Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Φονιάδες μονοπώλια παντού φωτιές ανάβουν

                                           Στέλιος Καζαντζίδης - Έρχονται χρόνια δύσκολα

Μουσική - Στίχοι: Μάκης Ερημίτης

Στίχοι

Έρχονται χρόνια δύσκολα

γεμάτα καταιγίδες

κι εμείς του κόσμου θύματα

μ’ ατέλειωτα προβλήματα

και λιγοστές ελπίδες.

Τροπολογίες για την οικονομική ενίσχυση εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων


Τρεις τροπολογίες για την οικονομική ενίσχυση εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Συγκεκριμένα οι τροπολογίες είναι:

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας


Μετά από συνεχόμενες πιέσεις και αναμονή δύο περίπου εβδομάδων, την Τρίτη 03/11/2020 εκπρόσωποι του Δ.Σ. του σωματείου μας συναντήθηκαν με την διοίκηση της EDILMAC με σκοπό να συζητηθούν τα αιτήματα που συλλογικά είχαμε αποφασίσει οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Με ηλικιακά κριτήρια η χορήγηση ρεμδεσιβίρης


Με αφορμή την έλλειψη ρεμδεσιβίρης

Remdesivir: Δραστική ουσία του εμπορικού σκευάσματος VEKLURY της φαρμακευτικής πολυεθνικής εταιρείας «GILEAD». Η ρεμδεσιβίρη αναστέλλει τις ιογενείς RNA πολυμεράσες και έχει ευρεία ενεργότητα έναντι ευρέως φάσματος φιλοϊών, παραμυξοϊών και κορονοϊών (sars cov, mers cov). Ενδείκνυται, λοιπόν, για τη θεραπεία της νόσου COVID-19 σε ενήλικες και εφήβους (άνω των 12 ετών και με σωματικό βάρος τουλάχιστον 40kg) με πνευμονία, που χρήζει συμπληρωματικό οξυγόνο. Ένα φάρμακο πριν τη διασωλήνωση, ένα φάρμακο πριν τη ΜΕΘ.

Επόμενη πράξη του ίδιου εγκληματικού της έργου


Η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει από το ήδη αποδεκατισμένο προσωπικό των νοσοκομείων για να επανδρώσει την ιδιωτική κλινική ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ, αντί να προσλάβει νέο, αποτελεί την επόμενη πράξη του ίδιου εγκληματικού της έργου.

Με την απόφαση της αυτή η κυβέρνηση προκαλεί ακόμα περισσότερη πίεση στο ΕΣΥ.

Ναγκόρνο Καραμπάχ και ΚΚΕ


Μου αρέσει η ντρίπλα σας! Προσέχετε θα «μπουρδουκλωθείτε» που λέμε κατά τα βόρεια. Μη προτρέχετε για το ΚΚΕ ψάχνοντας για εύκολο αντικομμουνισμό. Δείτε και κάποια άλλα πράγματα.

Η Ελλάδα ήταν υπέρ της Αρμενίας στο θέμα Καραμπάχ και πέριξ! Καταλαβαίνετε τι έκανε η Ελλάδα;

Εγκληματικός προϋπολογισμός


Το «κερασάκι στην τούρτα» της σφοδρής επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, που από σήμερα μπαίνει για συζήτηση στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια την υγεία και τη ζωή του λαού.

«Επίταξη… στα λεφτά σας»

Επικίνδυνος…

«Εχουμε πόλεμο», αλλά «η μέρα της απελευθέρωσης από την πρωτόγνωρη παγκόσμια περιπέτεια έρχεται πιο κοντά», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος μοίρασε και χτες απλόχερα προσδοκίες ότι όπου να 'ναι θα φανεί το «φως στην άκρη του τούνελ». Την ίδια ώρα που επιστήμονες προειδοποιούν για 3ο ή και 4ο κύμα της πανδημίας, μέχρι να επιτευχθεί ανοσία στον πληθυσμό, ακόμα κι αν ο εμβολιασμός ξεκινήσει αύριο, η κυβέρνηση αξιοποιεί τις ειδήσεις σχετικά με το εμβόλιο για να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες και εφησυχασμό ότι η πανδημία φτάνει σύντομα στο τέλος της.

Κόβουν 600 εκατ. ευρώ από την Υγεία εν μέσω πανδημίας!


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που από σήμερα συζητείται στη Βουλή, περικόπτει κατά 600 εκατ. ευρώ τις δαπάνες για την χρηματοδότηση της Υγείας, κάνοντας ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να δοθεί απεργιακή απάντηση σε αυτή την εγκληματική πολιτική που θυσιάζει την ζωή και την Υγεία του λαού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Αυτονόητο το καθήκον να προσφέρω στη μάχη κατά της πανδημίας


Είναι αυτονόητο το καθήκον να προσφέρω τις υπηρεσίες μου μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης μιλώντας στην ΕΡΤ για την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντα του αντιπρόεδρου για να συμβάλλει ως γιατρός - πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο Ριζοσπάστης αποκαλύπτει ένα φριχτό έγκλημα


Η σφαγή της Ξηρόβρυσης Κιλκίς

Ένα φριχτό έγκλημα του μοναρχοφασισμού που επιχειρήθηκε να φορτωθεί στους «αναρχοκομμουνιστάς»…

Στις 24 του Νοέμβρη 1946 στην πρώτη του σελίδα ο Ριζοσπάστης αποκαλύπτει ένα φριχτό έγκλημα, από τα μεγαλύτερα του μοναρχοφασισμού, που έλαβε χώρα στο χωριό Ξηρόβρυση του νομού Κιλκίς. Μια – κυριολεκτικά – σφαγή κατά του ντόπιου πληθυσμού και καταστροφή που επιχειρήθηκε από τις μεγαλύτερες αστικές φυλλάδες να παρουσιαστεί ως έγκλημα των «αναρχοκομουνιστών».

Πεθαίνει ο Μεξικανός ζωγράφος Ντιέγκο Ριβιέρα


 Πεθαίνει, 24/11/1949, ο Μεξικανός, κομουνιστής, ζωγράφος Ντιέγκο Ριβιέρα.

Ο Ντιέγκο Ριβέρα (Diego Rivera) γεννήθηκε στις 8/12/1886 στην πόλη Γκουαναχουάτο του Μεξικού και το πλήρες όνομά του ήταν Ντιέγκο Μαρία ντε λα Κονσεπσιόν Χουάν Νεπομουσένο Εστανίσλαο ντε λα Ριβέρα ι Μπαριέντος Ακόστα ι Ροδρίγκες.

Ξεκινά τις εργασίες του το Συνέδριο της Β’ Διεθνούς


Ξεκινά, 24/11/1912, τις εργασίες του το Συνέδριο της Β’ Διεθνούς στη Βασιλεία της Ελβετίας. Το Συνέδριο αυτό συνήλθε εκτάκτως λίγες εβδομάδες μετά την έκρηξη του Α’ Βαλκανικού πολέμου, ενόψει της διαφαινόμενης γενίκευσής του σε ευρύτερη πολεμική σύγκρουση.