Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Απ'τον Φιντέλ στον Κασσέλ


Καλωσορίζει στον θίασο τη φρεσκάδα του Στέφανου Κασσελάκη.

Παρατηρεί πόσο γρήγορα περνούν 16.000 χρόνια, αναγγέλλει καλά νέα στους κατοίκους του θεσσαλικού κάμπου και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των ΜΑΤ.

Βάσανα

Δεν προλαβαίνει να μετράει συγχαρητήρια από …εφοπλιστές ο πατέρας Κασσελάκης, μετά την εκλογή του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό. Κάτι περισσότερο θα ξέρουν οι εφοπλιστές για τις εξελίξεις στη σοσιαλδημοκρατία και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού έζησαν «χρυσές» εποχές επί διακυβέρνησής του. Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε στο ακέραιο τις 50 και πλέον φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και ανανέωσε το συνυποσχετικό που θέσπισε η ΝΔ το 2013 για την «εθελοντική φορολόγησή» τους, μέτρο που διατήρησε βέβαια και η επόμενη κυβέρνηση, ενώ ο λαός ματώνει στους φόρους. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα «κονέ» του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, άνοιξε δρόμο στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για νέες κερδοφόρες μπίζνες, που «ωρίμασαν» ειδικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επομένως, γιατί να μην συγχαρούν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσο μάλλον που υπήρξε και …συνάδελφός τους πριν αναλάβει τα ηνία του κόμματος και ξέρει από πρώτο χέρι τα βάσανα των αναξιοπαθούντων εφοπλιστών.


 Δεν προλαβαίνει να μετράει συγχαρητήρια από …εφοπλιστές ο πατέρας Κασσελάκης, μετά την εκλογή του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό. 

Κάτι περισσότερο θα ξέρουν οι εφοπλιστές για τις εξελίξεις στη σοσιαλδημοκρατία και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού έζησαν «χρυσές» εποχές επί διακυβέρνησής του.

Μπαράζ αντιλαϊκών νομοσχεδίων στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ενα νέο κύκλο αντιλαϊκών νομοσχεδίων αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για σήμερα, Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023:

Αλλά Αυτοί Είμαστε!!!


 Η ΚΝΕ παραδίδει πεντακάθαρους τους χώρους του του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Αθήνα

 Η ΚΝΕ παρέδωσε πεντακάθαρο το Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

Να σταματήσει οριστικά η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων εντός των κρίσιμων βιότοπων στη Θράκη

Ερώτηση

προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα : Να σταματήσει οριστικά η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στον Έβρο και την Ροδόπη εντός των κρίσιμων βιότοπων στη Θράκη.

Η πρώτη εκτέλεση της Ο.Π.Λ.Α


Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1943 πέφτει νεκρός ο ταγματάρχης της Χωροφυλακής Δημήτρης Αλεξόπουλος. Ήταν η πρώτη εκτέλεση της Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Π.Λ.Α) στην Αθήνα του 1943. Η Ο.Π.Λ.Α  έδρασε από το 1943 έως το 1947 και μέσα σε 4 χρόνια κατάφερε να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοχικών δυνάμεων και των συνεργατών τους. Μια οργάνωση του ΚΚΕ που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ελάχιστα για τη δράση της και ο μύθος της έχει αναλάβει να συμπληρώσει τα όποια κενά στην ιστορία της.

Παραγγελιά


Ούτε μια βδομάδα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη 13ωρη δουλειά σε «παράλληλους εργοδότες», τις νέες μορφές ευελιξίας και τα άλλα μέτρα που τσακίζουν τους εργαζόμενους, επιβεβαιώνεται ότι το νομοσχέδιο ήταν μια ακόμα «παραγγελιά» της εργοδοσίας και καταρρέουν τα αισχρά παραμύθια, με τα οποία η κυβέρνηση υπερασπίστηκε το αντεργατικό τερατούργημα.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για τους μισθούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα μια μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με αυτά, ένας στους τρεις εργαζόμενους αμείβεται με μικρότερο μισθό ακόμα και από τον κατώτατο, αφού τσακίζει κόκαλα η μερική απασχόληση, η οποία παραμένει σταθερά κοντά στο 30%!

Εγκλωβίστηκαν για ώρες εργαζόμενοι σε βιομηχανία λόγω πλημμύρας

Για ώρες εγκλωβίστηκαν εργαζόμενοι σε βιομηχανία εμφιάλωσης λόγω πλημμύρας στη Στυμφαλία στην Κορινθία. Η εργοδοσία δεν σταμάτησε έγκαιρα την παραγωγή όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας

Εντείνονται οι παρεμβάσεις ΗΠΑ και ΕΕ σε Αρμενία και Αζερμπάϊτζάν

Πληθαίνουν οι εξόφθαλμες παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων στον Νότιο Καύκασο, εντείνοντας τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό μετά την στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την ώρα που συνεχίζεται η έξοδος των Αρμενίων από τον θύλακα και η διαδικασία «αποστρατιωτικοποίησης» του από το Αζερμπαϊτζάν και την ρωσική στρατιωτική αποστολή, ΗΠΑ και ΕΕ επιδιώκουν να μειώσουν την επιρροή της Μόσχας στο Νότιο Καύκασο και να αναλάβουν ρόλο διαμεσολαβητή στη σύγκρουση Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν και στην υπογραφή συνθήκης «ειρήνης». Παράλληλα Ρωσία και Αρμενία εμφανίζονται πλέον σε ανοιχτή ρήξη.

Αποκαΐδια

 

Αρον άρον «μάζεψε» η κυβέρνηση, μετά την κατακραυγή, την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης για εγκατάσταση ανεμογεννητριών μέσα στα καμένα του Εβρου. Η απόφαση υπογράφηκε ενώ το δάσος «καπνίζει» ακόμα και παρά την αρνητική γνωμοδότηση άλλων αρμόδιων φορέων.

Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων που αρνήθηκαν να δουλέψουν 12ωρα


 Αρ. Πρωτοκόλλου 24                                                                      Αιγάλεω 24 Σεπτεμβρίου 2023

 Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας και το συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής και Νήσων, καταγγέλλουν τις δύο απολύσεις που πραγματοποίησε σήμερα η εταιρεία SARMED S.A. στο κέντρο διακίνησης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Κηφισού 102.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 27/09/1669

Οι Οθωμανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τον Χάνδακα (Ηράκλειο) και ολοκληρώνουν την κατάληψη της Κρήτης.

27/09/1818

Γεννιέται ο Γερμανός χημικός Άντολφ Βίλχελμ Χέρμαν Κόλμπε.