Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Συνεχίζονται οι προβολές του «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά»


Συνεχίζονται οι οργανωμένες προβολές του Ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά».

Αποδεκατίζονται από προσωπικό και αντί για προσλήψεις μειώνεται η καραντίνα


 Εκτός ορίων λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, με την κυβέρνηση να στέλνει νοσούντες υγειονομικούς να περιθάλπουν ασθενείς, είτε COVID είτε μη COVID, καθώς οι μέρες καραντίνας έχουν μειωθεί στις 5 και η σύσταση είναι να πηγαίνουν για δουλειά ακόμα και με «ήπια συμπτώματα»!

Υπαλληλάκια του κεφαλαίου – Διαγνωσμένο!


671.329 συνταξιούχοι με 470€ καθαρά.

1.131.147 συνταξιούχοι με 658€ καθαρά.

Χαιρετίζει τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις στο Καζακστάν


Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγάλες εργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις και λαϊκές διαδηλώσεις στο Καζακστάν ενάντια στην ακρίβεια, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τα άλλα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα στα οποία έχει οδηγήσει το καπιταλιστικό σύστημα εκατομμύρια ανθρώπους, 30 χρόνια μετά την αντεπαναστατική ανατροπή και τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Δημήτρης Κατσικογιάννης: «Φιλοδοξώ το έργο μου να μείνει στον ελληνικό λαό»


Οδός Νοταρά 31, κάπου στο Γαλάτσι. Ενα ισόγειο σπίτι με μια σιδερένια καγκελόπορτα και 5 - 6 σκαλοπάτια.

Εδώ μένει ο Δημήτρης Κατσικογιάννης, γλύπτης, ζωγράφος, αγωνιστής (...)

Ο ηρωικός Δεκέμβρης του 1944


05/01/1945 Έπειτα από 33 μέρες σκληρών μαχών απέναντι σε συντριπτικά υπέρτερες δυνάμεις του εχθρού, ο ΕΛΑΣ Αθήνας - Πειραιά συμπτύσσεται για να καταλάβει θέσεις στις προσβάσεις γύρω από την πρωτεύουσα. Χιλιάδες λαού της Αθήνας και του Πειραιά ακολουθούν τον ΕΛΑΣ.

Βαρύ τίμημα

 
Στους χώρους δουλειάς και στα νοσοκομεία πληρώνεται ξανά αυτές τις μέρες το πιο βαρύ τίμημα από τα αδιέξοδα της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας, με τους εργαζόμενους να ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειές της. Ειδικά σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και επιχειρήσεις διαπράττεται ένα έγκλημα διαρκείας, καθώς μετατρέπονται σε εστίες συρροών και υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Να πάρει αποφασιστική απάντηση η νέα φοροεπιδρομή με «πράσινα» χαράτσια στον λαό


Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 20/12/2021, υπενθυμίζει στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της χώρας την υποχρέωσή τους για την είσπραξη του "τέλους ταφής" από τους δήμους μέλη τους. Η επιβολή του αρχίζει από 1.1.2022 και αναφέρεται στα απορρίμματα που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για εμάς και τα παιδιά μας!


Μέσα σε συνθήκες ανεξέλεγκτης διασποράς του κορονοϊού, η κυβέρνηση με εγκληματικό τρόπο φαίνεται να προωθεί την «ανοσία της αγέλης». Μόνο το τελευταίο 4ήμερο τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πόλη μας ξεπέρασαν τα 10.000. Την ίδια στιγμή η εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ είναι εξοργιστική!

Έκανε έξωση σε άνεργη με προβλήματα υγείας


Φ. Παπαδημούλης* (γιος Δ. Παπαδημούλη): Έκανε έξωση σε άνεργη με προβλήματα υγείας

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, από το έγγραφο που έχουν στα χέρια τους και παρουσιάζουν, ο Φαίδων Παπαδημούλης, γιος του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, έκανε έξωση σε μια άνεργη γυναίκα με προβλήματα υγείας.

Καταγγέλλει δεύτερη προκλητική μήνυση στον πρόεδρό του από κατασκευαστική εταιρεία


Tη μήνυση σε βάρος του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας από την εταιρεία «Μπακαλάρος Κατασκευαστική ΑΕ» μετά την επίθεση που οργάνωσε στις 6 Μάη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στην απεργιακή φρουρά του Συνδικάτου Οικοδομών και άλλων συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 05/01/1809

Με τη Συνθήκη των Δαρδανελίων λήγει ο αγγλοτουρκικός πόλεμος του 1807-1809. Η συνθήκη διασφάλιζε ενισχυμένα οικονομικά προνόμια για τη Βρετανία με αντάλλαγμα την προάσπιση της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Προέβλεπε τέλος την απαγόρευση διάπλου από τα Στενά οποιουδήποτε πολεμικού πλοίου.