Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Λαϊκή Παιδεία στα βουνά της ανταρτομάνας Ευρυτανίας

Ντοκουμέντο!

Το θρυλικό Αναγνωστικό της Αντίστασης, η Παιδαγωγική Ακαδημία του ΕΑΜ στο Καρπενήσι και η περιπετειώδης πορεία των καθηγητών και σπουδαστών προς το Τροβάτο Αγράφων όταν οι Γερμανοί ναζί εισέβαλαν στην Ευρυτανία! 

Για ποιον ... φωσφορίζουν τα «κίτρινα γιλέκα»;

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο Παρίσι
    Μετά από μαζικές, αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που έγιναν σε πόλεις της Γαλλίας, αλλά και την προσωρινή αναδίπλωση της κυβέρνησης Μακρόν, πήρε νέες διαστάσεις και στη χώρα μας η συζήτηση για τη «δυναμική» των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων».

Η ταξική πάλη στην Ελλάδα στα χρόνια 1945 - 1946

Πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» στις 14 Νοέμβρη 1945
 αναφέρεται στα εγκλήματα του αστικού κράτους
και των παρακρατικών συμμοριών
    Με την αναφορά στο πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση στη χώρα μετά το Δεκέμβρη του 1944 και μέχρι τη συγκρότηση του ΔΣΕ, ο «Ριζοσπάστης» ολοκληρώνει τη σειρά άρθρων που είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβρη, με το Αφιέρωμα στην Απελευθέρωση της Αθήνας. Ολη αυτή η αρθρογραφία αναφέρεται σε μια σημαντική περίοδο της Ιστορίας του ΚΚΕ, την περίοδο 1944-1946, όπου επικρατούσαν συνθήκες επαναστατικής κατάστασης στη χώρα.
* * *

Εκαναν 30 περικοπές στις συντάξεις και ζητάνε «ευχαριστώ» που αναβάλλουν την 31η

Με την κυβερνητική κοροϊδία, για τα «καλύτερα» που τάχα «έρχονται», να χτυπάει «κόκκινο», συνεχίστηκε την Παρασκευή και η δεύτερη μέρα της συζήτησης στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για το νομοσχέδιο των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών με τίτλο «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του