Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Κατάρ Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου


 Κατάρ Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.

Μια διοργάνωση ποτισμένη με θάνατο.  6.500 νεκροί κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής των γηπέδων.

Το ποδόσφαιρο το λαικοτερο των αθλημάτων,που συνεγειρει, διασκεδάζει και αποτελεί τον κύριο τρόπο άθλησης πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο το κόσμο, πέρα από το απαράδεκτο γεγονός ότι τα τελευταία 50 χρόνια έχει μετατραπεί σε μία σκανδαλώδη οικονομική ,αδιαφανη επιχείρηση, προκλητικής διακίνησης δισεκατομμυρίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο ποτίστηκε με το θάνατο.

Tελικά δεν «ήρθαν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια» – Μπούκαραν τα (νόμιμα) «κοράκια» της «αγοράς»


Κάποτε έλεγαν ότι «θα έρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια»
, αναπαράγοντας τις πιο άθλιες (και γελοίες) μορφές αντικομμουνισμού.

Τα χρόνια πέρασαν. Τα σπίτια που μένουμε «ανήκουν» στις τράπεζες, είτε λόγω στεγαστικών δανείων με ληστρικά επιτόκια, είτε λόγω χρεών (ελάχιστων χρεών μπροστά στα «δανεικά» των διάφορων Πάτσηδων).

Κίνδυνος πυρηνικού δυστυχήματος που θα τροφοδοτούσε γενίκευση του πολέμου


 Δεκάδες νέα πλήγματα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και στη γύρω περιοχή

 Η απειλή ενός δυστυχήματος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια μεγαλώνει όσο κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, ένα ενδεχόμενο δυστύχημα στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης αποτελεί άλλον έναν από τους σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να τροφοδοτήσει και μια γενίκευση του πολέμου.

Η παιδική προστασία στην ΕΣΣΔ


«Οσο μπορείς πρόβαλλε μεγαλύτερες απαιτήσεις απ' τον άνθρωπο, μα παράλληλα δείχνε του όσο μπορείς μεγαλύτερο σεβασμό».

Η προστασία των παιδιών και δη των πιο αδύναμων ήταν ένα από τα πρώτα καθήκοντα της νεαρής σοβιετικής εξουσίας. Η κατάσταση ήταν εκρηκτική. 7.500.000 ήταν περίπου τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, λόγω του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και της στρατιωτικής επέμβασης 14 καπιταλιστικών κρατών ενάντια στην Επανάσταση. Παιδιά του δρόμου, που μέσα στη βιοπάλη συχνά κατέληγαν σε συμμορίες που έκλεβαν, επαιτούσαν, εκ των οποίων μάλιστα τουλάχιστον το 10% έκανε και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Εκπαίδευση ενάντια σε «αντάρτες, επαναστάτες, στασιαστές»!


 Με «καπέλο» ΕΕ, σε «συνεργασία και συντονισμό με το ΝΑΤΟ», επίλεκτη δύναμη του Στρατού Ξηράς ασκήθηκε στην αντιμετώπιση του «εχθρού λαού»

Χαρακτηριστικά καταστολής στο εσωτερικό της χώρας, ενάντια στον «εχθρό λαό», λαμβάνει όλο και πιο έντονα η εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων, εντός πλαισίου ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Απειλεί και με χερσαία εισβολή με κάλυψη από ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσία


Βήμα-βήμα η Τουρκία ξεδιπλώνει το σχέδιο για την προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων της αστικής της τάξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με το βλέμμα στραμμένο και σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, έχοντας ουσιαστικά την κάλυψη ΗΠΑ - ΕΕ και Ρωσίας.

Για το Μουντιάλ του Κατάρ


“Το καταγγελλόμενο ως “εξαγορασμένο” Μουντιάλ, το Μουντιάλ που σειρά ερευνών το καταγράφουν ως βουτηγμένο στο αίμα χιλιάδων εργατών, το Μουντιάλ – φερετζές μιας δεσποτικής ανελεύθερης πετρομοναρχίας που οι πολυεθνικές έσπευσαν να της πουλήσουν “ανθρωπιστική” βιτρίνα όπως είχαν κάνει και με την χούντα του Βιντέλα στην Αργεντινή, εδώ στην Ελλάδα έχει το δικό του αντίτιμο:

Η κακοποίηση του παιδιού, αποτέλεσμα ενός συστήματος που όλα πουλιούνται κι αγοράζονται..


 Η παιδική προστασία το τελευταίο διάστημα έχει μπει στην ημερήσια διάταξη, δυστυχώς εξαιτίας μιας σειράς εγκληματικών γεγονότων (Κολωνός, Νοσοκομείο Παίδων, Κιβωτός του Κόσμου). Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τέτοια γεγονότα από τα κανάλια και όσους ικανοποιούνται με τη λογική της κλειδαρότρυπας, αναπαράγουν την κακοποίηση που έχουν υποστεί τα παιδιά - θύματα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/11/1808

Γεννιέται ο Βρετανός Τόμας Κουκ, ιδρυτής του πρώτου ταξιδιωτικού γραφείου στον κόσμο.

22/11/1890

Γεννιέται ο στρατιωτικός και πολιτικός Σαρλ ντε Γκολ, Πρόεδρος της Γαλλίας (το 1944 - 1946 και το 1959 - 1969).