Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Πώς η Σοβιετική Ενωση συνέτριψε τον ιό της ευλογιάς


Η πανδημία του κορονοϊού έχει θέσει σε δοκιμασία τα συστήματα Υγείας των σύγχρονων καπιταλιστικών κρατών και έχει αποδείξει την αδυναμία αυτού του σάπιου συστήματος, που θεός του είναι το καπιταλιστικό κέρδος, να υπερασπιστεί και να διασώσει την υγεία και τη ζωή του λαού.

Σχεδιάζει νέα χαράτσια και τεστ επί πληρωμή


Αντί να εξασφαλίσει δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον πληθυσμό και να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ενόψει μάλιστα και του κινδύνου της μετάλλαξης "Όμικρον", η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα χαράτσια και τεστ επί πληρωμή. 

Όχι στην κατάργηση του 5ημερου, αγώνας για ΣΣΕ με αυξήσεις!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    20-12-2021

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 5ΗΜΕΡΟΥ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ !

Συνάδελφοι-σσες, η αυξανόμενη δυσαρέσκεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και η θετική αποδοχή από τους συναδέλφους των πρωτοβουλιών της Επιτροπής Αγώνα στην ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων (π.χ. αυθαίρετα πρόστιμα-μειώσεις ρεπό κλπ) αλλά των προβλημάτων για τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στη συγκοινωνία, «κτύπησαν καμπάνες» στην κυβέρνηση και στις διοικήσεις ΟΑΣΘ και Συνδικάτου.

Ο Γκαμπριέλ Μπόριτς επικράτησε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

 
Ο υποψήφιος του εκλογικού συνασπισμού σοσιαλδημοκρατικών και άλλων δυνάμεων «Apruebo Dignidad» (Εγκρίνω/Ψηφίζω Αξιοπρέπεια), τον οποίο στηρίζει και το ΚΚ Χιλής, Γκαμπριέλ Μπόριτς, νίκησε την Κυριακή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Χιλή.

Στον «Καιάδα» της πολιτικής του «κόστους - οφέλους» και της ατομικής ευθύνης


ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
 
Πρόσθετοι κόφτες για οποιαδήποτε προνοιακή παροχή, διατήρηση των επιδομάτων και συντάξεων κάτω από τα όρια της φτώχειας, αποποίηση κάθε κρατικής ευθύνης για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση κι ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα συνθέτουν την εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ 2020 - 2027 για τα άτομα με αναπηρία, έχοντας γνώμονα «την αποτύπωση του οφέλους και του μεγέθους του κόστους από την επέκταση της εφαρμογής της ίσης μεταχείρισης» (όπως αναφέρεται στο αντιδραστικό «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία»).

«Από την Ελλάδα ως το Μεξικό, ο προλεταριακός διεθνισμός είναι η δύναμή μας!»


ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΕΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΜΕΞΙΚΟΥ

Στο Διεθνές Σεμινάριο της Ομοσπονδίας Νέων Κομμουνιστών από το Μεξικό, με τον τίτλο «Ο διεθνής συντονισμός των Κομμουνιστικών Νεολαιών και το παράδειγμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς Νέων», μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

«Διεθνές Βραβείο Στάλιν για την Ενίσχυση της Ειρήνης μεταξύ των Λαών»


Είναι γνωστό σε όλους το Βραβείο Νόμπελ. Είναι όμως λιγότερο γνωστό ότι τα προηγούμενα χρόνια από την τότε ΕΣΣΔ δινόταν ανάλογα βραβεία σε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο στον τομέα της επιστήμης και της τέχνης.

Η κατάληξη της «θεραπείας» του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό


«Το να πει κάποιος ότι αύριο δεν θα υπάρχει ΕΣΣΔ, σήμαινε για εμάς πως αύριο δεν θα ανατείλει ο ήλιος», είχε πει σε μια συνέντευξή του ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο. Η φράση αυτή αποτυπώνει σίγουρα τα αισθήματα εκατομμυρίων κομμουνιστών και άλλων προοδευτικών ανθρώπων όλου του κόσμου, που καταλάβαιναν πως η ανατροπή του σοσιαλισμού και η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης θα σήμαιναν για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο μια μεγάλη κοινωνική οπισθοδρόμηση. Αυτό ίσχυε και στο εσωτερικό της Σοβιετικής Ενωσης, σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη που έχουν καλλιεργήσει τα αστικά ΜΜΕ, πως δήθεν η ανατροπή στην ΕΣΣΔ έγινε χωρίς αντιδράσεις.

Ζωή φιλμαρισμένη


Σ' αυτή την έσχατη «διαστημική» σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος η εξέλιξη της ...ηθικής έχει σχεδόν ταυτιστεί με έναν κατακλυσμό από επίθετα και αποτιμημένες διαφοροποιήσεις του φόνου! Πάμε λοιπόν. Δολοφονία χαρακτήρων. Διαδικτυακή δολοφονία.

«Δήμαρχε, δήμαρχε άκουσ’ το καλά, δώσε στους εργάτες ό,τι τους χρωστάς»


Αγωνιστικά κάλαντα της ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης  Κ. Ζέρβα.

«Δήμαρχε, δήμαρχε άκουσ’ το καλά
δώσε στους εργάτες ό,τι τους χρωστάς (δις)

Νέες εφεδρείες στήριξης της αντιλαϊκής πολιτική


Η μεγάλη εικόνα των εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες καπιταλιστικές χώρες, χαρακτηρίζεται από πλήθος αποδείξεων για το ότι η αστική πολιτική διαχείριση, σε όλες τις εκδοχές της, αδυνατεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που θεριεύουν και βασανίζουν τον λαό. Η πανδημία ξαναφουντώνει και οι λαοί μένουν απροστάτευτοι, με τις αστικές κυβερνήσεις να κρύβονται πίσω από την "ατομική ευθύνη" και να μην επιβάλλουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, αφήνοντας αθωράκιστα τα δημόσια συστήματα Υγείας.

«Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά» - Συνεχίζονται οι προβολές


Συνεχίζονται οι οργανωμένες προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά».

Μια μέρα σαν τη σημερινή

20/12/1802

Γεννιέται ο Δημήτριος Βούλγαρης, 8 φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.

20/12/1821

Συνέρχεται σε κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων η Α΄ Εθνοσυνέλευση (της Επιδαύρου). Στη διάρκεια των εργασιών της συντάχθηκε ενιαίος πολιτικός οργανισμός, με την καταλυτική συνδρομή του V. Gallina (Ιταλού δημοκράτη επαναστάτη και πολιτικού εξόριστου), αλλά και των Μαυροκορδάτου και Νέγρη. Το Προσωρινόν Πολίτευμα (Σύνταγμα) της Επιδαύρου, που ψηφίστηκε την 1η Γενάρη, αποτελούσε μια σύνθεση ιδεών και αρχών, επηρεασμένων από τα αντίστοιχα επαναστατικά Συντάγματα της Αμερικής (1787) και της Γαλλίας (1793 και 1795 - 5ης Φρουκτιδόρ).. 

Α΄ Εθνοσνέλυευση (της Επιδαύρου)