έκτακτης - επείγουσας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (για τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη) με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τις εξελίξεις της πανδημίας στην πόλη και τα απαιτούμενα επείγοντα μέτρα προστασίας της υγείας και ζωής του πληθυσμού, κατέθεσε με επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης.

Βάζουμε lockdown στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους


ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, καταναλωτές.

Ο Δήμος Περιστερίου γκρέμισε το μνημείο της Άννας Παρλιάρου

 

Η 16χρονη Περιστεριώτισσα ΕΠΟΝίτισσα Αννα Παρλιάρου με το ένα στήθος κομμένο από τα βασανιστήρια οδηγήθηκε στις 6 Ιούλη 1944 στο μπλόκο του Λόφου Αξιωματικών για να καταδώσει συναγωνιστές της.

Πέθανε ο «πατριάρχης» της αστυνομικής λογοτεχνίας, Γιάννης Μαρής


Πεθαίνει, 13/11/1979, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Μαρής (πραγματικό όνομα Γιάννης Τσιριμώκος).

Ο Γιάννης Μαρής (αληθινό όνομα Ιωάννης Τσιριμώκος, συγγραφέας, σεναριογράφος και κριτικός κινηματογράφου.

Διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ


Ξεσπάει, 13/11/1969, μαζικό κύμα διαδηλώσεων στην Ουάσιγκτον εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ.

Έφτασε στο αποκορύφωμά του , όταν με έναν χρόνο καθυστέρηση αποκαλύφθηκαν οι θηριωδίες του Μάι Λάι.

Στον απόηχο των κινητοποιήσεων που σημειώνονταν στην Ευρώπη έγινε στην Ουάσιγκτον η μεγαλύτερη αντιπολεμική διαδήλωση που είχε δει μέχρι τότε η Αμερική, με τη συμμετοχή μισού εκατομμυρίου ανθρώπων.

Πεθαίνει ο Μητροπολίτης Ηλείας Αντώνιος στέλεχος του ΕΑΜ


Πεθαίνει, 13/11/1963, ο Μητροπολίτης Ηλείας Αντώνιος (Αντώνιος Πολίτης), στέλεχος του ΕΑΜ και εθνοσύμβουλος της ΠΕΕΑ. Μετά την απελευθέρωση, ο Αντώνιος κηρύχθηκε έκπτωτος από την Ιερά Σύνοδο λόγω της συμμετοχής του στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση.