Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Να μην τολμήσουν!

Σωματεία και μαζικοί φορείς σημαίνουν ξεσηκωμό ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, με το οποίο κυβέρνηση και εργοδοσία κλιμακώνουν την προσπάθεια να μπουν οι αγώνες «στο γύψο». Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως «ανώτατη αρχή», που θα επιβάλλει με ένα πλαίσιο - λάστιχο περιορισμούς στις διαδηλώσεις, θα επιτρέπει ή θα απαγορεύει μια δημόσια συνάθροιση, θα διαλύει μια κινητοποίηση, θα συλλαμβάνει και θα επιβάλλει κυρώσεις στον «οργανωτή» - υπεύθυνο της συγκέντρωσης αν δεν ακολουθεί το αυστηρό πρωτόκολλο.

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε εκδήλωση της ΤΟ Υγείας

 «Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών»

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής, με θέμα «Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών», στο Πάρκο Ευαγγελισμού (έναντι στάσης Μετρό).

Την εκδήλωση άνοιξε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο οποίος μίλησε για το στόχο της συγκεκριμένης εκδήλωσης «να αναδείξει χωρίς

Σταθερή η αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με αντιπροσωπεία της πρεσβείας του κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα, με επικεφαλής τον πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο παλαιστινιακό πρόβλημα και οι βαριές συνέπειες που θα προκαλέσει η επικίνδυνη απόφαση του Ισραήλ

Δεν είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη γιατί εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους

Τις βαρύγδουπες διακηρύξεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για την «ανεξαρτησία» της Δικαιοσύνης στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη γιατί είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους, ενώ η ηγεσία της διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, όπως εξήγησε ο Θ. Παφίλης.

Ερώτηση για την επιχείρηση προσάρτησης της Κοιλάδας του Ιορδάνη από την ισραηλινή κυβέρνηση

Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και άλλων εδαφών της Δυτικής Όχθης μετά την 1η Ιούλη, έρχεται σαν συνέχεια της "Συμφωνίας του Αιώνα" των ΗΠΑ που προβλέπει παραχώρηση της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ ως "αδιαίρετη ισραηλινή πρωτεύουσα", προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και διατήρηση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη.

Κόπρος του Αυγείου

Η μπόχα που αναπνέει αηδιασμένος ο λαός, με την «παρέλαση» σκανδάλων και τις αλληλοκατηγορίες των αστικών κομμάτων για διαφθορά, την ώρα που από κοινού ετοιμάζονται να του φορτώσουν τα σπασμένα της νέας κρίσης, είναι η μπόχα του σάπιου συστήματος που όλοι μαζί υπηρετούν.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η διαφθορά, τα σκάνδαλα, η διαπλοκή δεν είναι ούτε «εξαίρεση» ούτε «παρέκκλιση» στο αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά τα «πρωτότοκα παιδιά» του.

Αγώνας για Νερό Κοινωνικό Αγαθό και Δικαίωμα


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και συνολικά της εργατικής τάξης για αξιοποίηση του νερού προς όφελος του λαού. Να μην ξεκινήσει η διαδικασία  παραχώρησης του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος (ΕΥΣ) που περιλαμβάνει τα φράγματα Μόρνου, Ευήνου, το κανάλι που τροφοδοτεί την Αθήνα, τη λίμνη Υλίκη και εξωτερικά αντλιοστάσια.

Μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό και τις Μεταφορές






 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Η πανδημία έχει πλήξει ιδιαίτερα τον τουρισμό, τον επισιτισμό και τις μεταφορές. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε δεινή θέση.

Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ενίσχυσε παντοιοτρόπως τους μεγάλους ομίλους στον τουρισμό, στις μεταφορές και τις επισιτιστικές αλυσίδες. Πρόβλεψε δε την ελάχιστη στήριξη για ένα μέρος των εργαζομένων που εμφανίζονται ως πλήρους απασχόλησης, με την αναστολή της σύμβασης εργασίας και με εισόδημα 534 ευρώ και ασφάλιση επ’ αυτού και με μικρή παράταση σε όσους έπαιρναν επίδομα ανεργίας.

«Προετοιμασία εδάφους» για το αντιλαϊκό τερατούργημα

«Προετοιμασία εδάφους» για να φέρει για ψήφιση - ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τις «έκτακτες» κοινοβουλευτικές διαδικασίες λόγω πανδημίας σε ισχύ - το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, βάζοντας μπροστά τις μηχανές για να κάνει πράξη έναν ακόμα μύχιο πόθο του κεφαλαίου.

Ξεσπά ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας και τη Νότια Κορέα

Ως αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής υποδαύλισης ξεσπά, 25/6/1950, ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας και τη Νότια Κορέα.

Στις 27/6 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίζει την αποστολή στρατευμάτων για την υποστήριξη της Νότιας Κορέας διεθνοποιώντας έτσι την πολεμική σύγκρουση.
Στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που ακολούθησε μετείχαν συνολικά 23 κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Γενική απεργία στην κατεχόμενη Αθήνα

Σχεδόν 100.000 λαού διαδηλώνουν, 25/6/1943, στην Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για την εκτέλεση 106 κομμουνιστών στο Κούρνοβο.

Οι διαδηλωτές απαιτούν το σταμάτημα των εκτελέσεων, των συλλήψεων και την κατάργηση της ομηρίας.

 Στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής έπεσαν νεκροί 15 διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκαν 75.

Η είδηση των ομαδικών εκτελέσεων και τον ηρωικό θάνατο των 106 πατριώτες στο