Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Γεννιέται ο Αντόνιο Γκράμσι


Γεννήθηκε στις 22 Γενάρη του 1891, ο Αντόνιο Γκράμσι, ιδρυτής και ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας.

Το 1913 προσχώρησε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα


Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Η κυβέρνηση, αφού έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, με τα απαράδεκτα διλήμματα που έθετε -για το αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ή τα χιονοδρομικά κέντρα και το λιανεμπόριο- τελικά ανακοίνωσε το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, χωρίς να παίρνει κανένα επιπλέον μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους.

Τον λόγο έχουν οι εργαζόμενοι


 Ο "εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας", στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η 10ωρη δουλειά, οι απλήρωτες υπερωρίες, ο μισθός των 200 ευρώ, ο "γολγοθάς" της τηλεργασίας, η συστηματική υπονόμευση των συλλογικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Να αποπεμφθεί εδώ και τώρα ο αντιπρόεδρος σωματείου

Επιστολή ΔΑΣ ΓΣΕΕ προς το Προεδρείο και η Διοίκηση της ΓΣΕΕ για τις αναρτήσεις του Αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος προβαίνει σε τέτοιες αναρτήσεις χυδαίου περιεχομένου.

Και αυτός είναι Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, δηλαδή κατέχει στελεχική θέση στο συνδικάτο.

Η καρδιά του υπήρξε ένα χυτήριο που παρήγαγε ατόφιο το φλογερό μάγμα του Μαρξισμού-Λενινισμού


Ο Κορεάτικος Σύνδεσμος Φίλιας στην Ελλάδα εκφράζει την λύπη του για την απώλεια του Μάκη Μαΐλη μέλους της ΚΕ και υπεύθυνο του τμήματος ιστορίας του ΚΚΕ.

Υπήρξε ένας άνθρωπος σεμνός και τίμιος, συνεπής Κομμουνιστής που κράτησε ψηλά το κεφάλι σε δύσκολες εποχές για τον ελληνικό λαό και το κόμμα.

Καλό ταξίδι, σύντροφε Μάκη


Το «ύστατο αντίο» στον σύντροφο Μάκη Μαΐλη λένε το ΚΚΕ η οικογένεια, οι σύντροφοι και οι φίλοι από την Ελευσίνα όπου πραγματοποιείται σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς θλίψης η πολιτική κηδεία.

Παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος.

Νέα προνόμια σε εφοπλιστές, επιχειρηματικούς ομίλους περιλαμβάνει ν/σ του υπ. Ναυτιλίας


 Από το 1ο μέχρι το τελευταίο, το 48ο άρθρο του, περιλαμβάνει νέα προνόμια σε εφοπλιστές, επιχειρηματικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στις θαλάσσιες μεταφορές, τα λιμάνια, τα ναυπηγεία, τη ναυπηγοεπισκευή, τον παράκτιο τουρισμό, την αλιεία, τις υδατοκαλλιέργειες, την εξόρυξη και μεταφορά της ενέργειας, πετρελαίου - φυσικού αερίου σε υποδομές αποθήκευσης και διανομής μέσω των αγωγών από τα λιμάνια της χώρας.

Η αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας φέρει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου

 Τα συνταξιοδοτικά συστήματα της χώρας μας, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο αναπτύχθηκαν μέσα από σκληρούς και πολλές φορές αιματηρούς αγώνες της εργατικής τάξης. Η αστική τάξη αναγκάστηκε να "συνδράμει" στην ανάπτυξή τους και κάτω από την πίεση που άσκησαν οι κατακτήσεις των εργαζομένων στις σοσιαλιστικές χώρες. Φυσικά, σε κάθε χώρα πήραν διαφορετικά χαρακτηριστικά και ως προς τη χρηματοδότησή τους και ως προς τις παροχές τους.

Κάτω απ' τη «σκόνη»


 Στον αχυρώνα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ καβγάδισαν ξανά την Τετάρτη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

Ποιος ο λόγος; Να αποδείξουν ποιος «κάνει κωλοτούμπες στα εθνικά και ποιος δείχνει σοβαρότητα», ποιος είναι «ανεύθυνος» και ποιος «υπεύθυνος», ποιος «έμεινε στις προθέσεις» και ποιος υλοποίησε τα όσα περιλαμβάνει η πολιτική της εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

«Σχέδιο διαχείρισης των συναθροίσεων»


''…Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,

πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,

είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει.

Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε''.

Ναζίμ Χικμέτ

«Διαβολικές» συμπτώσεις: Σκάνδαλα (και) σεξουαλικής εκμετάλλευσης με άρωμα ή συγκάλυψη της ΝΔ

 

Με αφορμή την καταγγελία για βιασμό της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου και πριν στραγγίξει το μελάνι υποκρισίας του πρωθυπουργού και της παράταξής του, που αναστέλλουν την κομματική ιδιότητα του θύτη Αριστείδη Αδαμόπουλου…

…υπενθυμίζουμε μερικές εξίσου αήθεις υποθέσεις με παρόμοιο παρασκήνιο, που ανέδειξαν το ίδιο «φαινόμενο» μόλις τα 2 τελευταία χρόνια.

Οι θέσεις της ΔΑΣ για τις τροποποιήσεις στον Ο.Ε.Υ του Δήμου Θεσσαλονίκης


Κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους του δήμου, το τελικό σχέδιο του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Το σχέδιο θα τεθεί για συζήτηση και ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο στις 20/1. Η βιασύνη και η πρεμούρα της διοίκησης να περάσει αλλαγές στον ΟΕΥ αυτή τη περίοδο , αποδεικνύει κραυγαλέα ότι η αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο δεν παίρνει αναστολή μέσα στην πανδημία, αλλά αντίθετα συνεχίζεται και εντείνεται. Το τελικό σχέδιο έχει κάποιες αλλαγές από το προσχέδιο π.χ. το Βαφοπούλειο παραμένει διεύθυνση, το τμήμα ελεγκτών επιδοτών δεν μεταφέρεται τελικά στη δημοτική αστυνομία κ.α.

«Αμοιβαία κατανόηση» βλέπει ο Ζοζέ Μπορέλ


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας για επαφές με υψηλόβαθμους εκπροσώπους της ΕΕ, την ώρα που στρώνεται το τραπέζι των ελληνοτουρκικών «διερευνητικών επαφών», από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


22/01/1561

Γεννιέται ο Άγγλος φιλόσοφος και συγγραφέας Φράνσις Μπέικον, βασικός θεμελιωτής του υλισμού στο σύγχρονο κόσμο. Ο υλισμός του Μπέικον, ωστόσο, προϊόν της εποχής του, ήταν μηχανιστικός. Ο δρόμος ήταν ακόμα μακρύς έως το διαλεκτικό υλισμό των Μαρξ και Ένγκελς.