Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Δεν ήταν ατύχημα

                                     Ravious x Mas - Δεν ήταν ατύχημα (Prod.Το Σφάλμα)

Στίχοι, Ερμηνεία: Ravious, Mas

 Produced by Το Σφάλμα

Ερωτήματα από μια αποτυχημένη απόπειρα...


Οπως γράφαμε και χθες στην εφημερίδα μας, η προσπάθεια προβοκάτσιας και καταστολής που είχε στηθεί για να χτυπηθεί το μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης στην Αθήνα έπεσε στο κενό. Ακυρώθηκε στην πράξη από την ανυποχώρητη στάση των εκατοντάδων σωματείων, που παρέμειναν συγκροτημένα, με τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τα παιδιά τους να παραμένουν και να διαδηλώνουν για ώρες στους δρόμους της Αθήνας.

Δεν άκουγε

 
«Μέγα πλήθος: Το ποτάμι της μεγάλης οργής κατά της κυβέρνησης πλημμύρισε χθες όλη τη χώρα...», «...μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση των τελευταίων ετών», «η αγανάκτηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεχειλίζει σε όλη τη χώρα, ειδικά μετά το τραγικό περιστατικό στα Τέμπη. Η παρουσία των νέων ανθρώπων ήταν εντυπωσιακή, επειδή ακριβώς αισθάνονται ότι αυτή η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά το μέλλον τους».

Κουίζ για δυνατούς λύτες


 Κουίζ για δυνατούς λύτες:

Σε ποιον ανήκει η παρακάτω δήλωση;

«κύριοι ξέχασα πρέπει να πούμε ναι στην απεργία που αποφάσισαν τα κόμματα τις Αντιπολιτεύσεις που έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιαυτο που έγινε στα Τέμπη αυτοί που για το Ναυπηγείο ελευσινος είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ. στην εξυγιάνσεις του Ναυπηγειου μας μια απεργία που κήρυξαν ο δημόσιος τομέας με τους παχυλούς μισθούς.»

Από άλλον πλανήτη η ηγετική ομάδα


38ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

Μια παράταιρη και θλιβερή φιέστα έστησε χτες η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, πρώτη μέρα, υποτίθεται, του 38ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας, που πραγματοποιείται σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι! Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα του συνεδρίου δεν το γνωρίζει κανένας, ούτε καν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ. Οι εργασίες ξεκίνησαν χτες στις 4.30 μ.μ. και διήρκεσαν μόνο 5 λεπτά! Για να συνεχιστούν τρεις ώρες μετά, στις 7.30 μ.μ., χωρίς και πάλι να γίνει κάτι που να θυμίζει συνέδριο.

Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ


 Στις 3 Μαρτίου 1847 γεννιέται ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, ένας από τους εφευρέτες του τηλεφώνου.

Αποφοίτησε από τα Πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Λονδίνου. Το 1870 η οικογένειά του μετανάστευσε στον Καναδά. Το 1872 άνοιξε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Βοστόνη για δασκάλους κωφαλάλων.

Εκτροχιασμένοι μύθοι


Με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, μέσα σε μια «στιγμή», μύθοι που χτίζουν με επιμέλεια για χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, τα αστικά επιτελεία, ραγίζουν και στέκουν «εκτροχιασμένοι». Κι από πίσω προβάλλει η γυμνή αλήθεια: Το καπιταλιστικό σύστημα είναι ασυμβίβαστο με τις λαϊκές ανάγκες. Δεν παίρνει μερεμέτια, μα μόνο ανατροπή.

Προετοιμασία εδάφους για την «απελευθέρωση» και του νερού


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΜΑΜΟΥΘ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η επιτάχυνση της υλοποίησης της στρατηγικής της ΕΕ για την «πράσινη και ψηφιακή μετάβαση», η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Ενέργειας, του περιβάλλοντος, της διαχείρισης αποβλήτων και του νερού, διαμορφώνοντας καλύτερους όρους για τους επενδυτές σε αυτούς τους τομείς, που θα χρυσοπληρώσει ο λαός και με την αύξηση της τιμής του νερού, είναι οι βασικοί άξονες του πολυνομοσχεδίου - σκούπας των 263 άρθρων, που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Προσπαθούν από κοινού να κρύψουν τις αιτίες και τους ενόχους


Κυβέρνηση της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν από κοινού να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες και τους ενόχους της τραγωδίας στα Τέμπη και ταυτόχρονα να κρύψουν και τις δικές τους πολιτικές εγκληματικές ευθύνες που οδήγησαν σε αυτήν.

Για το έγκλημα δεν φταίει η κακιά η ώρα, φταίνε το κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν


Κύριε Κουτσούμπα καλησπέρα σας, ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ. Είναι δύσκολες μέρες για όλους μας και θέλω, επειδή έχουν περάσει πια σχεδόν δέκα μέρες από την τραγωδία και η έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης προχωράει - με τα βήματα που κινείται η δικαιοσύνη, αρκετά γρήγορα σε αυτή τη φάση - απαγγέλλονται κατηγορίες και φαίνεται ότι έπεται συνέχεια. Θέλω να σας ρωτήσω εσείς σε τι συμπεράσματα έχετε καταλήξει, δηλαδή ποιά είναι η δική σας πολιτική ετυμηγορία, γιατί βέβαια εσείς δεν μπορείτε να κάνετε δικαστική διερεύνηση.

«Το έγκλημα στα Τέμπη συνεχίζεται...»


Δικαιολογίες και ευθύνες... Προσχήματα - προσβολές στα θύματα... Αφού σκηνοθέτησαν το έγκλημα τώρα προσπαθούν να κρύψουν την «πλοκή» μπας και βγουν οι πραγματικοί ένοχοι από το κάδρο...Το νήμα όμως θα ξεδιπλωθεί. Το πόρισμα έχει βγει...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 10/03/1829

Υπογράφεται στο Λονδίνο από τις Μεγάλες Δυνάμεις το Πρωτόκολλο με το οποίο το ελληνικό κράτος αποκτά αυτονομία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Υπογράφεται στο Λονδίνο το Πρωτόκολλο με το οποίο το ελληνικό κράτος αποκτά αυτονομία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία