Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Ντοκιμαντέρ | Γυάρος, ρωγμές αντίστασης στο θανατονήσι

To ντοκιμαντέρ «Γυάρος, ρωγμές αντίστασης στο θανατονήσι», παραγωγής της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ είναι πλέον ανεβασμένο στο κανάλι του Κόμματος στο «Youtube», όπου μπορείτε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο (δείτε πάνω το video). 

Το ντοκιμαντέρ, δημιουργήθηκε με αφορμή την αποκάλυψη, στις 12 Οκτώβρη 2019, από την ΚΕ του ΚΚΕ, του μεγάλου μνημείου στη Γυάρο προς τιμή των αλύγιστων της ταξικής πάλης, όλων όσοι στα 21 χρόνια λειτουργίας αυτής της φυλακής, άνοιξαν με τη στάση τους ρωγμές στη βαρβαρότητα.

Ποιους ενοχλεί

Ένα ...διαφορετικό διήμερο ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 17 Ιούλη στο Στόμιο της Λάρισας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους πολύμορφους αγώνες που ανέπτυξαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου ο λαός και η νεολαία να «μείνουν δυνατοί», διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους. Ένα διήμερο «αλλιώς», με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών και επισκεπτών, κόντρα στα ημίμετρα και την κοροϊδία της κυβέρνησης.

Φαίνεται, όμως, ότι το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ ενοχλεί...

Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες μεταφοράς του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού

Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, επιδιώκει να παραχωρήσει την κτιριακή δομή του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού για τις ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης. Το ΚΥ Πύλης Αξιού είναι ένα από τα δύο ΚΥ του Δήμου Θεσσαλονίκης που λειτουργούν σε 2 βάρδιες, αλλά το μόνο που διαθέτει απογευματινά εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά). Εξυπηρετεί ασθενείς από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα από τις δυτικές συνοικίες, ενώ έχει ετήσια επισκεψιμότητα κοντά στους 100.000 ασθενείς. Στο ίδιο κτίριο λειτουργούν υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αλλά και το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που εξυπηρετούν περισσότερα από 100.000 άτομα ετησίως.

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε!


Το έγκλημα ολοκληρώθηκε! Μετά το κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σε Χορτιάτη, Πυλαία και Ασβεστοχώρι, η διοίκηση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγν. Καϊτεζίδη ενέκρινε, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 13 Ιούλη, την αναστολή λειτουργίας άλλων δύο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, στο Πανόραμα και το Φίλυρο.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ


Η  Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) ιδρύθηκε στις 15 του Ιούλη 1964, (ΠΕΑΕΑ και στη συνέχεια ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) με βασικό σκοπό την αποκατάσταση της Εθνικής Αντίστασης.

Η συζήτηση για την Εθνική Aντίσταση στις αρχές της δεκαετίας του ́60,  έχει διττό χαρακτήρα αφενός αφορά την αναγνώρισή της, αφετέρου τη συγκρότηση της Ιστορίας της.   

Καμιά έκπληξη

Η προχτεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία είναι αποκαλυπτική και ταυτόχρονα κόλαφος για την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα, τα οποία, κάθε φορά που οξύνεται η ένταση στα Ελληνοτουρκικά, παρουσιάζουν ως «ασπίδα» τάχα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα τη «διεθνοποίηση» του ζητήματος και την «αλληλεγγύη» των «συμμάχων» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η τριμερής Ελλάδας - Τουρκίας - Γερμανίας είναι μέρος του επικίνδυνου παζαριού

Η συνάντηση εκπροσώπων της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία, με τη διαμεσολάβηση και τη συμμετοχή εκπροσώπου της γερμανικής Προεδρίας, είναι μέρος επιλεγμένων κινήσεων, προσαρμοσμένων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και θαλάσσιων ζωνών της Αν. Μεσογείου.

Οι νέοι «επαναπαύονται» στο επίδομα ανεργίας είπε στην Βουλή …η ΓΣΕΕ!


Τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων αποτυγχάνουν στην Ελλάδα γιατί οι νέοι επαναπαύονται και αναζητούν το επίδομα ανεργίας. Η άποψη αυτή κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή, δεν προέρχεται όμως από κάποιον «σκληρό» νεοφιλελεύθερο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά από την Νικολέτα Βασιλάκου Γραμματέα Εργαζόμενης Νεότητας της …ΓΣΕΕ!

Αλληλεγγύη στους εργαζομένους των ΗΠΑ

Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τον λαό των  ΗΠΑ και τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και απεργίες που οργανώνονται για τις 20 Ιουλίου σε όλη τη χώρα.

Το ΠΑΜΕ πιστό στις αρχές του διεθνισμού και της αλληλεγγύης εκφράζει τη στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στον ρατσισμό και την εκμετάλλευση.

Το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο

Εκδηλώνεται, 15/7/1974, χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο. Οι πραξικοπηματίες καταλαμβάνουν την Αρχιεπισκοπή και το ραδιοφωνικό σταθμό της Λευκωσίας, από όπου μεταδίδουν: «Σήμερον την πρωίαν η Εθνική Φρουρά επενέβη διά να σταματήση τον αδελφοκτόνον εμφύλιον πόλεμον. Η Εθνική Φρουρά είναι την στιγμήν αυτήν κυρία της καταστάσεως. Ο Μακάριος είναι νεκρός».

Συνδιάσκεψη των μελών της Α’ Διεθνούς


Η συνδιάσκεψη, 15/7/1876, των μελών της Α’ Διεθνούς στη Φιλαδέλφεια αποφασίζει την διάλυσή της.

Η δήλωση της διάλυσης που διαβάστηκε από τα ηγετικά στελέχη της Διεθνούς Ζόργκε και Σπάιερ, έγραφε:

«ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,