Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Το πιάνο του Μάνου Λοΐζου πρόσφερε η κόρη του, Μυρσίνη

Το πιάνο του Μάνου Λοΐζου, πρόσφερε στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ η κόρη του, Μυρσίνη.

Όπως δήλωσε η ίδια η Μυρσίνη Λοΐζου, «είναι μία σημαντική στιγμή για μένα και σίγουρα θα το ήθελε και ο ίδιος ο πατέρας μου, λόγω της σχέσης του με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Είναι μεγάλη χαρά τα μουσικά όργανα του Μάνου να βρίσκονται σ' ένα χώρο γεμάτο νέους, πολιτισμό και μουσική!

Συμφωνία Τουρκίας και Ιταλίας περί συνεργασίας στη Λιβύη

Λίγα 24ωρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον καθορισμό της ΑΟΖ με την Ελλάδα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, βρέθηκε στην Άγκυρα για επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου,

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τη συνάντηση, Τσαβούσογλου και Ντι Μάιο ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να επιτύχουν «σταθερή ειρήνη και αποτελεσματική πολιτική διαδικασία στη Λιβύη».

“Παγκάκι με ζαρντινιέρα: 5.700€, ζαρντινιέρα (χωρίς παγκάκι): 5.000€, καλλωπ. δαμασκηνιά: 600€”…

Ο “Ημεροδρόμος” δημοσιοποιεί το πλήρες κείμενο της εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Εργων του Δήμου Αθήνας με τίτλο “προμήθεια και τοποθέτηση Αστικού Εξοπλισμού και φυτών για την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας προς

Μειώσεις μισθών ετοιμάζουν η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση



ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ* ΣΣΕ (ΚΣΣΕ)

   Νέες θύελλες μας ετοιμάζουν η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση.

Το προεδρείο όπως γράφει στην ανακοίνωση του (4 Μαΐου) κατέθεσε πρόταση Κωδικοποίησης των ΣΣΕ.

(*ΚΣΣΕ σημαίνει την ένταξη σε μια ΣΣΕ όλων των προηγούμενων ξεχωριστών Επιχειρησιακών ΣΣΕ).

Η ΚΣΣΕ δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του ΟΑΣΘ  και στην κυβέρνηση να διαπραγματευθεί από μηδενική βάση όλων των ήδη κεκτημένων προηγούμενων ετών.

Ανακοίνωση σχετικά με τη διανομή των χρημάτων της καμπάνιας για την πανδημία σε ΜΜΕ

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα μηνύματα που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας, πόσω μάλλον με μια πανδημία, θα πρέπει να είναι δωρεάν και να μην μεταδίδονται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας.

Σε κάθε περίπτωση η όποια δαπάνη για πληρωμή διαφήμισης στα ΜΜΕ θα πρέπει να γίνεται με όρους πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικών

Το φωτογραφικό -κινηματογραφικό συνεργείο του ΔΣΕ

Η δράση του

Το 1948 ιδρύθηκε το φωτογραφικό - κινηματογραφικό συνεργείο, που υπαγόταν στο Τμήμα Διαφώτισης του Αρχηγείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Στη φροντίδα του ήταν η καταγραφή της δρώσας Ιστορίας, η αποτύπωση - φωτογραφική και κινηματογραφική - των δραστηριοτήτων του, πρακτική την οποία είχαν ακολουθήσει και το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ την περίοδο της Αντίστασης. 

Φορτώνουν ξανά στους λαούς την κρίση του κεφαλαίου

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή (συνήλθε σε τηλεδιάσκεψη), με τους ηγέτες των 27 κρατών - μελών να εστιάζουν στην πρόταση της Κομισιόν για τη συγκρότηση του «Ταμείου Ανάκαμψης», στο πλαίσιο και του υπό διαμόρφωση πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2021 - 2027.

Το αποτέλεσμα λίγο πολύ αναμενόταν, αφού με επίκεντρο την πρόταση έρχονται ξανά στον «αφρό» οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, με

Για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων

Τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων που κάθε χρόνο προστίθενται στον τραγικό αριθμό των προσφύγων και εσωτερικά εκτοπισμένων παγκόσμια και που στα τέλη του 2019 έφτασαν τα 79,5 εκατ., εκ των οποίων πάνω από 30 εκατ. παιδιά, είναι η ζωντανή απόδειξη της βαρβαρότητας του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Νέα μαζική κινητοποίηση ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Νέα μαζική και μαχητική κινητοποίηση, με συγκέντρωση, πορεία και συναυλία στην Ευκαρπία, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας 128 Συλλόγων, Σωματείων και φορέων ενάντια στη βλαβερή καύση απορριμμάτων RDF - SRF στο εργοστάσιο του «ΤΙΤΑΝ».

Αγωνιστικός βηματισμός από τα σωματεία σε κλάδους και χώρους δουλειάς

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην εντεινόμενη επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης, προτάσσοντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους, για να μην πληρώσουν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι την οικονομική κρίση, συνεχίζουν τη δράση τους Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, κλαδικά και επιχειρησιακά Σωματεία σε μια σειρά από κλάδους και χώρους δουλειάς.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 20-21 Ιούνη 2020:
  • Καταρρέει ο μύθος ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι «ασπίδα προστασίας»: Απειλή και όχι «εγγύηση» για την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα - Επικίνδυνες εξελίξεις και κλιμάκωση των ανταγωνισμών στην περιοχή με επίκεντρο τη Λιβύη - Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα σε πολιτική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη.
  • Επιχειρηματικοί όμιλοι - Κυβέρνηση: Στενή «Συν-Εργασία» για να φορτώσουν στους εργαζόμενους την κρίση - Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες απαντούν τα συνδικάτα

Ο «Φάκελος της Κύπρου»

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιάννης Αλευράς ανακοινώνει, 20/6/1983, την αναβολή του ανοίγματος του «Φακέλου της Κύπρου».

Ήταν, ουσιαστικά, ο ενταφιασμός κάθε απόπειρας για τη διαλεύκανση του χουντικού πραξικοπήματος στην Κύπρο τον Ιούλη του 1974 και τα όσα επακολούθησαν («Αττίλας» Α’ και Β’).

Κλάρα Τσέτκιν


Πεθαίνει, 20/6/1933, η Γερμανίδα κομμουνίστρια Κλάρα Τσέτκιν, ηγετική μορφή του διεθνούς γυναικείου και επαναστατικού κινήματος.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε επικεφαλής του προλεταριακού κινήματος των γυναικών της Γερμανίας και δούλεψε στις διεθνείς

Η καταστροφή των Ψαρών


Η καταστροφή των Ψαρών.
Σύνθεση λαϊκού ζωγράφου
(Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αθήνα)
Ο οθωμανικός στόλος επιτίθεται, 20/6/1924, στα Ψαρά -μια από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις των επαναστατημένων Ελλήνων- και τα καταστρέφει ολοσχερώς.

Το 1824 ο σουλτάνος Μαχμούτ Β΄ αποφάσισε να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και με τη βοήθεια του Μεχμέτ Αλί της Αιγύπτου να καταστείλει την Επανάσταση των Ελλήνων. Οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές για τους Τούρκους, γιατί το εκτελεστικό σώμα της επαναστατημένης Ελλάδας ασχολούνταν με