Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Ελεύθερος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας


Ελεύθερος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Οι παραλίες ανήκουν στο λαό!


Είναι απαράδεκτοι! Ο πατραϊκός λαός δεν πρέπει να δεχτεί την παραχώρηση των "τουριστικών δημοσίων κτημάτων" στην ΕΤΑΔ. Ο Δήμος μας πρέπει να μπορεί ελεύθερα να διαχειρίζεται τις παραλίες μας προς όφελος των πολιτών.

Με νέες ληστρικές αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ μπήκε ο Ιούλιος


Νέες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι και 20% αναμένεται να δουν από σήμερα οι καταναλωτές.

Οι νέες ανατιμήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθήνα 9,84 έρχονται να προστεθούν στη λίστα της ακρίβειας, η οποία λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα. Από τις αρχές του χρόνου έχουν επιβληθεί ληστρικές αυξήσεις σε τουλάχιστον 1.500 προϊόντα, σε ποσοστό που ξεπερνά σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τo 20%, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται η αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρακολουθεί το …φαινόμενο, αρνούμενη πεισματικά να λάβει οποιοδήποτε μέτρο. 

«Τρέχουν» οι διεργασίες και το παρασκήνιο

 
Με τις διεργασίες να «τρέχουν» στο παρασκήνιο και τους μνηστήρες να μην ανοίγουν προσώρας τα χαρτιά τους, συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Σωκράτη Φάμελλο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Επίσης, εξέλεξαν κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Νάσο Ηλιόπουλο, Νίκο Παππά και Θεοδώρα Τζάκρη.

Να σταματήσει τώρα η σφαγή στην Τζενίν


Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και απορρίπτει τα προσχήματα των κατοχικών ισραηλινών αρχών "περί τρομοκρατίας", γιατί κάθε λαός και ο παλαιστινιακός έχει το δικαίωμα της υπεράσπισης της χώρας του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί που αγωνίζονται για το δίκιο τους!

Επεκτείνεται η απεργιακή κινητοποίηση των οδηγών της «Amazon»


Επεκτείνεται η απεργιακή κινητοποίηση των οδηγών της «Amazon» στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι οδηγοί της «Amazon» συνεχίζουν και επεκτείνουν την απεργία τους σε 4η αποθήκη στην Καλιφόρνια.

Το έγκλημα στο "Huskar Pit"

 
4 Ιούλη 1838, μια καταιγίδα δημιουργεί πλημμύρα στην περιοχή του ανθρακωρυχείου "Huskar Pit"στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Nερό μπαίνει στο ορυχείο και 26 παιδιά-εργάτες(11 κορίτσια απο 8 ως 16 και 15 αγόρια απο 9 ως 12 βρίσκουν φρικτό θάνατο.

Εκείνη την περίοδο, τα εργατικά "ατυχήματα" και η εκμετάλλευση των παιδιών έδιναν 50% ποσοστό επιβίωσης για όσα αγόρια και κορίτσια δούλευαν στα ορυχεία.

Απέναντι στη μαυρίλα


Η δολοφονία του 17χρονου διανομέα Ναέλ στη Γαλλία από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια... τροχαίου ελέγχου προκάλεσε κύμα δικαιολογημένης οργής στον λαό και τη νεολαία της χώρας, που ξεχύθηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους, διαδηλώνοντας και απαιτώντας δικαιοσύνη, ενάντια στην κρατική βία και την αστυνομική αυθαιρεσία.

Διπλή ονομασία για τα Στενά, εξαφάνιση της Κύπρου από τους χάρτες!


 ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Εντείνεται το παζάρι της Τουρκίας με τους Ευρωατλαντικούς, με επικίνδυνες προεκτάσεις για τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα.

Χαρακτηριστικά, μπροστά στις σχετικές απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς πάνω σε ζητήματα που μόνο ονοματολογικά δεν είναι, η «Καθημερινή» αναφέρει ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία στα κεντρικά του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες κατέβηκε με μια «συμβιβαστική πρόταση».

Συνεχίζουμε!


Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου δημιούργησαν διαμόρφωσαν νέο συσχετισμό δυνάμεων στη Βουλή και νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Το ΚΚΕ συγκέντρωσε πάνω από 400.000 ψήφους, σημειώνοντας αύξηση ποσοστού κατά 2,5% και ψήφων κατά 100.000 σε σχέση με το 2019. Εξέλεξε δε μόνο 21 βουλευτές εξαιτίας του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος που ίσχυσε και κλέβει έδρες.

«Ελεύθερος»


 «Και τι σας κόφτει εσάς, αφού ο εργαζόμενος ήθελε να δουλεύει κολυμπώντας για να βγάζει πολλά tips». «Δεν υπάρχει νόμος που να το απαγορεύει...». Κάτι τέτοια ακούγονται από τα παπαγαλάκια της εργοδοσίας και τους άγρυπνους φρουρούς της ...ανταγωνιστικότητας του «τουριστικού προϊόντος», με αφορμή τον σερβιτόρο - δύτη στη Ρόδο. 

Προσπερνάμε την αστειότητα ότι πράγματι δεν υπάρχει σχετικός νόμος, όπως δεν υπάρχει και νόμος που να απαγορεύει σε σερβιτόρο να προσγειώνεται με αλεξίπτωτο πλαγιάς στον πελάτη. Αλλά αυτά τα περί «ελεύθερης βούλησης» είναι από τις πιο χυδαίες δικαιολογίες. 

Ντροπή! ξανά στον δρόμο πέταξε η αστυνομία τον 81χρονο ανάπηρο συνταξιούχο


Για μια ακόμη φορά η αστυνομία εισέβαλε σήμερα με τη συνοδεία δικαστικού επιμελητή στο σπίτι του 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου Θεοφίλου Τζοχουνιδη, στα Φλογητά Χαλκιδικής και με την βια τον έβγαλε στον δρόμο μαζί την κόρη του, ενώ προχώρησε και σε αλλαγή κλειδαριών στο σπίτι που πλειστηριάστηκε από fund.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 04/07/1776

Ανακήρυξη της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής από τη Βρετανία (Αμερικανική αστική Επανάσταση). 

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ