Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Τo επιτελικά προδιαγεγραμμένο ΕΓΚΛΗΜΑ των Τεμπών, οι πολιτικοί συμψηφισμοί, ο ρόλος των ΜΜΕ


– Το επιτελικά προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών

 – Οι ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν και οι άθλιοι συμψηφισμοί τους. 

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Κοκκινιάς

 
Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Κοκκινιάς, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Πλάτωνας» στη Νίκαια.

Το ένα εκατομμύριο ευρώ, το fund, τα επιτόκια και οι καρεκλομαχίες


Όλα τα προηγούμενα χρόνια τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τίμιοι συνδικαλιστές, έχουν αποκαλύψει και καταγγείλει τη σαπίλα και τον εκφυλισμό που εκπροσωπούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Και ήρθε σήμερα, το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αυτή η άθλια ιλαροτραγωδία να επιβεβαιώσει πλήρως όσα καταγγέλλουν.

Απαιτείται πλήρης διερεύνηση και τιμωρία των υπευθύνων για την επίθεση στον αρχαιολόγο


Η βάναυση, εγκληματική επίθεση σε βάρος αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στα εργασιακά καθήκοντα του οποίου ήταν και η χορήγηση εγκρίσεων της αρχαιολογικής υπηρεσίας για ανέγερση οικοδομών, δεν μπορεί να μη συσχετιστεί με οικονομικά συμφέροντα, ειδικά της αποκαλούμενης τουριστικής βιομηχανίας.

Οπου κέρδος «κίνδυνος - θάνατος» για τον λαό!


Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες
 για το σύστημα ERTMS και την καθυστέρηση όλων των κυβερνήσεων να το εγκαταστήσουν στον σιδηρόδρομο. Κάτω από προϋποθέσεις, το σύστημα αυτό βελτιώνει τα στάνταρ της ασφάλειας, η χρησιμοποίησή του όμως υπόκειται στους νόμους της αγοράς και του κέρδους, που στο βωμό του θυσιάζεται η ασφάλεια στις μεταφορές.

Φονική ισπανική γρίπη


Μια φονική γρίπη ξέσπασε το 1918. Μόλις είχε τελειώσει ο A´ Παγκόσμιος Πόλεμος, όμως τα θύματα της γρίπης ήταν περισσότερα από αυτά του πολέμου. Η γρίπη ξέσπασε σταδιακά σε τρεις περιόδους μέχρι το 1920. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πανδημία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Υπολογίζεται ότι από 27 μέχρι 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο και για 100 εκατομμύρια νεκρούς.

Για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας

1. Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, που αυτές τις μέρες κατέκλυσαν τους δρόμους σε πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα. Οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις, οι δράσεις μέσα σε χώρους δουλειάς, οι πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των φοιτητών και των μαθητών μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, τα συλλαλητήρια αποτελούν το νέο ελπιδοφόρο στοιχείο μέσα στη θλίψη και την οργή που προκάλεσε η τραγωδία στα Τέμπη.

Γ. Πέρρος: Κατέθεσε πρόταση για πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη


 Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΣΤΟ 38ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Πρόταση για πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη κατέθεσε, εκ μέρους της ΔΑΣ, ο Γιώργος Πέρρος μιλώντας το απόγευμα της δεύτερης μέρας του 38 Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Μάλιστα κάλεσε «το συνέδριο της ΓΣΕΕ να αποφασίσει σήμερα. Να μην χαθεί λεπτό

Έντονη ανησυχία μετά την κατάρρευση της τράπεζας SVB


Λουκέτο στη Silicon Valley Bank (SVB) Financial Group, έβαλε η ρυθμιστική αρχή τραπεζών της Καλιφόρνιας θέτοντάς την σε καθεστώς διαχείρισης και θα διαθέσει τα περιουσιακά στοιχεία της, ώστε να προστατευθούν οι καταθέτες.

«Οι ζωές μας δεν κοστολογούνται»


Με νέες μεγάλες κινητοποιήσεις την Κυριακή 12 Μάρτη κλιμακώνουν τον συγκλονιστικό τους αγώνα τα εργατικά σωματεία, οι ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές και μια σειρά ακόμα μαζικοί φορείς. Μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, καλούν όλο το λαό σε μαζική συμμετοχή για να τιμωρηθούν οι εγκληματίες και να ληφθούν μέτρα για την προστασία της ζωής του λαού.

Οπου κέρδος «κίνδυνος - θάνατος» για τον λαό!


Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες
 για το σύστημα ERTMS και την καθυστέρηση όλων των κυβερνήσεων να το εγκαταστήσουν στον σιδηρόδρομο. Κάτω από προϋποθέσεις, το σύστημα αυτό βελτιώνει τα στάνταρ της ασφάλειας, η χρησιμοποίησή του όμως υπόκειται στους νόμους της αγοράς και του κέρδους, που στο βωμό του θυσιάζεται η ασφάλεια στις μεταφορές.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 11/03/1822

Με τη βοήθεια επαναστατών από τη Σάμο, η Χίος εξεγείρεται κατά των οθωμανικής κυριαρχίας. 

Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας στη Χίο