Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Μέριμνα για τους τουρίστες


Εκκένωση της περιοχών

Αποτράπηκε η έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια


Κάτω από την αποφασιστική κινητοποίηση και την έμπρακτη λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράστηκε αγωνιστικά από εργαζόμενους, συνδικαλιστές, ανθρώπους της γειτονιάς, αποτράπηκε η έξωση μονογονεϊκής οικογένειας από το σπίτι που διέμενε στα Πατήσια, στην οδό Πολυλά, για χρέος 800 ευρώ.

Η Ελλάδα φλέγεται


Δύο νεκροί στη Μαγνησία – Δύσκολη νύχτα στη Λαμία – Μάχη με τις αναζοπυρώσεις σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο

Διάσπαρτες είναι οι εστίες φωτιάς που καίνε γύρω από το Σέσκλο στην περιοχή της Μαγνησίας. Νωρίτερα οι φλόγες τύλιξαν ακόμα και σπίτια στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ υπάρχει ο τραγικός απολογισμός δύο νεκρών. Ενός κτηνοτρόφου από τον Άγιο Γεώργιο Φερρών ο οποίος εγκλωβίστηκε στο μαντρί του στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει τα ζώα και μια γυναίκα στο Χοροστάσι Αλμυρού που κάηκε μέσα στο τροχόσπιτό της.

«Διασώστες» με 5ωρη εκπαίδευση πιάνουν δουλειά...

 ΕΚΑΒ

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η εφαρμογή της επικίνδυνης ΠΝΠ της κυβέρνησης για απόσπαση ένστολου προσωπικού για την κάλυψη κενών θέσεων οδηγών ασθενοφόρων, η οποία σήμερα μάλιστα μπαίνει και για ψήφιση στη Βουλή.

Χαρακτηριστικά είναι όσα καταγγέλλονται από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου τρεις ένστολοι εντάχθηκαν ως πλήρωμα σε ασθενοφόρο στο ΚΥ Καστελλίου και άλλοι τρεις στο ΚΥ Αγίας Βαρβάρας.

Σαν τα σαλιγκάρια...


Σαν τα σαλιγκάρια που βγαίνουν μετά τη βροχή, κυβερνητικοί και παρατρεχάμενοι βγαίνουν πάνω στα αποκαΐδια, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για «τολμηρές» παρεμβάσεις στη διαχείριση των δασών
, και ειδικά μετά τα όσα είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θ. Σκυλακάκης, για άμεση εμπλοκή ιδιωτών.

* * *

Στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Τομπουλίδη


 Στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Τομπουλίδη. Εκλέγουμε περισσότερους κομμουνιστές και αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους.

 Στις εκλογές του Ιουνίου, ο λαός μας έκανε ένα πρώτο βήμα μπροστά. Ενίσχυσε αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Με +2,5%, αναδεικνύοντας το 3ο κόμμα στην Αττική και στην Α’ Θεσσαλονίκης, 3ο κόμμα ξανά στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Τη Γαρέφη» Χρίστος Χριστοφορίδης


Ο Γαρέφης (Χρίστος Χριστοφορίδης)* ήταν αγωνιστής από το χωριό Τέρπυλο του Κιλκίς. της πρώτης ομάδας που ξεκίνησε το αντάρτικο στα Κρούσια του Κιλκίς.

Προδιαγεγραμμένη τραγωδία


Πρόκειται κυριολεκτικά για πρόκληση από την κυβέρνηση και τα στελέχη της, τους προπαγανδιστικούς τους μηχανισμούς να χαρακτηρίζουν «θυσία» τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων του Καναντέρ στη φωτιά στην Κάρυστο. Να χαρακτηρίζουν δηλαδή «θυσία» ένα δυστύχημα, αποτέλεσμα μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής.

Με οδηγό τις μορφωτικές ανάγκες απέναντι στο ταξικά κατηγοριοποιημένο σχολείο

 
Η μεγάλη εικόνα μιας Εκπαίδευσης πιο εξαρτημένης από ποτέ από τις κοινωνικές ανισότητες, που συγκροτείται από μια σειρά νομοθετήματα που ψηφίστηκαν και αντιπαλεύτηκαν τα περασμένα χρόνια, συμπληρώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ με εξαγγελίες, νέα μέτρα αλλά και προσπάθεια διαχείρισης των δίκαιων αντιδράσεων.

Επίθεση της Αστυνομίας στα Πατησιά

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που αξιοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις την ώρα που καίγεται η χώρα για να επιτεθεί στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν ενάντια σε έξωση λαϊκής κατοικία στα Πατήσια. Τα σπίτια του Λαούτα σώζει ο Λαός!

Σπέρνουν συμφέροντα, θερίζεις πυρκαγιές


Πιο απολίτικη, επικίνδυνη και στο βάθος χυδαία άποψη ότι οι πυρκαγιές που κατακαίνε κάθε χρόνο τα πνευμόνια της χώρας είναι φαινόμενο, δεν υπάρχει. Δεν πάει να πασπαλίζεται εσχάτως με σπουδαρχίδικες παρόλες περί κλιματικής αλλαγής, υπερθέρμανσης του πλανήτη κι άλλα τέτοια, πραγματικά μεν αλλά απολύτως έργα κυρίως καπιταλιστών ανθρώπων, και καθόλου φυσικά φαινόμενα. Επιμένουν.

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι


Ένας σημαντικός αριθμός υποψηφίων που στελεχώνουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

O Σωτήρης Αβραμόπουλος είναι μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 27/07/1824

Γεννιέται ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς.