Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Νικολάι Βασίλιεβιτς Νικίτιν


Πεθαίνει, στις 3/3/1973, ο πολυβραβευμένος Σοβιετικός πολιτικός μηχανικός Νικολάι Βασίλιεβιτς Νικίτιν - Николай Васильевич Никитин

Ήταν περισσότερο γνωστός για τις επιβλητικές κατασκευές του όπως το κύριο κτήριο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας με ύψος 240 μέτρα -η κατασκευή του διήρκεσε από το 1949 ως το 1953 και όταν τέλειωσε ήταν το ψηλότερο κτήριο στην Ευρώπη.

Ερνεστ Τέλμαν


Ο Ερνεστ Τέλμαν, πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΓ, γεννήθηκε στις 16 Απρίλη 1886 στην πόλη Αμβούργο της Γερμανίας. Από τα νεανικά του χρόνια, άρχισε να εργάζεται σαν φορτοεκφορτωτής στο λιμάνι του Αμβούργου, όπου, σαν μέλος του συνδικάτου των λιμενεργατών, αναδείχτηκε σε δραστήριο παράγοντα.

Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία


Σήμερα ο πρωθυπουργός πρέπει να ανακοινώσει  ότι χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση με κατεπείγουσες διαδικασίες, το σύνολο των γιατρών (πνευμονολόγοι, παθολόγοι, ειδικοί γιατροί) που έχουν βάλει υποψηφιότητα για τις λιγοστές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, από αύριο το πρωί θα βρίσκονται στα νοσοκομεία, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, σημείωσε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ρ/σ «Alpha 9,89». 

«Βαδίζουμε ολοταχώς σε ανεξέλεγκτη νοσηλεία Covid-19» - Κίνδυνος μπλακάουτ στο Θριάσιο

 
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Ορατός ο κίνδυνος ενός μπλακάουτ στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής που είναι στο «κόκκινο» και καλούνται να τα φέρουν βόλτα με σοβαρές ελλείψεις. Μία ακόμα απόδειξη είναι το αποκαλυπτικό έγγραφο που περιγράφει των πολύ δύσκολη κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Να επιταχτούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ενταχθούν από απόψε στις εφημερίες


Η μετατροπή του ΕΣΥ στην Αττική σε σύστημα μιας νόσου έχει πλέον και την επίσημη σφραγίδα της κυβέρνησης. Η εξέλιξη αυτή, εκτός όλων των άλλων, το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξάπλωση μιας νέας "παράλληλης" πανδημίας, η οποία αφορά όλους όσοι στερούνται την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Χιλιάδες ασθενείς παραμένουν σχεδόν αποκλεισμένοι από τις διαγνώσεις και τις θεραπείες, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό.

"Δυστυχώς η κυβέρνηση πάει με το σκεπτικό βλέποντας & κάνοντας"


Μετά την παρέμβαση (Κυριακή 28 Φεβρουαρίου) του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, αμέσως μόλις καταγράφηκαν θετικά τεστ covid-19 στον καταυλισμό Ρομά στο Ριγανόκαμπο, ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των οικογενειών που διαμένουν εκεί καθώς και για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η καινοτομία γενικότερα, δεν είναι σε προοδευτική κατεύθυνση; Γιατί οι Θέσεις αναφέρουν αυτές τις εξελίξεις αποδίδοντας αρνητική χροιά;


Το ΚΚΕ, φύσει και θέσει ως Κόμμα που παλεύει για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, ως Κόμμα του επιστημονικού σοσιαλισμού, δεν μπορεί παρά να βλέπει στα επιτεύγματα της ανθρώπινης κοινωνικής δραστηριότητας, στα προϊόντα της κοινωνικής παραγωγής της επιστήμης και της τεχνολογίας, τις δυνατότητες για τη νέα, σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνική οργάνωση. Εχει αποδείξει άλλωστε ότι στέκεται με θετική ματιά απέναντι σε αυτά. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως η πρώτη ιστοσελίδα κόμματος, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '90, ανήκει στο ΚΚΕ, ενώ αξιοποιούμε όλα τα μέσα για τη ενημέρωση των εργαζομένων. Ομως η αποτίμηση των συγκεκριμένων εξελίξεων που συνοδεύουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεν μπορεί να είναι γενική.

Παράλληλη πανδημία


Η «παράλληλη πανδημία», που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά όλους όσοι στερούνται την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο δημόσιο σύστημα Υγείας μιας νόσου, έχει επώδυνες συνέπειες για το λαό, ο οποίος βρίσκεται ταυτόχρονα αντιμέτωπος με την απειλή του κορονοϊού, εξαιτίας των ελλείψεων ακόμα και σε στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Ο φασιστοειδής γκραφιτάς Εύρυτος στις Σέρρες



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Ο Δήμος Σερρών έρχεται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επικοινωνιακών αναγκών, προσκαλώντας μάλιστα ένα φασίστα καλλιτέχνη να το πλαισιώσει. Έναν "καλλιτέχνη" που έχει "φιλοτεχνήσει" πλήθος έργων με ναζιστικό, ρατσιστικό και αντικομμουνιστικό περιεχόμενο. Έργα εμετικά που θα ήθελαν πολλοί νοσταλγοί των Χιτών και των δοσιλόγων να κοσμούν το σαλόνι τους.

Απαράδεκτη επίδειξη κρατικής πυγμής σε βάρος κρατούμενου απεργού πείνας


 Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, η παράταξή μας, η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, επαναλαμβάνει ότι αντιτίθεται σθεναρά στη διακριτική και αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατούμενου, ανεξάρτητα από το αδίκημα για το οποίο έχει καταδικαστεί, κατά παράβαση και της ίδιας ακόμη της σωφρονιστικής νομοθεσίας.

Αποφάσισαν συγκέντρωση για την 8η Μάρτη στο Άγαλμα Βενιζέλου


ΟΓΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαδικτυακή σύσκεψη πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 1 Μάρτη τα Σωματεία εργαζομένων, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα των Συλλόγων και των Ομάδων Γυναικών Θεσσαλονίκης μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, όπου αποφάσισαν κοινές πρωτοβουλίες που θα κλιμακωθούν με συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ.,στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

«Το μόνο που θα δώσει λύση είναι η πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών»


«Ποτέ τα πράγματα στον "Ευαγγελισμό" από την αρχή της πανδημίας δεν ήταν τόσο δύσκολα», είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4» και την εκπομπή του Μιχάλη Λεάνη «Πλοίο τράκαρε με τρένο» ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


03/03/1831

Γεννιέται ο Τζορτζ Πούλμαν, Αμερικανός εφευρέτης και βιομήχανος, δημιουργός -μεταξύ άλλων- και του πρώτου επιβατηγού βαγονιού τρένου.

03/03/1847

Γεννιέται ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, Σκοτσέζος εφευρέτης του τηλεφώνου.