Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Να παραλύσει η χώρα, όλη τη μέρα!


Να παραλύσει η χώρα, όλη τη μέρα!
Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό έκτρωμα.

Στις 10 Ιούνη με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία πήραν το μήνυμα! Χιλιάδες εργαζόμενοι από κάθε κλάδο έκαναν φύλλο και φτερό την κυβερνητική προπαγάνδα, τις δικαστικές αποφάσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας και απέργησαν μαζικά. Στις 16 Ιούνη συνεχίζουμε με νέα απεργία για να πεταχτεί το αντεργατικό έκτρωμα στα σκουπίδια!

«Η Υγεία στον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα»

 


Η ΤΟ Υγείας της ΠΟ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ προχωρά στην έκδοση μπροσούρας με τίτλο: «Η Υγεία στον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Η πρόταση του ΚΚΕ για: Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας για το λαό και τις σύγχρονες ανάγκες του».

Η φωνή των εργοδοτών μέσα στα σωματεία το ΕΚΘ


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΚΘ

ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ 

    Στις 10 του Ιούνη βούλιαξε ο τόπος από απεργούς. Γέμισαν οι δρόμοι της πόλης από εργαζόμενους που δεν δέχονται να γίνουν σκλάβοι στον 21ο αιώνα. Ακούστηκε παντού η φωνή τους που έλεγε, να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο της κυβέρνησης! Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα χιλιάδες οργανωμένοι εργαζόμενοι έκαναν την νύχτα μέρα για να μην μείνει άνθρωπος που δεν θα μάθει για την μεγάλη επιτυχία της απεργίας, για να μην μείνει χώρος δουλειάς που δεν θα οργανώσει την απάντησή του.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι «απάνεμο λιμάνι» και «δίχτυ προστασίας» αλλά «μήτρα» νέων αιματηρών επεμβάσεων και πολέμων


«Η "βαριά ατζέντα" της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ρίχνει απειλητικά πάνω στους λαούς τη σκιά των εγκληματικών σχεδίων, που συμφωνήθηκαν σε αυτή, με τη στρατηγική "ΝΑΤΟ 2030".

Ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Μπιενάλε Ντιζάιν του Λονδίνου, ως πρίγκιπας Νικόλαος;


O
 Νικόλαος Γλύξμπουργκ εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Μπιενάλε Ντιζάιν του Λονδίνου,  ως πρίγκιπας Νικόλαος

Το υπουργείο Πολιτισμού και η ελληνική κυβέρνηση την ίδια ώρα τηρούν σιγή ιχθύος αφού παρά τα εγκωμιαστικά ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού Τύπου

Η επιχείρηση - «πρότυπο» και η καλή ... διευθέτηση

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το νομοσχέδιο - έκτρωμα που έφερε η κυβέρνηση, πολύς λόγος γίνεται για μια σειρά από επιχειρήσεις - «πρότυπο» στην Ελλάδα που εφαρμόζουν διάφορα μοντέλα εργασίας τα οποία στόχο έχουν τη συνεχόμενη λειτουργία των τμημάτων παραγωγής για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους και την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Λειτουργούν σαν οδηγός για μια σειρά άλλων κλάδων, μέχρι να έρθει η μία ή η άλλη κυβέρνηση και να νομοθετήσει αυτό που ήδη έχουν επιβάλει με τον τρόπο τους.

14/6/1978 50 χρόνια από τη γέννηση του Ερνέστο Γκεβάρα


Ο,τι κι αν γράφτηκε γύρω από την προσωπικότητά του - και γράφτηκαν πολλά - το αναμφισβήτητο είναι πως ο «Τσε» ήταν ένα αυθεντικό κομμάτι της λατινοαμερικάνικης επανάστασης και πως η ζωή και ο θάνατός του σφραγίστηκαν από τη γεμάτη ανατάσεις, αλλά και δυσκολίες και προβληματισμούς πορεία της. Αναμφισβήτητο είναι ακόμα πως στη ζωή του ταυτίστηκε ιδιαίτερα με την κουβανέζικη επανάσταση, που τον κάλυψε με τη στοργή και την υπευθυνότητά της, ως τον θάνατό του και μετά απ' αυτόν.

Καρφί στο μάτι τους


Και μόνο η αντίδραση της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των επιτελείων τους στην πανεργατική απεργία και στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης είναι απόδειξη ότι ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων και η καθολική απόρριψη του νομοσχεδίου - έκτρωμα για τα Εργασιακά είναι «καρφί στο μάτι τους».

Θέλει το κίνημα νεροκουβαλητή του ΣΥΡΙΖΑ


Ενταγμένους στην λογική της δικομματικής εναλλαγής, που θα τον καταστήσουν εκ νέου ένοικο του Μαξίμου, θέλει τους αγώνες απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, όπως επιβεβαίωσε με την αποψινή του συνέντευξη στο «STAR».

Θορυβημένη από τη νέα απεργία καλεί σε ...κοινωνικό αυτοματισμό!


Εμφανώς θορυβημένη είναι η ΝΔ από τη νέα απεργία, μετά και την επιτυχία της προηγούμενης και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που έγιναν κατά του νομοσχεδίου-έκτρωμα που έφερε η κυβέρνησή της στη Βουλή.

Μία ακόμα απόδειξη είναι η ανακοίνωσή της που στάζει χολή και ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί σε κοινωνικό αυτοματισμό με αιχμή την απεργία στα ΜΜΜ της Αθήνας.

Αντίδραση και ψευτοπροοδευτισμός στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων


ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει το νέο “επεισόδιο” της επίθεσης στη μητρότητα και στο δικαίωμα της εργαζόμενης γυναίκας να αποφασίσει η ίδια πότε και αν θα φέρει στον κόσμο ένα ή περισσότερα παιδιά. Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια των επιχειρηματικών ομίλων να πλασάρουν τα αντιδραστικά τους σχέδια για κρυοσυντήρηση των ωαρίων των εργαζόμενων γυναικών, αλλά και για νέες επενδύσεις και κέρδη στον τομέα της αναπαραγωγικής διαδικασίας υπό τις ευλογίες μάλιστα και της εκκλησίας, μέσω του 1ου «Πανελλαδικού Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»

Δεν θα περάσει!


Κλιμακώνουμε τον αγώνας μας

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ στο Αγ. Βενιζέλου.

Στέλνουμε στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα

Η UEFA ανάγκασε τους παίκτες Δανίας - Φινλανδίας να συνεχίσουν τον αγώνα, παρά την κατάρρευση του Έρικσεν!


Στην αποκάλυψη ότι η UEFA εξανάγκασε τους παίκτες της Δανίας και της Φινλανδίας να συνεχίσουν τον μεταξύ τους αγώνα για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Euro 2020, το Σάββατο λίγη ώρα μετά την κατάρρευση του συμπαίκτη τους Κριστιαν Έρικσεν, που συγκλόνισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου -και όχι μόνο, προχώρησε ο επιθετικός της Δανίας Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ.

Το εργατικό νομοσχέδιο στην πράξη - Γιατί η ζωή είναι διαφορετική όταν τη ζεις


Μέλη του ΔΣ ενός επιχειρησιακού σωματείο του κλάδου των τηλεπικοινωνιών με επισκέπτονται στο γραφείο μου να συζητήσουμε σχετικά με το εργατικό νομοσχέδιο.

Αρχίζουμε να συζητάμε.

Με ενημερώνουν ότι ο εργοδότης πρότεινε στο επιχειρησιακό τους σωματείο να υπογράψουν σύμβαση διευθέτησης εργάσιμου χρόνου. Το σωματείο αρνήθηκε απαιτώντας να εφαρμοστεί η οκτάωρη ημερήσια απασχόληση.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


15/06/1843

Γεννιέται ο Νορβηγός συνθέτης και πιανίστας Έντβαρντ Γκριγκ.

15/06/1849

Στο πλαίσιο των γενικότερων επαναστατικών ζυμώσεων και διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία, οι εργάτες της Λυών εξεγείρονται, στήνουν οδοφράγματα και συγκρούονται με μονάδες του στρατού.