Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες και μετανάστες

 
Στους 94 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες, ανοιχτά των ακτών της Συρίας, μετά τον εντοπισμό περισσότερων πτωμάτων στην ακτή Μπανίγιας στην Μεσόγειο, μετέδωσε χτες το απόγευμα η συριακή κρατική τηλεόραση, ανακοινώνοντας  νεότερο απολογισμό.

Σχετικά με τον πόλεμο


Πριν από 30 χρόνια, όταν κορυφώθηκαν οι αντεπαναστατικές ανατροπές στα κράτη που οικοδομούσαν τον σοσιαλισμό, οι αστοί και οπορτουνιστές υπόσχονταν μια εποχή διαρκούς ειρήνης και ευημερίας.

Η Ουάσινγκτον στέλνει «επικίνδυνα μηνύματα» ως προς την Ταϊβάν, λέει το Πεκίνο


 ΚΙΝΑ - ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνει «πολύ λαθεμένα, επικίνδυνα μηνύματα» ως προς την Ταϊβάν και όσο περισσότερο ανεξέλεγκτες είναι οι ενέργειες των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της νήσου 23 εκατομμυρίων κατοίκων τόσο λιγότερο εφικτή θα είναι η ειρηνική επίλυση του ζητήματος, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του πρώτου που δημοσιοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Η δολοφονία του Στιβ Μπίκο κλονίζει το απαρτχάιντ


Στις 12 Σεπτέμβρη του 1977 οι νοτιοαφρικανικές αρχές ανακοινώνουν ότι ένας μαύρος πολιτικός κρατούμενος, ο Στιβ Μπίκο, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στις φυλακές της Πρετόριας. Επισήμως, τα αίτια του θανάτου του παραμένουν «αδιευκρίνιστα», αλλά η κοινή γνώμη δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται περί πολιτικής δολοφονίας. 

Πρωτοπόρα δράση παντού, να γίνει η απεργία κορυφαίος σταθμός της πάλης του λαού


Στις 9 Νοέμβρη υπάρχει η δυνατότητα, η αγανάκτηση και ο θυμός που υπάρχουν σε πλατιά τμήματα του λαού από τις συνέπειες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας που μας βυθίζει το εκμεταλλευτικό σύστημα, να εκφραστούν με αγώνα, με μαζική κινητοποίηση χιλιάδων εργαζομένων που θέτουν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους.

«Μια πραγματική όαση, μια έκρηξη ελπίδας και αισιοδοξίας»

Απέραντο «κόκκινο» στην εντυπωσιακά μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Χαιρέτισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Ταμείο Ανάκαμψης και ΜΚΟ: «Δούρειος ίππος» για την υλοποίηση του «νέου ΕΣΥ»

 
Το πρωτόγνωρο παράδειγμα ΣΔΙΤ σε ψυχιατρική υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Το τελευταίο διάστημα ο λαός παρακολουθεί τους καβγάδες ανάμεσα στα αστικά κόμματα σχετικά με το μοίρασμα του Ταμείου Ανάκαμψης. Το ΚΚΕ από την αρχή ενημέρωσε τον λαό ότι κάθε ευρώ προϋποθέτει νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας. Το παράδειγμα του τομέα της Ψυχικής Υγείας είναι ενδεικτικό.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 25/09/1838

Γεννιέται ο ποιητής Αχιλλέας Παράσχος. 

Αχιλλέας Παράσχος

25/09/1849

Πεθαίνει ο οπλαρχηγός της επανάστασης του 1821 και μέλος της Φιλικής Εταιρίας Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς).