Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

1821-2021 200 χρόνια LIKE !!!

 

Ο  Ζαραλίκος για το ΒΗΜΑgazino και τον εμπνευστή

Στη ΓΑΔΑ δε γίνονται ποτέ βασανιστήρια

Προτάσεις για την παρέλαση

Την έλεγαν “Γιουγκοσλαβία”…


Ήταν 24 Μάρτη 1999
 όταν άρχιζε το μακελειό, το στυγερό έγκλημα, που κράτησε 78 μέρες. Ήταν η αρχή του τέλους για την Γιουγκοσλαβία. Μια χώρα που ο λαός της όρθωσε το ανάστημά του στις μεραρχίες του Χίτλερ, δεν υπάρχει πια. Τη διέλυσε το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με την ΕΕ.

Οι νεκροί μας - τα κέρδη τους !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι νεκροί μας - τα κέρδη τους !

Δυο νέοι θάνατοι εργαζόμενων του ΟΑΣΘ από κορωνοϊό

  Η έξαρση των κρουσμάτων και των θυμάτων του 3ου κύματος αναδεικνύει εκ νέου τις τεράστιες ευθύνες κυβέρνησης και διοίκησης του Οργανισμού που κινητοποιούνται περιστασιακά μόνο όταν υπάρχουν μαζικά κρούσματα.  

Είναι εγκληματικό η κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών


 Είναι αδιανόητο και εγκληματικό, τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει, που ασθενείς χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ και που τα ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων "σπάνε" το ένα μετά το άλλο, η κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.

Καταγγελία για δύο θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ

Οι κλινικάρχες διασωληνώθηκαν…


Δύο ασθενείς με κορονοϊό πέθαναν στο Λαϊκό Νοσοκομείο το τελευταίο δεκαήμερο, περιμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Επανάσταση 1821: Το σύγχρονο δίδαγμα

«Ο Πόλεμος των Βασιλικών» (σ.σ. η μάχη στα Βασιλικά). Εργο του Παναγιώτη Ζωγράφου, 1836

Απ’ το Δημοτικό ακόμα μαθαίνουμε πως η Επανάσταση του 1821 οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Ταυτόχρονα όμως σήμανε και την μετάβαση από ένα κοινωνικό- οικονομικό σύστημα σ’ ένα άλλο, απ’ τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό. Αποδεικνύεται έτσι – και γι’ αυτό ελάχιστα μαθαίνουμε στο σχολείο πως κανένα αντιδραστικό σύστημα, ακόμα και όταν όλα τα “σκιάζει η φοβέρα κι η σκλαβιά”, δεν είναι ανίκητο και αιώνιο. Η επαναστατική πάλη των λαών μπορεί να το γκρεμίσει -έτσι έγινε και το 1821!

Αντεργατικά σκουπίδια


«Μπορείς να δουλεύεις τη μια περίοδο 10 ώρες και μια άλλη 6 ώρες ή να παίρνεις ρεπό. Αυτό μπορεί να είναι και διευκόλυνση για κάποιους», έλεγε τις προάλλες ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας περίπου ως ...ευεργετικό μέτρο για τους εργαζόμενους την επιβολή του 10ωρου με ατομικές συμβάσεις και την οριστική κατάργηση του 8ωρου, που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά.

Για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη των πανεπιστημίων


 Τις τελευταίες μέρες, κι ενώ τα πανεπιστήμια παραμένουν ένα χρόνο κλειστά, έχει ανοίξει συζήτηση για το νέο στρατηγικό σχεδιασμό των ΑΕΙ και διατυπώνονται προτάσεις για την αναδιοργάνωση των Τμημάτων σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο του «νέου» χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι προτάσεις που κατατίθεται από τα Ιδρύματα, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι αποκαλυπτικές. Οι παραπάνω αλλαγές έρχονται να προστεθούν σε πολύπαθα Ιδρύματα, από τα οποία έχουν περάσει σαν οδοστρωτήρας αλλαγές τα τελευταία χρόνια, με τις αναδιατάξεις του χάρτη των Ιδρυμάτων που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Προστασία των εργαζομένων του κλάδου των Ταχυδρομείων-Ταχυμεταφορών


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Προστασία των εργαζομένων του κλάδου των Ταχυδρομείων-Ταχυμεταφορών

Τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει στην επιφάνεια τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες Ταχυμεταφορών και που εντάθηκαν με το ξέσπασμα της πανδημίας. Εντατικοποίηση με ανεξέλεγκτα ωράρια, αδήλωτες, ακόμη και απλήρωτες υπερωρίες και μέρες δουλειάς (7ήμερα – 12ώρα), είναι οι συνέπειες της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, που δεν καλύπτεται με τις λιγοστές προσλήψεις που γίνονται και μάλιστα με ελαστικές μορφές εργασίας, όπως τη μερική απασχόληση και την ενοικίαση εργαζομένων.

Οριακή η κατάσταση πρέπει να επιταχτούν ιδιωτικές δομές με κλίνες και ΜΕΘ

 

Την οριακή κατάσταση υπάρχει στο νοσοκομείο «Αττικόν» περιέγραψε ο γιατρός Γιώργος Σιδέρης τονίζοντας ότι πρέπει να επιταχτούν μεγάλες ιδιωτικές δομές που έχουν απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ για να μην φτάσουμε -όπως είπε- στο σημείο να δούμε φρικιαστικές εικόνες με ράντζα για ασθενείς με κορονοϊό. 

Σχέδιο για ανάπτυξη ράντζων στα τμήματα Covid για τη σημερινή εφημερία


 «Οι νέοι γιατροί αισθανόμαστε την ευθύνη να κάνουμε σαφές προς όλους ότι παρά τις ατελείωτες ώρες δουλειάς γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, το Νοσοκομείο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών Covid, με όρους σύγχρονους και αξιοπρεπείς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της  η Επιτροπή ειδικευομένων γιατρών Τζανείου.

Συμφωνία και συμπόρευση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς σε ιδιώτες


 Η σύμπλευση ώστε να αναλάβουν κοινές δράσεις για να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση της μαρίνας και η παραχώρησή της σε επιχειρηματικά συμφέροντα, επιχειρήθηκε να καλυφθεί από την απαράδεκτη στάση τόσο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του δημάρχου Καλαμαριάς, που προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στο να εκφραστεί η άποψη του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αστεία διαδικαστικά επιχειρήματα». Επίσης, «στην ίδια λογική σύμπλευσης, "για το καλό" όπως λένε πάντα του Καλαμαριώτικου λαού, κινήθηκε ο κ. Περιφερειάρχης, και σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην Λαϊκής Συσπείρωσης. Σε αυτές τις κοινές δράσεις, στις αυταπάτες περί συνεργασίας του ΤΑΙΠΕΔ με την τοπική κοινωνία, από κοντά και η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με τις "ευλογίες" πάντα των βουλευτών του.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


24/03/1905

Πεθαίνει o Γάλλος συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας Ιούλιος Βερν.

24/03/1926

Γεννιέται ο Ιταλός θεατρικός συγγραφέας Ντάριο Φο, που το 1997 τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας.