Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

«Αν μισείς τη βασιλική οικογένεια, χτυπήστε τα χέρια σας»


Σε αγώνα της Σέλτικ στη Σκωτία οι διαιτητές σφυρίζουν 1' σιγή για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και οι φίλαθλοι τραγουδούν "If you hate the Royal Family clap your hands".

Ο "ηγέτης" μαθαίνει για την συναυλία

 
Ο "ηγέτης" μαθαίνει για την συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στα γρασίδια της Φιλοσοφικής
.

40 χρόνια από τον Πρώτο Διαγωνισμό Εντεχνου Λαϊκού Τραγουδιού

 


8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» (16 - 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1982)

Ο πρωτοποριακός δίσκος 33 στροφών «14 Νέα Τραγούδια» που «κοκκίνισε» την ελληνική μουσική σκηνή

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή «σταματάει» στην Αθήνα

 
«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21
ο αιώνα». Με αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα.

Ορόσημο... εμπλοκής


Πανηγυρίζουν τα αστικά επιτελεία για το «ηχηρό μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία» με το «ορόσημο» της πλήρους άρσης του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο. Η αλήθεια είναι όμως ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη εντάσσεται στον περιβόητο «East Med Act», τον νόμο για την Ανατ. Μεσόγειο που ψήφισαν οι ΗΠΑ επί κυβέρνησης Τραμπ και «αναβάθμισαν» τον περασμένο Δεκέμβρη οι Δημοκρατικοί του Μπάιντεν.

Επιδοτήσεις χωρίς αντίκρισμα για τον λαό που καταλήγουν στους επιχειρηματικούς ομίλους


 Όσο ενισχύονται οι παράγοντες αναπαραγωγής της ενεργειακής ακρίβειας και φτώχειας, δηλαδή η στρατηγική της "πράσινης μετάβασης" και η Ενέργεια-εμπόρευμα, οι όποιες επιδοτήσεις θα είναι χωρίς αντίκρισμα για τα λαϊκά νοικοκυριά και θα καταλήγουν τελικά στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων. 

Μέλη της ΠΕΑΝ ανατινάζουν τα γραφεία της δωσιλογικής οργάνωσης ΕΣΠΟ


Η ηρωική επιχείρηση της αντιστασιακής ΠΕΑΝ στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1942 πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες αντιστασιακές ενέργειες που έγιναν στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη ενάντια των Γερμανών κατακτητών και των Ελλήνων δοσίλογων συνεργατών τους. Η ανατίναξη του κτιρίου των γραφείων της προδοτικής φασιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι από την αντιστασιακή οργάνωση ΠΕΑΝ.

Απτον Σίνκλερ

 
Απτον Σίνκλερ, στράτευσε την τέχνη του για την κοινωνική δικαιοσύνη

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1878 γεννιέται ο Απτον Σίνκλερ, γόνος οικογένειας πτωχευμένων αριστοκρατών του Νότου.  Μυθιστοριογράφος, συγγραφέας –μεταξύ περισσότερων των 90 βιβλίων του — του «Βασιλιά Άνθρακα», ενός βιβλίου που στηρίχθηκε στους σκληρούς αιματηρούς αγώνες των ανθρακωρύχων στις ΗΠΑ.

Εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου χιλιάδες νοικοκυριά!


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών «κόβει» οικογένειες από τις φτηνές χρεώσεις

Μόσχα και Πεκίνο συμφώνησαν στην εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας


Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφάλειας με το βάρος να δίνεται στη διενέργεια κοινών ασκήσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο «πυροσβέστης» Αλέξης Τσίπρας…


Τη στιγμή που, με αφορμή τις φοιτητικές κινητοποιήσεις για την είσοδο της αστυνομίας μέσα στις σχολές, οι δυνάμεις καταστολής και η κυβέρνηση κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους ενάντια στη νεολαία, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ρόλο …«πυροσβέστη» των φοιτητικών αντιδράσεων, να συμβουλεύσει τους νέους «να μην απαντήσουν στην ένταση με ένταση» και να περιμένουν τις εκλογές... Κοινώς, τα κεφάλια μέσα!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 20/09/1519

Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος σαλπάρει από τη Σεβίλλη της Ισπανίας με πέντε πλοία, προκειμένου να κάνει το γύρο του κόσμου. Μόνο ένα από τα πλοία θα ολοκληρώσει το ταξίδι, ενώ ο ίδιος ο Μαγγελάνος θα σκοτωθεί σε μια μάχη με τους ιθαγενείς στις Φιλιππίνες.