Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι...


Την Τετάρτη 10 Ιούνη, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε στη Βουλή τον νόμο πλέον (4692/2020) με τίτλο: «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις».
Εύλογα, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί: Μήπως, με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς (2020 - 2021) θα δούμε τα σχολεία μας να στελεχώνονται με μόνιμους εκπαιδευτικούς; Αραγε, τα ταμεία των σχολικών επιτροπών θα καλύπτουν με επάρκεια τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων; 

Στην πεπατημένη της υπονόμευσης του εργατικού - λαϊκού δικαιώματος στις διακοπές


Παρά τις επικοινωνιακές «ενέσεις» της κυβέρνησης για τον δήθεν «ενισχυμένο» χαρακτήρα του «νέου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού» για την περίοδο 2020 - 2021, αυτό συνεχίζει να κινείται στην πεπατημένη των περικοπών και της υπονόμευσης του δικαιώματος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών στις διακοπές και την αναψυχή.

Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν... αλλά νηστικοί θα μείνουν

Η πιο σωστή πρόταση για το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, είναι η εξής:

Να αποσυρθεί τώρα!

Έκτρωμα δεν το καθιστούν μόνο οι αντιγραφές από διατάγματα της χούντας, ούτε το σαθρό έως γελοίο των επιχειρημάτων που αξιοποιούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή.

Κανείς συμβιβασμός με την καταστολή

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αττικής, ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει «σιγήν ιχθύος» μπροστά στα αντεργατικά μέτρα που παίρνει και προετοιμάζει.

Κλείνουν τα ελληνικά σύνορα για τους Σέρβους λόγω κορονοϊού

Κλειστά θα είναι τα σύνορα Ελλάδας από σήμερα 6 Ιούλη για τους υπηκόους της Σερβίας λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος η Αριστοτελία Πελώνη.

Σε δήλωση αναφέρει πως «με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06.00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης

Η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Αρχοντόλυκος, το δάσος και ο πυροσβέστης Αεροπεζοναύτης

Μα θα μου πείτε, τι σχέση έχει η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Αρχοντόλυκος και ο πυροσβέστης Αεροπεζοναύτης;
Εύλογο ερώτημα, αλλά Αεροπεζοναύτης είναι, και όπου τον καλούν πάει, αλλά ας αφήσουμε την απάντηση για το τέλος και ας ξεκινήσουμε το δικό μας παραμύθι με τα δικά μας μάτια.
Μια φορά λοιπόν, και έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που το αγαπούσαν όλοι.

Οχι στο master plan της COSCO!

Οχι στους αντιλαϊκούς επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στο λιμάνι!

 Στο πόδι είναι σωματεία και μαζικοί φορείς σε κάθε γειτονιά του Πειραιά, οργανώνοντας την πάλη τους ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της COSCO, ενάντια στον βαρύ λογαριασμό που πληρώνουν οι εργαζόμενοι από την επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται μέσα και γύρω από το λιμάνι, στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η νέα αγωνιστική πρωτοβουλία, την ερχόμενη Τρίτη, παίρνει τη σκυτάλη από τη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα απαιτώντας την απομάκρυνση των καζανιών της «Oil One» και την απόδοση των Λιπασμάτων στο λαό.

Οι δίκες των κομμουνιστών με το Α.Ν.509

Αρχίζουν, 6/7/1970, στο Έκτακτο Στρατοδικείο της Αθήνας οι δίκες 35 κομμουνιστών με το Α.Ν.509 και την κατηγορία της αντικαθεστωτικής δράσης.

Δώδεκα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜ καταδικάζονται σε βαριές ποινές φυλάκισης. Μεταξύ αυτών, οι Νίκος Καλούδης και Γιάννης Γιάνναρης (μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ), Ζήνωνας Ζορζοβίλης (αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ), οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια.

Το Μπλόκο του Περιστερίου

Στις 6 Ιούλη του 1944, τέσσερις χιλιάδες Γερμανοί ναζί μαζί με ταγματασφαλίτες περικυκλώνουν το Περιστέρι από τα ξημερώματα, με στόχο να εξαρθρώσουν τους ΕΛΑΣίτες που μένουν στην πόλη.

Μαζεύουν όλους τους άντρες από 14 μέχρι 70 ετών στο Λόφο Αξιωματικών.

Αρκετοί αγωνιστές κατάφεραν να κρυφτούν στο Λιγνιτωρυχείο του Αη Βασίλη, αφού η Οργάνωση του ΕΑΜ στο εργοστάσιο είχε πάρει ανάλογα μέτρα.

Ψηφίζεται το πρώτο Σύνταγμα της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών

Ψηφίζεται, 6/7/1923, το πρώτο Σύνταγμα της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.
«Τέτοιο Σύνταγμα σαν το δικό μας δεν ξαναείδε ο κόσμος. Σ’αυτό είναι καταγεγραμμένη η πείρα από την πάλη και την οργάνωση των προλεταριακών μαζών ενάντια στους εκμεταλλευτές τόσο μέσα στη χώρα, όσο και σε όλο τον κόσμο» (Β.Ι Λένιν)

Γεννιέται η Φρίντα Κάλο

Γεννιέται, 6/7/1907, η Μεξικανή ζωγράφος Φρίντα Κάλο, αν και η ίδια υποστήριζε ότι γεννήθηκε το 1910, χρονιά που ξέσπασε η Μεξικανική Επανάσταση.

Στην ηλικία των έξι αρρώστησε από πολιομυελίτιδα, με αποτέλεσμα το ένα της πόδι να είναι μικρότερο από το άλλο και ημιπαράλυτο. Το Σεπτέμβρη του 1925 ένα τρομακτικό αυτοκινητικό ατύχημα άλλαξε για πάντα τη ζωή της Φρίντα Κάλο .