Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Φαίδων Γεωργίτσης


Ο Φαίδων Γεωργίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα 21 Ιανουαρίου 1939. Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Με αυτούς που πληρώνουν μετρητοίς τα όνειρά τους

 
Παρακολουθούμε καιρό τώρα την εντυπωσιακή συνέπεια με την οποία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν τις προτάσεις του ΚΚΕ για την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

Με τα τρακτέρ στους δρόμους παλεύουν για την επιβίωσή τους


 Στις 22 Γενάρη βγαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες | Η αναπλήρωση του εισοδήματός τους και η ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής στο επίκεντρο της πάλης

Με τα τρακτέρ στους δρόμους από την Κυριακή 22 Γενάρη και άλλες πολύμορφες δράσεις που προετοιμάζονται για τις επόμενες μέρες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι απορρίπτουν τη λογική της αναμονής και των λύσεων «από τα πάνω» που καλλιεργούν επίδοξοι - παλιοί και νέοι - κυβερνητικοί «σωτήρες», στέλνουν το μήνυμα ότι δεν συμβιβάζονται με τα μέτρα - ψίχουλα των «δημοσιονομικών δεδομένων» που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα και διαχρονικά προβλήματά τους και απαιτούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσής τους.

Εκκλήσεις


«Φορολογήστε μας!». Αυτήν τη ...δραματική έκκληση απευθύνει μια ομάδα Κροίσων προς τους ηγέτες που μαζεύτηκαν και φέτος στο Νταβός, για να μοιράσουν τσάι, συμπάθεια και ...ανησυχίες για τις «ακραίες ανισότητες».

Απολύσεις σε Alphabet και Ford

ΗΠΑ: Η Alphabet, μητρική της Google θα απολύσει 12.000 υπαλλήλους

Η Alphabet, μητρική εταιρία της Google καταργεί περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, ή το 6% του ανθρώπινου δυναμικού της, ανέφερε σήμερα η εταιρία.

Η επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου


Η συνέχεια του "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" ήταν ο Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος που επέβαλαν στην Ελλάδα, με το δάνειο των 150 εκατ. φράγκων το 1897 - τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε ακόμη σήμερα - οι ξένοι τραπεζίτες

Τέρμα σε έρευνες για «ατυχήματα ήσσονος σημασίας» από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης

 
ΑΘΛΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ»

Νέα προσπάθεια υποβάθμισης της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ θερίζουν τα «ατυχήματα» | Ενας ακόμα νεκρός την Παρασκευή, τρία τα θύματα μέσα σε 20 μέρες!

Ημερίδα του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ για την ψυχική υγεία


Ημερίδα του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα «Ζητήματα ψυχικής υγείας: Σύγχρονες προσεγγίσεις - απαντήσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί ένα σύστημα που σαπίζει».

Να δυναμώσει ο αγώνας για ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς


«Καμία αναμονή, αγώνας ενάντια στην ακρίβεια και την αντεργατική πολιτική»: Με ενίσχυση του αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, απαντούν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο που ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα και στη γενικευμένη ακρίβεια που συρρικνώνει το εργατικό εισόδημα.

Ο πόλεμος δι' αντιπροσώπου


Κλιμάκωση της πολεμικής εμπλοκής στην Ουκρανία, αλλά και αντιθέσεις για την αποστολή των «Leopard»

 «ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ» ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Την ένταση της στρατιωτικής στήριξης του Κιέβου, με πληθώρα οπλικών συστημάτων, πυραύλων, τεθωρακισμένων οχημάτων, όπλων και πυρομαχικών, αποφάσισαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στην συνεδρίαση της «Ομάδας Επαφής», στην αμερικανική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας.

Ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ να φύγει η Δεξιά, παράδειγμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου


Το ψηφοδέλτιο της Αδέσμευτης Κίνησης Εργαζομένων, για το Εργατικό Κέντρο Πύργου, ενάντια στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, για τις επικείμενες αρχαιρεσίες.

Η «Αυγή» πού γράφει την αλήθεια για το ΚΚΕ; Στη σελίδα 3 ή στην 4;


Με έκπληξη διαβάζουμε σήμερα στην σελίδα 4 στην «Αυγή», σε ρεπορτάζ με τίτλο «Μία ανακουφιστική εξέλιξη για την κυβέρνηση», πως «ερωτήματα ωστόσο δημιουργούνται και για το ΚΚΕ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε να δεχτεί να προσκληθεί ο Χρ. Ράμμος στη χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


21/01/1793

Ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο 16ος της Γαλλίας αποκεφαλίζεται (Γαλλική αστική επανάσταση).