Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Παύλος Σιδηρόπουλος

 


O Παύλος Σιδηρόπουλος, γεννήθηκε στις 27/7/1948, ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ροκ όπως τον αποκάλεσαν. 

Δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της Έλλης Αλεξίου.
Ο ίδιος σ’ αυτές τις δύο διαφορετικές του ρίζες έβλεπε την αιτία της συνύπαρξης του ρόκερ και του σκεπτικιστή.

Να δοθεί το δικαίωμα αίτησης μονιμοποίησης στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης


Ερώτηση

Προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Να δοθεί το δικαίωμα μονιμοποίησης στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ), που απέκτησαν κριτήρια και προϋποθέσεις μετά το έτους 2017

Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων


Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί ο νόμος έκτρωμα που προβλέπει απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες με στόχο το χτύπημα των Σωματείων, δόθηκε με τη μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων.

Θα είμαστε δίπλα σας ενάντια στην πολιτική που ορθώνει εμπόδια στη μόρφωση και τη ζωή


Συγχαρητήρια σε όλους σας, γιατί όλοι δώσατε έναν δύσκολο αγώνα. Η ανακοίνωση των βάσεων σηματοδοτεί για πολλούς από εσάς μια νέα σελίδα στη ζωή σας. Το ζήτημα είναι αυτή τη σελίδα να τη γράψετε εσείς. Με τις ανάγκες σας, τα όνειρά σας, τους αγώνες σας. Γιατί τα όμορφα, τα μεγάλα και τα σημαντικά είναι μπροστά σας.

Ζητά ενότητα του ΝΑΤΟ λόγω Κίνας και Ρωσίας με αφορμή το Αφγανιστάν


Την πρεμούρα το ΝΑΤΟ να βγει αλώβητο και ενωμένο, από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις «νέες προκλήσεις» που πηγάζουν από την αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της λυκοσυμμαχίας, μιλώντας την Πέμπτη σε επιλεγμένους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, στην συνέντευξή του, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η λυκοσυμμαχία θα ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που πηγάζουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τόσο στο επίπεδο του δόγματος των επεμβάσεών του, όσο και στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να «κάτσουν στα αυγά τους»


Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα εγκύκλιο για την εφαρμογή του κατάπτυστου "νόμου - εκτρώματος" Χατζηδάκη, θέλοντας να απαγορεύσει τις απεργίες, να βάλει στον γύψο συνδικάτα και αγωνιστές εργαζομένους με κρατικό φακέλωμα, να χτυπήσει τη λειτουργία των συνδικάτων.

«Για την Πολιτική Αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη»


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

Στην Απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης (16 Ιούλη 2011) «Για την Πολιτική Αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη», αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Ορόσημο» εμπλοκής στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΕΝΕΝΤΕΖ
 
Η αναβάθμιση της ελληνοαμερικανικής «στρατηγικής συνεργασίας» και των τριμερών με το Ισραήλ, τα κράτη του Κόλπου κ.ά., με την ανάληψη ενεργότερου ρόλου απ' την ελληνική κυβέρνηση στην προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδίων για την ευρύτερη περιοχή, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χτες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

«Εγκλημα κατά συρροή» όλων των κυβερνήσεων οι μεγάλες πυρκαγιές


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • Στις επιτροπές της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με τα μέτρα που ανακοίνωσε για τους πυρόπληκτους
  • Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και επανέλαβε τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των πυρόπληκτων

Μέτρα για την ασφαλή διαβίωση και την υγεία των ναυτεργατών του πλοίου «Sea Brave»


Αυξάνονται συνέχεια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, που εκδηλώνονται στα καράβια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή κρουσμάτων σε μέλη του πληρώματος του Φ/Γ "SEA BRAVE", σημαίας Marshall Islands της ναυτιλιακής εταιρείας GENIMAR SHIPPING & TRADING SA, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη ράδα της πόλης της Χίου.

Συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ


Συγκέντρωση το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ΔΕΘ, ανακοινώθηκε στη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης αγωνιστικού συντονισμού των εργατικών σωματείων της πόλης, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, με μεγάλη συμμετοχή. Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον Λευκό Πύργο, όμως εξαιτίας του καιρού μεταφέρθηκε σε κλειστό χώρο.

Αποκαλύπτει το μέγεθος της αντιδραστικότητας του νόμου - εκτρώματος


Η πρώτη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που εκδόθηκε σήμερα, για την εφαρμογή του κατάπτυστου "νόμου - εκτρώματος" για τα εργασιακά, αποκαλύπτει -παρά τις μεγαλοστομίες- το μέγεθος της αντιδραστικότητάς του, καθώς επιχειρεί να βάλει χέρι στο "πλαίσιο για τις απεργίες", θεσπίζει το "φακέλωμα" των εργαζομένων και των συνδικαλιστών και χτυπά τη λειτουργία των εργατικών σωματείων.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης!


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑ

Εγκύκλιο και υπουργική απόφαση που ερμηνεύουν άρθρα του αντεργατικού εκτρώματος 4808/2021, για το χτύπημα της απεργίας και το φακέλωμα των συνδικάτων, δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


27/08/1660

Τα βιβλία του Άγγλου φιλόσοφου Τζον Μίλτον καίγονται στην πυρά στο Λονδίνο, επειδή ο συγγραφέας άσκησε κριτική στον βασιλιά Κάρολο Β'.