Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Άνοιξε ο Ταξιάρχης το ένα μάτι

"Δέος και συγκίνηση για τους χιλιάδες πιστών που βρέθηκαν το Σάββατο στην Κάτω Αχαΐα για να προσκηνύσουν την εικόνα του Ταξιάρχη που ήρθε στην περιοχή από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο Μυτιλήνης.

…ο Άγιος να έχει ανοίξει το ένα μάτι του! το οποίο ήταν ανοιχτό έως την 23:00 ώρα."

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη

 


Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας απέρριψε την έφεση του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη, που διεκδικεί το δικαίωμα του να αποφυλακιστεί με όρους.

Πέφτουν απ΄ τα σύννεφα;


Οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι προφανώς πολύ σοβαρές και δεν χρειάζεται καμία υποτίμηση, αντίθετα απαιτούνται η καταδίκη τέτοιου είδους περιστατικών και η αναζήτηση των όποιων ευθυνών.

Η Ρωσία κατέλαβε το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας

 
Παρά τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι αντεπιτίθεται και ανακαταλαμβάνει εδάφη, όλα δείχνουν η Ρωσία συνεχίζει την προέλασή της στα ανατολικά της χώρας, διευρύνοντας παράλληλα τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Μόνο στη Μύκονο δε βάλατε ανεμογεννήτριες – Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;»


Πραγματικά τραγική ειρωνεία, την ίδια ώρα που η κυβέρνησή σας φέρνει στη Βουλή άλλο ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, η χώρα μας, ο λαός μας, να δοκιμάζεται για πολλοστή φορά από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ


Στις 21 Μαρτίου 1685 γεννιέται ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Απ’ τους μεγαλύτερους (κατ’ άλλους ο μεγαλύτερος) συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Μπαχ επηρέασε με το έργο του σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της ευρωπαϊκής μουσικής.

Μεθοδεύεται η επέκταση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε άλλες τοποθεσίες της χώρας


 ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Αυτό το ενδεχόμενο συζητήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου, στις ΗΠΑ

Η συμπαιγνία συνεχίζεται και φέρνει τεράστια κόστη στο ρεύμα των νοικοκυριών


 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μετά την κατακραυγή και την αποκάλυψη της άθλιας συμπαιγνίας κυβέρνησης - εταιρειών της Ενέργειας να ενσωματώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια, αμφότεροι επιχειρούν τώρα να χρυσώσουν το χάπι και να δείξουν ότι προσπαθούν να αναθεωρήσουν τις νέες χρεώσεις που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Τα αιτήματα μας θα ικανοποιηθούν με τον αγώνα και όχι από υποσχέσεις καμίας κυβέρνησης


Στη συνάντηση με την ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον κύριο Κώστα Ζαχαριάδη εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, θέσαμε τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, κατάργηση των αναπτυξιακών οργανισμών που προωθούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, την ανάγκη αυξήσεων στους μισθούς και το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου στους παιδικούς σταθμούς.

Βαρύτερες οι συνέπειες στην ΕΕ παρά στη Μόσχα, εκτιμά το ΔΝΤ


 ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η ρωσική οικονομία αναμένεται να υποστεί φέτος λιγότερο βαρύ αντίτυπο των διεθνών κυρώσεων απ’ ό,τι υπολογιζόταν, τόνισε χθες Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συμπληρώνοντας ότι, απεναντίας, οι ευρωπαϊκές οικονομίες υφίσταται πιο βαρύ χτύπημα από ό,τι προβλεπόταν.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών!


Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιείται μια σοβαρή προσπάθεια από συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας μαζί με τους μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα
και την ευρύτερη περιοχή, με αφορμή το οξυμένο πρόβλημα των συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης των χιλιάδων μεταναστών που εργάζονται στα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών της περιοχής.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


28/07/1741

Πέθανε ο Βενετσιάνος συνθέτης, Αντόνιο Βιβάλντι. 

Αντόνιο Λούτσιο Βιβάλντι