Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΓΑΛΛΙΑ 1934: Ο λαός τσακίζει τους φασίστες


Στις 6 Φεβρουαρίου του 1934 πάνω από 20 χιλιάδες ένοπλοι φασίστες προσπάθησαν να διεισδύσουν στη Βουλή και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια στο Παρίσι -- Οι λαϊκές μάζες, με την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος, έφραξαν το δρόμο στους φασίστες: 25 χιλιάδες εργαζόμενοι ξεχύθηκαν αμέσως στους δρόμους της πρωτεύουσας.

...Τότε πρέπει να είναι απαρτχάιντ


Μοιάζει με απαρτχάιντ

Μυρίζει απαρτχάιντ

Τότε πρέπει να είναι απαρτχάιντ

Εκατόμβη νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ


Ξεπέρασαν τους χίλιους οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία, από τον σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία, ο οποίος έγινε αισθητός ως την Αίγυπτο και το Ιράκ.

Από το Μάτι έως την Εύβοια και τη Δαδιά: Οι εμπρηστές παριστάνουν τους σωτήρες!


Οι ανατριχιαστικές μαρτυρίες των συγγενών αλλά και των ίδιων των θυμάτων, κατά τη διάρκεια της δίκης για την πυρκαγιά στο Μάτι, επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των αστικών κομμάτων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Η “νίκη της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων” και άλλες λαθροχειρίες


ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ»

Με πανηγυρισμούς στα social media και στα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ομάδα του στο Ευρωκοινοβούλιο ΜΜΕ, υποδέχτηκαν οι ευρωβουλευτές τους την ψηφοφορία για την παραπομπή της οδηγίας για τους “εργαζόμενους σε πλατφόρμες” σε διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Κρίστοφερ Μάρλοου


Στις 6 Φεβρουαρίου 1564 γεννιέται ο Κρίστοφερ Μάρλοου. Αγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Στα θεατρικά του έργα συνδύαζε τις ανθρωπιστικές ιδέες και την πολυμάθεια με τις παραδόσεις του αγγλικού λαϊκού θεάτρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «χαμένη τιμή» της Νέας Δημοκρατίας


Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να πορευτούν προς τις εκλογές με οξύτατες, πλην όμως ανούσιες, αντιπαραθέσεις, σκυλοκαβγάδες στα τηλεοπτικά πάνελ, θεατρινισμούς και σόου, στο πλαίσιο ενός βολικού - και για τους δύο - δικομματικού καβγά, που όμως για μεγάλα τμήματα του λαού είναι κάτι παραπάνω από αποκρουστικός. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα, αυτά που τελικά καθορίζουν τη ζωή του λαού οι θέσεις τους συγκλίνουν απόλυτα.

Γιατί νιώθουμε να ζούμε μέσα σε μία «διαρκή κρίση» την ώρα που οι αριθμοί «ευημερούν»;

Δεκάδες νούμερα και δείκτες παρελαύνουν στα διάφορα social media και στα κανάλια σχετικά με τη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αλλά και πολλές συζητήσεις πάνω στις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο της Οργάνωσής μας, απασχολούν ερωτήματα σχετικά με το «προς τα που πάει η κατάσταση» και αν μπορούμε να αναμένουμε κάτι από την ανάπτυξη της οικονομίας. Ο «Οδηγητής» συζήτησε με τον Γρηγόρη Λιονή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

«Δύσκολη» η κατάσταση στα μέτωπα, δηλώνει ο Ζελένσκι, ενώ εντείνονται οι ρωσικές επιχειρήσεις


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε χθες βράδυ, σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, ότι η κατάσταση στα μέτωπα καθίσταται δυσκολότερη και ότι η Ρωσία ρίχνει ολοένα και περισσότερους στρατιώτες στη μάχη.

Ολοι μας με το ΚΚΕ, για Υγεία - κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα


Η
αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης του ΚΚΕ να συμπορευτώ στον εκλογικό αγώνα με τις δυνάμεις των εργαζομένων, ενάντια στις δυνάμεις της συνέχειας του αστικού κράτους - εχθρού των λαϊκών συμφερόντων, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος είναι αυτονόητη.

Η COSCO βάζει τα κοντέινερ πάνω από τις ζωές των λιμενεργατών


COSCO: Με παρέμβαση της ΕΝΕΔΕΠ έκλεισε το λιμάνι για να προφυλαχθούν οι λιμενεργάτες

Έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες το λιμάνι του Πειραιά με παρέμβαση του σωματείο ΕΝΕΔΕΠ που καταγγέλλει πως η εργοδοσία των COSCO/Dport μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, με χιονιά στο λιμάνι, ήθελε να συνεχίζονται οι εργασίες, παρά το γεγονός ακόμα ότι το πρωί έπεσε κοντέινερ από μεγάλο ύψος. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή

06/02/1564

Γεννήθηκε, ο Κρίστοφερ Μάρλοου. Αγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Στα θεατρικά του έργα συνδύαζε τις ανθρωπιστικές ιδέες και την πολυμάθεια με τις παραδόσεις του αγγλικού λαϊκού θεάτρου.