Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Κυνήγι των Αρχαιολόγων

Έξωση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων με απόφαση της Λ. Μενδώνη.

Άμα κάνεις εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο που δεν την εγκρίνει η κυβέρνηση, τιμωρείσαι με έξωση.

Οι σταθμοί του Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις και νησιά


Σε όλη τη χώρα απλώνονται οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη, που περιλαμβάνουν πολιτικές ομιλίες, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πολύμορφες δραστηριότητες.

Σταθμοί του Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις και νησιά είναι οι παρακάτω:

Επίθεση τουρκοκυπρίων κατά κυανόκρανων του ΟΗΕ στην Πύλα


Επίθεση από την τουρκοκυπριακή πλευρά αναφέρει πως δέχθηκε σήμερα το πρωί η Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου του ΟΗΕ (UNFICYP). Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η επίθεση σημειώθηκε εντός της Νεκρής Ζώνης κοντά στο χωριό Πύλα, όπου οι κυανόκρανοι παρεμπόδισαν μη εξουσιοδοτημένες εργασίες στην περιοχή.

Κράτος ικανό στις εξώσεις λαϊκών οικογενειών, αλλά ανίκανο να σταματήσει τους φασίστες χούλιγκανς


Τις τεράστιες πολιτικές ευθύνης της κυβέρνησης που άφησε τους φασίστες χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να φτάσουν μέχρι τη Ν. Φιλαδέλφεια και να εξαπολύσουν επιδρομή, παρά το γεγονός ότι όλος ο κόσμος γνώριζε ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος από τους οπαδούς αυτής της ομάδας, κατήγγειλε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο «Open».

Πρωτόγνωρο έργο - «ανάσα» για τις λαϊκές οικογένειες στις παιδικές κατασκηνώσεις

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Περίπου 8.000 παιδιά έχουν απολαύσει δωρεάν σημαντικές δράσεις και παροχές στις καλοκαιρινές περιόδους

 Ενα πρωτόγνωρο έργο, που δίνει μεγάλη «ανάσα» στις λαϊκές οικογένειες και στα παιδιά τις περιόδους του καλοκαιριού, υλοποιεί η δημοτική αρχή Πάτρας μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού της (ΚΟΔΗΠ) και στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικές τις δυνάμεις και στο προσωπικό του δήμου, με τη λειτουργία των ημερήσιων παιδικών κατασκηνώσεων από το 2015 μέχρι σήμερα.

Τζένγκις Χαν


Στις 18 Αυγούστου 1227 πεθαίνει ο Τζένγκις Χαν. Μογγόλος κατακτητής και αυτοκράτορας, ο δημιουργός μιας τεράστιας αλλά θνησιγενούς ασιατικής αυτοκρατορίας.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Τεμουζίν, έγινε πάντως γνωστός με το προσωνύμιο Τζένγκις Χαν (δηλαδή ο αυτοκράτορας ηγεμόνας) το οποίο πήρε όταν αναγορεύτηκε αυτοκράτορας των Μογγόλων και των Τατάρων.

Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν


Η εικόνα του πρωθυπουργού, του προέδρου της UEFA και των διοικήσεων των ΠΑΕ γύρω από ένα τραπέζι, να παριστάνουν ότι συζητούν για το πώς θα σταματήσουν τα φαινόμενα της λεγόμενης «οπαδικής βίας», μοιάζει με ...ανέκδοτο.

Ολοι εκείνοι που ενσαρκώνουν αυτό που στις μέρες μας λέγεται «ποδόσφαιρο - επιχείρηση», στο έδαφος του οποίου συγκροτούνται και δρουν «οπαδικοί στρατοί» για λογαριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων, όλοι εκείνοι δηλαδή που ευθύνονται για το πρόβλημα, μαζεύτηκαν για να δώσουν τάχα «λύσεις»...

Πογκρόμ πλειστηριασμών και κατασχέσεων ενόψει


 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

Πογκρόμ πλειστηριασμών, κατασχέσεων και εκβιασμών προς αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία έρχεται το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως προκύπτει και από τα όσα διαρρέει η κυβέρνηση στον Τύπο, με στόχο να γεμίσουν παραπέρα τα κρατικά ταμεία με πάνω από 1,6 δισ. ευρώ για τα νέα πακέτα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σαπίλα... παντού


Σαπίλα...

Αλλη μια επιβεβαίωση της σαπίλας που εξαπλώνεται σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής στον καπιταλισμό, σε βάρος του λαού και της νεολαίας, είναι να θεωρείται «προοδευτικό μέτρο» η νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της χρήσης κάνναβης για «ψυχαγωγικούς» σκοπούς. 

Η εμπορευματοποίηση της μητρότητας και της υγείας γεννάει τα εγκληματικά κυκλώματα


 Μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση η στυγνή εκμετάλλευση γυναικών που ζούσαν σε συνθήκες ομηρίας και χρησιμοποιήθηκαν ως δότριες ωαρίων και παρένθετες μητέρες, οι εκατοντάδες περιπτώσεις εξαπάτησης γυναικών, που επιθυμούσαν να γίνουν μητέρες και υποβλήθηκαν σε εικονικές εξωσωματικές, η εξαπάτηση ζευγαριών που επιθυμούσαν να γίνουν γονείς και οδηγήθηκαν να πληρώνουν αδρά όχι μόνο για τις ιατρικές πράξεις, αλλά για μια σειρά πλαστά δικαιολογητικά, έγγραφα και δικαστικές αποφάσεις.

Υπήρξε (και θα υπάρξει ξανά) κι αυτός ο Αθλητισμός!


Κυβέρνηση, UEFA και μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ «στριμώχτηκαν» χτες στο κάδρο για μια φωτογραφία στο Μέγαρο Μαξίμου, με τίτλο «Οι εξυγιαντές του ποδοσφαίρου». Είναι να γελάει και να κλαίει κανείς με την προσπάθεια να παρουσιαστούν ως τέτοιοι αυτοί που ευθύνονται για το σημερινό χάλι στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό, στο έδαφος της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης, κάτω από τις φτερούγες του κράτους αλλά και των εγχώριων, ευρωπαϊκών και διεθνών Ομοσπονδιών. Αυτών δηλαδή που λειτουργούν ως θεματοφύλακες αλλά και ως «διαιτητές» των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων τα οποία αναπτύσσονται μέσα και γύρω από το ποδόσφαιρο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

18/08/1227

Πέθανε ο ηγέτης των Μογγόλων Τζέγκινς Χαν.


18/08/1750

Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης της κλασσικής μουσικής Αντόνιο Σαλιέρι.