Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Ιθαγενείς


Στην πρώτη εικόνα (τέλη 15ου αιώνα) απεικονίζονται ιθαγενείς της Αμερικανικής ηπείρου να υποδέχονται τον Κολόμβο και το ασκέρι του.

Ψηφίζουμε για 100% λαϊκή αντιπολίτευση


Άσχετα με το πως θα πάνε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, στις 25/6 ψηφίζουμε για αντιπολίτευση - για ανθρώπινη, λαϊκή αντιπολίτευση.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί εργατική αντιπολίτευση γιατί είναι μπροστά στους αγώνες


Οι απαράδεκτες οι δηλώσεις του υποψήφιου της ΝΔ, Σπ. Πνευματικού, εκτός από ρεσιτάλ κανιβαλισμού, δείχνουν και την λογική των αστικών κομμάτων για τον χαρακτήρα της Υγείας, τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο «Mega».

Νέο εργοδοτικό έγκλημα με ακρωτηριασμό δαχτύλου εργαζόμενου ναυπηγοξυλουργού


Νέο εργοδοτικό έγκλημα σημειώθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, σήμερα Σάββατο το πρωί, λίγες μόλις μέρες μετά τον θάνατο εργαζόμενου.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος ναυπηγοξυλουργός ακρωτηριάστηκε σε δάχτυλο του χεριού του ενώ δούλευε στα ναυπηγεία «Golden Yacht».

Ολοι στη μάχη, γιατί όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι και ο λαός την επόμενη μέρα


Στο κατάμεστο μεζεδοπωλείο «Ρουμπαγιάτ» στην Αργυρούπολη οι ΚΟ Ελληνικού και Αργυρούπολης του ΚΚΕ διοργάνωσαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου σύσκεψη με θέμα «100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός» με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η αντιπολίτευση που θα ασκήσει το ΚΚΕ θα είναι 100% πραγματική, μαχητική, λαϊκή


 Παρακολουθούμε μια αντιπαράθεση μεταξύ των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για το μίγμα φορολογίας που ο καθείς ξορκίζει. Διαβάζω στις δικές σας θέσεις από την άλλη πως θέλετε να φορολογήσετε τους μεγάλους ομίλους. Αυτό δεν θα αποτρέψει τις επενδύσεις;

Είναι προκλητική αυτή η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κόμματα που έχουν κυβερνήσει για χρόνια και έχουν “γδάρει” κυριολεκτικά τον λαό μας με τους φόρους, ενώ όλοι τους έχουν διαφυλάξει σαν “κόρη οφθαλμού” τη νόμιμη φοροασυλία που απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ενας κι ένας...


 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ

Τη νέα εκλογική «ομάδα» εμφάνισε πριν μερικές μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο - όπως είπε και ο Τσίπρας - να ανατρέψουν τα δεδομένα των εκλογών της 21ης Μαΐου ενόψει των επικείμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Οπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά πάνελς, με αυτήν τη νέα εκλογική επιτροπή θα επιδιώξουν την «ανασυγκρότηση», θα χαράξουν «νέα στρατηγική» και θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ...

Γιάννης Μιχαλόπουλος

 
O Γιάννης Μιχαλόπουλος, έφυγε, από τη ζωή στις 10 Ιουνίου 2016. Ο γνωστός ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου του 1927. Ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής του ραδιοφώνου μιας και η φωνή του ήταν πολύ χαρακτηριστική, αλλά στην πορεία τον κέρδισε η υποκριτική.

Δεν χαλαρώνουν οι εξελίξεις... δεν χαλαρώνουμε κι εμείς!

 
ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ούτε ψήφος χαμένη, ξαναγεμίζουμε τις κάλπες με τα κόκκινα ψηφοδέλτια!

Δύο βδομάδες μένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης της 25ης Ιούνη. Δυο βδομάδες, για τις οποίες δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να χαθεί ούτε λεπτό στη μεγάλη μάχη να ξαναγεμίσουν οι νέες αυτές κάλπες με τα κόκκινα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Το βράδυ της 25ης Ιούνη θα καταγραφεί άλλωστε νέο εκλογικό αποτέλεσμα, και με βάση αυτούς τους συσχετισμούς, η δύναμη που θα πάρει το ΚΚΕ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη δύναμη της γνήσιας εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης της επόμενης μέρας. Από τις 26 Ιούνη και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μάη θα μείνει απλά ως μια καταγραφή χωρίς κάποιο πρακτικό αντίκρισμα. Πλέον αυτό που θα μετράει είναι το τι θα βγάλει η νέα κάλπη.

Τους έχουν... εμπιστοσύνη


Ο καβγάς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τα «υπερκέρδη» και τη φορολόγησή τους είναι ο «φερετζές» της βάρβαρης πολιτικής που κάνει τα κέρδη να καλπάζουν, με τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, ειδικά στον τομέα της Ενέργειας, εξαιτίας των νόμων της «απελευθέρωσης», του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, της διασυνδεσιμότητας των δικτύων, αλλά και των κυρώσεων που έχουν επιβάλει ΗΠΑ και ΕΕ στη Ρωσία.

Θράκη: Τουρκικό προξενείο, μειονότητα και ελληνικό κράτος


 Για μια ακόμα φορά η Θράκη, ο ρόλος του τουρκικού προξενείου και τα παιχνίδια με την μειονότητα, εντάσσονται με άθλιο τρόπο στην προεκλογική αντιπαράθεση των αστικών κομμάτων. Από τη μια έχουμε την ΝΔ που μιλά για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιούρ στη Ροδόπη και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη που είναι «ενεργούμενα» του προξενείου παίζοντας το παιχνίδι περί “τουρκικής μειονότητας”, με τις αντιδράσεις να εκδηλώνονται και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαιτεί προσλήψεις προσωπικού και όχι ξεσπίτωμα το καλοκαίρι


Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε στο Πυροσβεστικό Σώμα άλλη μια μεγάλη αναστάτωση που οφείλεται στον νόμο 4622/2020: Δεκάδες συνάδελφοι μετατέθηκαν σε Υπηρεσίες νησιών, ενώ πολλοί άλλοι αναγκάζονται να μετακινηθούν σε Υπηρεσίες και Κλιμάκια του νομού τους, για να καλύψουν χρονίζοντα κενά.

Τα κοστολογημένα προγράμματα κοστίζουν ανθρώπινες ζωές


Την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, κατήγγειλε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, γιατρός στο Θριάσιο Νοσοκομείο και μέλος της ΕΓ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, μιλώντας στο κανάλι «Open», με αφορμή τα θανατηφόρα περιστατικά των τελευταίων ημερών σε Κω, Ν. Μάκρη και Χαλκιδική. Σημείωσε πως και σε άλλες χώρες της ΕΕ, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, κυριαρχούν τα πρωτόκολλα που βάζουν μπροστά το κόστος, μόνο που αυτά τα κοστολογημένα προγράμματα που ακούμε και στη χώρα μας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή

10/06/323 πχ

Πέθανε ο Βασιλεύς των Μακεδόνων, Μέγας Αλέξανδρος.

 Μέγας Αλέξανδρος