Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Ανώτατο επίπεδο του ξεφτίλα

Η αντικομμουνιστική χολή που έσταξαν και στάζουν ενάντια στο ΚΚΕ είναι ενδεικτική του πολιτικού και ιδεολογικού τους επιπέδου.

Η πρόσφατη χυδαία προβοκάτσια που επιχείρησαν να στήσουν ενάντια στον κομμουνιστή δήμαρχο Πάτρας Κ. Πελετίδη, με αφορμή μια φωτογραφία σε δημόσια εκδήλωση, δημιουργεί ενα εύλογο ερώτημα: Έχει πάτο η ξεφτίλα τους;

Συνέρχεται η 12η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ


Συνέρχεται η ιστορική 12η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ
 (5 – 15/2/1968).
Η εσωκομματική διαπάλη κορυφώνεται.
Νίκη επί της δεξιάς αναθεωρητικής ομάδας Παρτσαλίδη – Ζωγράφου – Δημητρίου η οποία προχωρά σε διάσπαση, ιδρύοντας αργότερα το «ΚΚΕ εσωτερικού».
Η 12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ: Γεγονότα, συμπεράσματα, επίκαιρα διδάγματα

Ο Στάλιν φταίει

 Φιλελέ ιστορία απ’ τα Lidl –Ο Στάλιν φταίει για το Ολοκαύτωμα Εβραίων μας λέει η Athens Voice
 
Πολλοί μπορεί να έχετε ακούσει τις θεωρίες περί του δήθεν “αντισημιτισμού” του Στάλιν, φέρνοντας ως απόδειξη τη διαβόητη “υπόθεση των γιατρών”, την ψύχρανση των σχέσεων με το Ισραήλ και τις διώξεις εναντίον γνωστών Σοβιετικών εβραϊκής καταγωγής, όπως η σύζυγος του Μολότοφ (που έκλαιγε γυρίζοντας από τα γκούλαγκ για το θάνατο του Στάλιν, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία).

1942: Ιδρύεται το Ε.Α.Μ Νέων


Στις 5 Φλεβάρη 1942  ιδρύετε το ΕΑΜ Νέων .

Εξαιρετική σημασία για την ανάπτυξη της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των κατακτητών είχε η πλατιά συμμετοχή της ελληνικής νεολαίας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Οι νέοι Έλληνες πατριώτες στάθηκαν σ' όλη τη διάρκεια της σκληρής, ηρωικής και γεμάτης θυσίες πάλης του ελληνικού λαού στις πρώτες γραμμές της.