Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Αξιολογημένοι «Υγιείς» Αστυνομικοί

 

Μία παραγωγή της Ελληνοφρένειας για τις δηλώσεις Μπαλάσκα και τους «Αξιολογημένους, Υγιείς Αστυνομικούς» της ΕΛ.ΑΣ.

Ελληνοφρένεια

Να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα

 

Να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου  για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, απαιτεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. 

Συλλαλητήριο στις 5 Ιούνη στην πλατεία Ελευθερίας του δήμου Παύλου Μελά


Με σύνθημα: «Η  Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος είναι μέρα αγώνα  και διεκδίκησης  απέναντι στις αιτίες που προκαλούν την καταστροφή του περιβάλλοντος. Να σταματήσει η καρκινογόνα καύση απορριμμάτων!», η Πρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF– SRF στην επιχείρηση «ΤΙΤΑΝ/ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, προχωρά στη διοργάνωση συλλαλητηρίου  για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

«Πολύφερνη νύφη» ή «χασάπης» ενός ολόκληρου λαού;


Το τελευταίο διάστημα «σπέρνεται» η ιδέα
πως κοντά στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ υπάρχει κι ένας ακόμη σημαντικός «διεθνής παίκτης», ικανός κι αξιόμαχος να προστατεύσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αν του δώσουμε «ζωτικό χώρο», αν τον «δέσουμε» μαζί μας με οικονομικά συμφέροντα. Κι αυτός ο «σύμμαχος», που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ (και νωρίτερα από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ) ως «πολύφερνη νύφη» δεν είναι άλλος από το κράτος του Ισραήλ.

Ο λαός της Λευκορωσίας είναι ο μόνος αρμόδιος για να ορίσει το μέλλον του


Την προσχηματική στάση της ΕΕ και τις επιλεκτικές «ευαισθησίες» της, με στόχο την παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Λευκορωσίας, στηλίτευσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβαση στη σχετική συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Αλέξανδρος Πούσκιν


Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός στα έργα του Αλ. Πούσκιν

Είναι αναγνωρισμένο, ότι o αρχαιοελληνικός πολιτισμός, οι επιτεύξεις των αρχαίων Ελλήνων προσέφεραν στην ανθρωπότητα ανεκτίμητη συμβολή στην ανάπτυξη της σημερινής κοινωνίας, ενώ η πολιτιστική κληρονομιά τους ανήκει σ' όλη την ανθρωπότητα. Ο Φρ. Ενγκελς γράφει, ότι τη θέση, που κατέχει ο ελληνικός λαός στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας δεν μπορεί να τη διεκδικήσει κανένας άλλος λαός. Κι ο Κ. Μαρξ, σημειώνοντας τη σημασία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τη συμβολή των Ελλήνων, γράφει: «Οι Ελληνες πάντα θα παραμείνουν οι δάσκαλοί μας».

Υποκρισία χωρίς όριο


Οι «σαν έτοιμες από καιρό» αντιδράσεις και κυρώσεις των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε βάρος της Λευκορωσίας, με αφορμή την απαράδεκτη αναγκαστική προσγείωση επιβατικού αεροπλάνου στο Μινσκ για τη σύλληψη αντικυβερνητικού «δημοσιογράφου», επιβεβαιώνουν την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή, με επίκεντρο τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τον Καύκασο, τη Μαύρη Θάλασσα κ.α.

Όταν η πρεσβεία κάνει ακτιβισμούς…


 Ένα μαύρο πανό, με την επιγραφή «Black Lives Matter» ανήρτησε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να «τιμήσει» τον Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο από τις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ.  

Σε ρόλο «συνδιαμορφωτή» του κατάπτυστου νομοσχεδίου


ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Την ώρα που εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναλύει τις «θετικές διατάξεις»

«Νερό στο μύλο» της κυβέρνησης για να προχωρήσει στη νομοθέτηση του αντεργατικού εκτρώματος για τον εργασιακό και το συνδικαλιστικό νόμο συνεχίζει να ρίχνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, σε μια προσπάθεια να υπονομεύσει τον πανεργατικό αγώνα που ήδη οργανώνουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις με αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Πρωτοστατεί στην επικίνδυνη ανισομετρία των εμβολίων η ΕΕ


Εχει «καπαρώσει» πολλαπλάσιες δόσεις από τις ανάγκες του πληθυσμού της, την ώρα που σε πολλές χώρες δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι

Το γεγονός ότι έχει «καπαρώσει» δόσεις εμβολίων που μέχρι το τέλος του έτους θα ξεπερνούν κατά πολύ τις ανάγκες εμβολιασμού του πληθυσμού της «διαφήμισε» χτες η ΕΕ (ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει ακόμα χαμηλή, μισό χρόνο μετά την έναρξη των εμβολιασμών), την ίδια ώρα που άλλες χώρες δεν έχουν εμβολιάσει ακόμη ούτε τους υγειονομικούς και τους ηλικιωμένους.

Προωθούν «εκπτώσεις» στα υγειονομικά πρωτόκολλα και διατηρούν ως μόνο μέτρο προστασίας τα εμβόλια


 ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Η συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας είναι σε εξέλιξη στη σημερινή σύνοδο κορυφής των «27» ηγετών της ΕΕ, με το λεγόμενο ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, να είναι στο επίκεντρο των σκληρών παζαριών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


26/05/1924

Οι ναυτεργάτες κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας με αίτημα την αύξηση των αποδοχών. Τους ναυτεργάτες ακολουθούν οι σιδηροδρομικοί, οι αρτεργάτες, οι ηλεκτροτεχνίτες και οι υποδεματεργάτες. Στις 11 Ιουνίου η κυβέρνηση κηρύσσει την επιστράτευση των απεργών.