Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Δεν υπάρχουν Θαύματα

 


«Συνεχίζoυμε. Ακούραστα – Δυναμικά - Ταξικά»


«Συνεχίζoυμε. Ακούραστα – Δυναμικά - Ταξικά»
τονίζει σε βίντεο του το ΠΑΜΕ στο οποίο προβάλλονται συνοπτικά στιγμές από τη δράση των Συνδικάτων το 2021.

Απογειώνεται η ελληνική εμπλοκή στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια


Όλο και πιο ορατή γίνεται η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία καθώς για μια ακόμα φορά το θέμα της Ουκρανίας ήταν στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στη συνάντηση που είχαν σήμερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα όπως έκαναν γνωστό η συζήτηση θα συνεχιστεί και την Τετάρτη.

Να διερευνηθεί το αποτρόπαιο έγκλημα και να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες «αξίες»

 


Δίκαια έχει προκαλέσει την οργή και το θυμό το αποτρόπαιο έγκλημα βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η διαφαινόμενη συγκάλυψη κι ατιμωρησία των δραστών.

ΣΥΡΙΖΑ: Και ανέμπνευστοι και προκλητικοί


«Εκτός από την ''ανοσία της αγέλης'', υιοθετεί και την ''ανοσία των κερδών'' των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία». 

Το απόσπασμα, που αναφέρεται στην κυβέρνηση της ΝΔ, είναι από χθεσινή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη σχετικά με την απόφαση μετατροπής του «Σισμανόγλειου» σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid.

«Δε θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα!»


Η Ομοσπονδία γονέων καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν σήμερα το πρωί γονείς, μαθητές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου.

Την ώρα που μαθητές του σχολειού καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1 αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργίας του ΕΠΑΛ.

Πολύτιμη πείρα από τις μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις της εργατικής τάξης και του λαού του Καζακστάν


Κοινή Ανακοίνωση Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων

Για την πολύτιμη πείρα από τις μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις της εργατικής τάξης και του λαού του Καζακστάν

Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ


Ο καλύτερος και πιο τεχνίτης διανοούμενος προπαγανδιστής του αγγλικού ιμπεριαλισμού 

Στις  30 Δεκεμβρίου 1865 γεννιέται στη Βομβάη της Ινδίας ο Βρετανός συγγραφέας Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ.

Ταξίδεψε στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στην Αμερική. Για αρκετό διάστημα ήταν υποδιευθυντής σε πολιτική – στρατιωτική εφημερίδα στη Λαχώρη της Ινδίας.

Η βδομάδα που ... «κύλησε ομαλά»!


Οι διαπιστώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι «όλα κύλησαν ομαλά» την πρώτη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων προκαλούν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, που ζουν από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις των πρωτοκόλλων συγκάλυψης και διασποράς του ιού, αλλά και τις συνέπειες από την απουσία ενός ολοκληρωμένου, πλήρως αναπτυγμένου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

«Μίτινγκ» των Αμερικανών με κατασκευαστικές για βάσεις ανά την Ελλάδα


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΝΕ ΜΠΑΡΟΥΤΙ

Εκπρόσωποι δεκάδων κατασκευαστικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό βρέθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη, 12 του μήνα, στον «στρατηγικά τοποθετημένο» Βόλο, για μια πρώτη συνάντηση με τους αρμόδιους Αμερικανούς παράγοντες, προκειμένου να δρομολογήσουν τα σχέδια επέκτασης των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε υλοποίηση όσων προβλέπει η νέα Συμφωνία για τις βάσεις.

Στην εξέδρα


 Γράφαμε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» για τη λεγόμενη «silver economy» («ασημένια οικονομία»), έναν νέο τομέα κερδοφόρων επενδύσεων, που αφορά την εγκατάσταση ξένων συνταξιούχων σε άλλες χώρες, για να διανύσουν το τελευταίο διάστημα της ζωής τους με καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Διαμαρτυρία αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και απογόνων τους


Αγωνιστές και απόγονοι αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, διαμαρτύρονται για την απόφαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας να διενεργήσει «έλεγχο νομιμότητας» της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το Νοέμβρη του 2014, για την τοποθέτηση αναθηματικής στήλης, στο πάρκο του Λευκού Πύργου, για την απελευθέρωση της πόλης, στις 30 Οκτωβρίου του 1944 από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

Στην ουρά...


Όταν γύρισα απ’ τη Ρουάντα μετά τη σφαγή, από την ίδια την κόλαση δηλαδή, μου έμειναν δυο αθεράπευτες ουλές, η μία έχει να κάνει με την οσμή της αποσύνθεσης του νεκρού σώματος, κι η άλλη μια κρίση οργής ανάμεικτης με θυμό στα όρια του μίσους για όποιον επιβάλλει, για καλό ή κακό σκοπό μου είναι αδιάφορο, ουρές από όρθιους ανθρώπους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


18/01/1654

Με τη συνθήκη του Περεγιασλάβ η Ουκρανία ενώνεται με τη Ρωσία.

18/01/1689

Γεννιέται ο Γάλλος πολιτικός και φιλόσοφος Σαρλ ντε Μοντεσκιέ, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Διαφωτισμού.