Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

«Εξτραδάκια» για τη στήριξη των ομίλων τα δήθεν «μέτρα ανακούφισης» του λαού

 
Ψίχουλα για την επιδότηση του κόστους του ρεύματος, όταν οι λογαριασμοί που πληρώνουν τα ρημαγμένα λαϊκά νοικοκυριά είναι τουλάχιστον διπλάσιοι από τους προηγούμενους

Παραπέρα απογείωση του επίσημου πληθωρισμού στην περιοχή του 6% σε ετήσια βάση για τον Γενάρη αναμένεται να καταγράψουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που ανακοινώνονται την ερχόμενη Τρίτη και, όπως όλα δείχνουν, τα κύματα της ακρίβειας στα είδη μαζικής κατανάλωσης θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, βάζοντας φωτιά στο λαϊκό εισόδημα.

Το ΚΚΕ δείχνει πραγματικά ενδιαφέρον για τους νέους στρατευμένους και για την κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα

Φτάνοντας στο τέλος της στρατιωτικής μου θητείας και αναλογιζόμενος τον καιρό που πέρασε αντιλαμβάνομαι πως είναι πολύ σημαντικό να σταθείς σε όλη σου την θητεία με το κεφάλι ψηλά, ακόμη πιο πολύ με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα εξαιτίας της πανδημίας και της επίθεσης που δέχεται καθημερινά ο λαός.

Διδάγματα από την Πορτογαλία


 «Στη σύγχρονη Πορτογαλία, ο δρόμος για τον σοσιαλισμό βρίσκεται στην πάλη για τη διεύρυνση της δημοκρατίας»

(από το Πρόγραμμα του Πορτογαλικού ΚΚ)

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στην Πορτογαλία, στις οποίες καταγράφηκε σημαντική ενίσχυση των Σοσιαλδημοκρατών με ταυτόχρονη εκλογική πίεση προς το Πορτογαλικό ΚΚ αλλά και το οπορτουνιστικό «Μπλόκο της Αριστεράς», πυροδότησε μια πολιτική συζήτηση, ιδιαίτερα από την πλευρά της σοσιαλδημοκρατίας, με γενικότερες πολιτικές και στρατηγικές απολήξεις.

Ανησυχούν τα πουλιά!


ΕΙΚΟΣΙ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

 Μπορεί να βγήκε ο ήλιος και να σπάσαμε το κλοιό της βαρυχειμωνιάς, αλλά τα σύννεφα είναι από καιρό φορτωμένα.

Μόνο που αυτή τη φορά, δεν κουβαλούν χιόνια και αστραπές,

είναι φορτωμένα με το ρόγχου του θανάτου.

Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα δίνουν οι αγρότες πάνω στην Εθνική Οδό

 
Η παραπέρα κλιμάκωση της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, με στόχο την ενίσχυση της αγωνιστικής πίεσης προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την στη Νίκαια της Λάρισας.

Ο «Αττίλας» εδραιώνεται στην Κύπρο


Επτά μήνες μετά την εισβολή του «Αττίλα» στο μαρτυρικό νησί, το Κυπριακό κινείται σε τροχιά αποτελμάτωσης. Φυσικά, αυτό αποβαίνει υπέρ της Τουρκίας, η οποία, αφ’ ενός, εδραιώνει τα τετελεσμένα, αφ’ ετέρου, προωθεί τον εποικισμό των Κατεχομένων.

Για την όξυνση ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωατλαντισμού και στη Ρωσία


Τις τελευταίες βδομάδες δυναμώνει η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και στη Ρωσία, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η φραστική και διπλωματική αντιπαράθεση συνοδεύεται τόσο από κινήσεις στρατευμάτων και μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια και των δύο πλευρών, όσο και από τη μυστική διπλωματία. 

Κινητοποίηση στη ΛΑΡΚΟ


Π. Πολίτης: Τώρα είναι η ώρα να επιτεθούμε για να εξασφαλιστεί η εργασία μας

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες εκπρόσωποι σωματείων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, συλλόγων και λαϊκών φορέων, απλοί εργαζόμενοι από όλη τη χώρα, δημοσιογράφοι, πολιτικά κόμματα, Δήμοι και Περιφέρεια.

Κοινό κάλεσμα Εργατικών Κέντρων για συντονισμό δράσης


Τίποτα δεν μας χαρίζεται!

Όλα με αγώνες κατακτιούνται!

Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους συνταξιούχους, στους χιλιάδες ανέργους, στους συλλόγους των αγροτών που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα για την επιβίωσή τους. Απευθύνουμε κάλεσμα στους συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων, στις γυναίκες και στη νεολαία της περιοχής μας, στους πολιτιστικούς και αθλητικού συλλόγους, σε κάθε μαζικό φορέα για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν σήμερα όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού και το σύστημα της εκμετάλλευσης


Τα τελευταία γεγονότα στη Θεσσαλονίκη με τη δολοφονία του φοιτητή Άλκη Καμπανού είναι η κορυφή του παγόβουνου, ενός παγόβουνου που στη βάση του συσσωρεύονται μια σειρά παράγοντες που οδήγησαν στο φριχτό έγκλημα της δολοφονίας, παράγοντες όμως που δεν είναι άσχετοι μεταξύ τους, αλλά έχουν κοινή συνισταμένη το σύστημα της βαρβαρότητας.

Ένα χωριό έτοιμο να αμυνθεί και να επιτεθεί «σαν το μελίσσι»...


Λίγο μποτιλιάρισμα στην Εθνική και μετά ανοίγει ο δρόμος προς Λαμία. Εργοστάσια στη σειρά, διόδια, ανεμογεννήτριες και λίγο πιο κάτω η έξοδος «ΛΑΡΥΜΝΑ - ΜΑΡΤΙΝΟ». Κάνουμε δεξιά. Μέρος ωραίο, πρασινάδα και λόφοι. «Κοίτα πώς θα αλλάξει το τοπίο μετά τη στροφή!», λέει ο Γιώργος και… τώρα πια δυο εικόνες συνθέτουν το νέο τοπίο: Ένα όμορφο χωριό -η Λάρυμνα- που είναι σίγουρο πως αν δεν υπήρχε η ΛΑΡΚΟ, θα ήταν ένα γραφικό ψαροχώρι του Βόρειου Ευβοϊκού και απέναντί του η ΛΑΡΚΟ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


13/02/1888

Γεννήθηκε, ο αποκαλούμενος “Γέρος της Δημοκρατίας”, Γεώργιος Παπανδρέου 

Ο αντικομμουνιστής «Γέρος της Δημοκρατίας»