Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Μαζικές απελάσεις παιδιών μεταναστών

Οι ΗΠΑ απέλασαν τουλάχιστον 1.000 ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών στο Μεξικό, στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Γουατεμάλα και την Ονδούρα από τις αρχές Μάρτη παρ' όλους τους κινδύνους για βία και διακρίσεις εναντίον τους, που έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, UNICEF.

Το πραγματικό δίλημμα

Σε πλήρη αντίθεση με τις αναλύσεις που την εξωραΐζουν, η πρόσφατη γαλλογερμανική συμφωνία για το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης» μαζί με τις άλλες αποφάσεις της ΕΕ για τη διαχείριση της πανδημίας και της κρίσης κάθε άλλο παρά αποδεικνύουν την «αλληλεγγύη» της ιμπεριαλιστικής ένωσης, πόσο μάλλον το ...«ενδιαφέρον» της για το λαό, στον οποίο το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις ράβουν ξανά «κοστούμι».

Συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 25/5 στις 12:00 στο ΕΚΘ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε το ΔΣ της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης, με θέμα τα επόμενα βήματα της δράσης του σωματείου, μπροστά στην γενική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου, με αφορμή την επιστροφή στην «κανονικότητα» και το άνοιγμα των καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

«Bella Ciao»… τραγουδούσαν οι μιναρέδες στη Σμύρνη


Από τα μεγάφωνα πολλών μιναρέδων της Σμύρνης, , αντί για το κάλεσμα του Χότζα για προσευχή την ώρα εζάν, ακούστηκε το ιταλικό Bella Ciao.

Αγνωστοι ακτιβιστές χάκερ παρεισέφρησαν στο σύστημα με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης το ιταλικό αντάρτικο τραγούδι χτες το απόγευμα Τετάρτη.

Κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στην καύση απορριμμάτων

Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στη νέα προσπάθεια αδειοδότησης καύσης RDF/SRF από τον όμιλο ΤΙΤΑΝ, να εμποδίσουν όσους θέλουν να μετατρέψουν σε θαλάμους αερίων τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, διαδήλωσαν οι δεκάδες εκπρόσωποι των πάνω από 120 φορέων που συσπειρώνονται στην Πρωτοβουλία ενάντια στην καύση, αλλά και πολλοί απλοί πολίτες που συμμετείχαν στην ανοιχτή συνέλευση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πολίχνη.

«Ασημένιο μετάλλιο» και ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί

Η Ελλάδα κατέχει σταθερά τη δεύτερη θέση στην κούρσα των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών μεταξύ των κρατών - μελών της ιμπεριαλιστικής «συμμαχίας». Με βάση δικά τους στοιχεία, το 2018 οι ΗΠΑ ήταν στην πρώτη θέση και μας ακολουθούσαν Εσθονία, Βρετανία, Ρουμανία, Πολωνία, Λετονία και πολύ πιο πίσω η Τουρκία, που συνειδητά δεν πιάνει το ΝΑΤΟικό όριο. Το Ινστιτούτο Διεθνούς Ειρήνης της Στοκχόλμης ανακοινώνει στοιχεία του 2018 με βάση τα οποία

Τον πέρασαν για Πακιστανό και τον ξυλοκόπησαν

Ένα περιστατικό απίστευτης ρατσιστικής βίας σε βάρος του από αστυνομικούς του Ηρακλείου, καταγγέλλει πολίτης στο Candiadoc.

Η καταγγελία του

“Σχόλασα στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, πήρα το φορτηγό να το πάω στο σπίτι του αφεντικού μου στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Περίπου 6:15 το άφησα, πήρα το μηχανάκι μου και γυρνούσα στο σπίτι. Καθώς προχωρούσα άκουσα από πίσω μου μία φωνή να μου λέει “Πακιστανε κάνε στην άκρη”. Δεν έδωσα σημασία.

«Ατομική ευθύνη» και η επιστροφή των μαθητών στα Δημοτικά!

«Ο,τι και αν εισηγηθεί η Επιστημονική Επιτροπή, ό,τι και να αποφασίσει η Πολιτεία, την καλύτερη απόφαση για τα παιδιά τους θα την πάρουν στο οικογενειακό περιβάλλον οι δικοί τους άνθρωποι (...) με γνώμονα τι είναι καλύτερο για το παιδί τους»...

Μέσω της παραπάνω χαρακτηριστικής αναφοράς του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σ. Τσιόδρα, η κυβέρνηση επιστράτευσε

Για το ΚΚΕ κριτήριο είναι η προστασία των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, όχι των μεγάλων τουριστικών ομίλων

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», το πρωί της Πέμπτης 21 Μάη.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τόνισε πως η κατεύθυνσή τους είναι «δώσ' τα όλα στο μεγάλο κεφάλαιο». Ειδικά για τον Τουρισμό, σημείωσε πως οι κυβερνητικές ανακοινώσεις αφορούν τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους. Αντίθετα, το ΚΚΕ έχει ως κριτήριο του την προστασία των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι να απειθαρχήσουν και να δώσουν απάντηση με την οργάνωση στα συνδικάτα

Το στόμα του πρωθυπουργού και των υπουργών του έσταζαν μέλι όταν μιλούσαν για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Για μια ακόμη φορά δεκάδες δισεκατομμύρια θα οδηγηθούν στα ταμεία τους, στους μετόχους.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων τα ψίχουλα στήριξης τελειώνουν το Μάη.

Απόσπασμα Σουλίου του ΔΣΕ

Το απόσπασμα Σουλίου του ΔΣΕ, 21/5/1948, (διοικητής Χρόνης Βάης - Αχιλλέας Πετρίτης, πολιτικός επίτροπος Νίκος Φίνογλου - Γερονίκος), που είχε συγκροτηθεί μόλις τον Φλεβάρη στα μετόπισθεν του εχθρού στην πολιορκημένη Μουργκάνα, πετυχαίνει μεγάλη νίκη καταλαμβάνοντας την κωμόπολη της Παραμυθιάς και τα γύρω χωριά.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν για να το παγιδέψουν και να το καταστρέψουν δεν τα κατάφεραν.

Ο Άρης Βελουχιώτης ορκίζει τους πρώτους μαχητές του ΕΛΑΣ.


Στη Σπερχειάδα της Φθιώτιδας, ο Άρης Βελουχιώτης ορκίζει, 21/5/1942, τους πρώτους μαχητές του ΕΛΑΣ.

"Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου
για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας.

Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του.