Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Οι απεργιακοί αγώνες και κινητοποιήσεις Μάης - Ιούνης 2021 ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη

 
Οι απεργιακοί αγώνες και κινητοποιήσεις Μάης - Ιούνης 2021 ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη

Για την υπερηφάνεια και τα καθήκοντα όσων σπούδασαν στο σοσιαλισμό


Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Είχαμε την τύχη να γίνουμε μάρτυρες, κοινωνοί και -γιατί όχι- φορείς ενός άλλου τύπου πολιτισμού: αυτού που δρομολόγησε η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και οι μετέπειτα σοσιαλιστικές επαναστάσεις-ορόσημα που σημάδεψαν την ιστορία της ανθρωπότητας, προσφέροντας ανεκτίμητες κατακτήσεις. Κατά την διαδικασία προετοιμασίας της συγκρότησης και με την ίδρυση του επιστημονικού συλλόγου μας, διαπιστώσαμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι, διαφόρων γενεών, που έχουν σπουδάσει στο σοσιαλισμό.

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Συνεχή ενημέρωση για την συγκέντρωση
 
 Νέα επίθεση φασιστοειδών στην αντιφασιστική συγκέντρωση
Τράπηκαν σε φυγή μετά την αντίδραση των συγκεντρωμένων 

Νέα επίθεση ομάδας φασιστοειδών σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην πλατεία Τερψιθέας της Σταυρούπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιφασιστική συγκεντρωση.

Οι υπέρογκοι εξοπλισμοί είναι απόλυτα ενταγμένοι στα επιθετικά σχέδια των ΝΑΤΟ - ΕΕ


Με μπροστάρη την κυβέρνηση της ΝΔ και κολαούζους τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που στηρίζουν αυτήν τη στρατηγική, επιχειρείται να καλλιεργηθεί η εντύπωση στον λαό ότι οι υπέρογκοι εξοπλισμοί και οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ υπηρετούν δήθεν την άμυνα της χώρας, ενώ πρόκειται για συμφωνίες και εξοπλισμούς απόλυτα ενταγμένους στα επιθετικά σχέδια των ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.

Μακρόν σε Mητσοτάκη: Η συμφωνία έχει ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015!!!

*
 
Υπέγραψαν τη συμφωνία για την αγορά 3+1 φρεγατών οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Γαλλίας σήμερα το πρωί στο Παρίσι παρουσία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μπλόκο στους φασίστες

 
Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες ένα σύνθημα δονούσε τους δρόμους σε κάθε πόλη, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς! "Μία είναι η απόφαση: Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή".

Δον Κιχώτης

Ο Κώστας Βάρναλης για τον Δον Κιχώτη

Ένα κείμενο του Κώστα Βάρναλη (Πρωΐα 3/2/1943) για τον «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες, με αφορμή την κυκλοφορία της μετάφρασης του Κλ. Καρθαίου. Ο ίδιος ο Κώστας Βάρναλης που θεωρεί τον «Δον Κιχώτη ένα από τα πιο αθάνατα έργα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας το 1933 κυκλοφόρησε μια διασκευή με τις εκδόσεις «Ελευθερουδάκη». Αναλυτικά γι’ αυτήν την έκδοση έχω γράψει στο περιοδικό «Θέματα Παιδείας», τεύχος 51-52, σελ. 123-129).

Λειαίνουν τις γωνίες


«Μετά βαΐων και κλάδων» ανακοινώθηκε χτες η περίφημη «αμυντική συμφωνία» Γαλλίας - Ελλάδας, η οποία εκτός από όλα τα άλλα περιλαμβάνει και ένα γενναίο εξοπλιστικό πακέτο, που θα πληρώσει μέχρι δεκάρας ο ελληνικός λαός στη γαλλική πολεμική βιομηχανία. Για να λειάνει τέτοιες γωνίες και να στηρίξει τη συμφωνία, που προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της επικίνδυνης ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, η κυβέρνηση και τα επιτελεία της έχουν ξεκινήσει μια προπαγανδιστική επίθεση για την «αναγκαιότητα» και τα «οφέλη» από την ελληνογαλλική συμφωνία.

Συλλαλητήριο στις 30 Σεπτέμβρη στα Προπύλαια για ανοιχτές σχολές με μέτρα προστασίας


Οι φοιτητές ανοίγουμε τις σχολές μας στις 4 Οκτώβρη!

Όλα τα μαθήματα να γίνουν διά ζώσης, με μέτρα προστασίας της υγείας μας!

Η ημερομηνία ανοίγματος των σχολών μας πλησιάζει, όμως το ένα τμήμα μετά το άλλο ανακοινώνουν ότι τελικά πάμε για ακόμη ένα εξάμηνο τηλεκπαίδευσης!!!

Ως εδώ! Το ποτήρι ξεχείλισε!

Νέα ώθηση σε συμμαχίες που στήνουν οι ΗΠΑ κατά της Κίνας


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ QUAD

Για «ιστορική περίσταση», κατά την οποία «επαναδεσμευόμαστε στην εταιρική μας σχέση σε μια περιοχή που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την κοινή μας ασφάλεια και ευημερία - έναν Ινδο-Ειρηνικό ελεύθερο και ανοιχτό», κάνουν λόγο ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία και Αυστραλία, στο κοινό ανακοινωθέν τους μετά την πρώτη διά ζώσης Σύνοδο Κορυφής που είχε την Παρασκευή 24/9 το σχήμα Quad (Quadrilateral Security Dialogue - Τετραμερής Διάλογος για την Ασφάλεια).

Μαζική εξόρμηση της ΚΝΕ στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης



Μαζική εξόρμηση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, πραγματοποίησαν μέλη της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, καταγγέλλοντας την επίθεση περιθωριακών, ακροδεξιών-φασιστικών στοιχείων με καδρόνια, λοστούς και φωτοβολίδες σε βάρος φοιτητών, έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το πρωί της Τρίτης.

Και φέτος όπως και πέρσι, σα να μην πέρασε μια μέρα…


Στο φετινό κάλεσμα των μελών της στο Γράμμο και το Βίτσι, η ΕΑΑΣ απέτυχε να μειώσει τους τόνους του αντικομμουνισμού. Τόσο οι κεντρικές ομιλίες όσο και οι παριστάμενοι δεν απέφυγαν, για μια ακόμη φορά, να δείξουν με κάθε τρόπο πως δικαίως οι γιορτές αυτές χαρακτηρίζονται γιορτές μίσους. Μάλιστα, απόλυτη κάλυψη προσφέρει και η απάντηση του υπεύθυνου, για τις Ενώσεις αποστράτων υπουργού Εθνικής Άμυνας σε κοινοβουλευτική Ερώτηση, ισχυριζόμενος ότι οι γιορτές αυτές αποτελούν «πρωτοβουλίες συμφιλίωσης».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


29/09/1547

Γεννιέται ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ ντε Θερβάντες, δημιουργός του «Δον Κιχώτη».

29/09/1571

Γεννιέται ο Ιταλός ζωγράφος του Μπαρόκ, Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο.