Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Τρούμπο και η κόρη του

Απλό τεστ για να απαντήσεις σε μια ερώτηση: Είσαι Κομμουνιστής;

 Ο Τρούμπο και η κόρη του

- Μπαμπά είσαι κομμουνιστής;

- Ναι, είμαι.

- Η μαμά;

- Όχι

Ρωσικές εκλογές


Σοβαρή πτώση του κεντροδεξιού κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία», που υποστηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έπεσε κάτω από το 50%, παίρνοντας 46,01%,  αλλά η πτώση του δεν ήταν τόσο σημαντική όσο είχε διαφανεί αρχικά.

47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Αθήνα


«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό»
. Αυτό είναι το σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, που «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των διοργανωτών και επισκεπτών.

Η ΝΔ με «μαστίγιο» και ο ΣΥΡΙΖΑ με «καρότο» προωθούν το υπερμνημόνιο της ΕΕ


Παρά την προσπάθεια να εμφανιστούν με αγεφύρωτες διαφορές και να ενισχύσουν τα γνωστά ψεύτικα διλήμματα και εκλογικά δίπολα, η ουσία των παρεμβάσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αποδεικνύει ότι κινούνται στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής που καθορίζει όλες τις πτυχές της ζωής του λαού και της νεολαίας.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη

 
Την κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της «e-food» στη Θεσσαλονίκη μέσα από μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της 4ωρης (10 π.μ. - 2 μ.μ.) στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ).

Με αφιέρωμα στα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΕΠ

Η προσπάθεια αναζωπύρωσης των αυταπατών για «προοδευτική διακυβέρνηση»

Η ιστορία της ηρωίδας Ιουλίας Μπίμπα

 


Σαν σήμερα, στις 20 Σεπτεμβρίου 1942, η Ιουλία Μπίμπα, μέλος της αντίστασης στην κατοχή, ανατινάζει το κτίριο όπου στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ (Εθνική Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωσις) στο κέντρο της Αθήνας (γωνία Γλάδστωνος και Πατησίων) με δέκα κιλά δυναμίτη.

Νέος κύκλος αντιλαϊκών μέτρων με ενισχυμένη εποπτεία και προϋπολογισμό


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
 
Το μπαράζ των μέτρων υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, και το οποίο εξειδίκευσαν στη συνέχεια οι αρμόδιοι υπουργοί, ήταν μία ακόμα διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με νέα προνόμια, διευκολύνσεις, «πακέτα» και κυρίως έναν κύκλο αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνονται και στον «οδικό χάρτη» του Ταμείου Ανάκαμψης για τις «πράσινες» και «ψηφιακές» μπίζνες.

Οι ομιλίες της ΔΕΘ ανέδειξαν την σύμπλευση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ


«Αυτό που προκύπτει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η σύμπλευση» τους, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ.

Πλαστά διλήμματα γύρω από το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό


Η αποχώρηση των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, μετά από είκοσι χρόνια ιμπεριαλιστικής επέμβασης, και η επικράτηση των Ταλιμπάν στην εξουσία της χώρας, αποτελεί μια σημαντική διεθνή εξέλιξη με ποικίλες συνέπειες και προεκτάσεις, θα πυροδοτήσει νέες, ακόμα πιο σημαντικές εξελίξεις. Ανάμεσα στα ζητήματα που απασχολούν τα αστικά επιτελεία, στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

Άρθρο του Σπ. Χαλβατζή για τον Μίκη Θεοδωράκη


Όσα κι αν έχουν γραφεί και ειπωθεί για τον Μίκη, δεν καλύπτουν το μέγεθος του μεγάλου δημιουργού, του αγωνιστή με το όπλο και τις νότες στο χέρι, του άνθρωπο, με την ακατάπαυστη δράση, τη μαχητικότητα, σε μια διαδρομή στους δρόμους κοντά στο λαό, στην εργατιά και στους αγώνες της.

Όχι στην αξιοποίηση του εμβολιασμού για την επιβολή αντιλαϊκών πολιτικών στους εργαζόμενους


 Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θεώρησε ότι μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό και την επικοινωνιακή τρομολαγνεία, χρυσοπληρώνοντας τα μέσα ενημέρωσης για να κρύβουν τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες της, την ίδια στιγμή που συστηματικά αποδομεί και εμπορευματοποιεί το δημόσιο σύστημα υγείας, που δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που εξακολουθεί να σαρδελοποιεί τους μαθητές στις τάξεις, που δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα στους χώρους εργασίας.

Πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Οκτώβρη στην Αθήνα


Σε πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Οκτώβρη στην Αθήνα προχωρούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


20/09/1519

Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος σαλπάρει από τη Σεβίλλη της Ισπανίας με πέντε πλοία, προκειμένου να κάνει το γύρο του κόσμου. Μόνο ένα από τα πλοία θα ολοκληρώσει το ταξίδι, ενώ ο ίδιος ο Μαγγελάνος θα σκοτωθεί σε μια μάχη με τους ιθαγενείς στις Φιλιππίνες.