Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Ναζί εκτελούν 33.771 Εβραίους της Σοβιετικής Ένωσης


Στις 29/9/1941οι Ναζί εκτελούν 33.771 Εβραίους της Σοβιετικής Ένωσης. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλους 60.000 ομοεθνείς τους, αλλά και τσιγγάνους, αντιστασιακούς και αιχμαλώτους, που εκτελέστηκαν λίγες μέρες αργότερα στο ίδιο σημείο.

Ντελίριο αμερικανίλας


Από μια κυβέρνηση ο επικεφαλής της οποίας, ο πρωθυπουργός, συμμετέχει σε φόρουμ με προσκεκλημένο – εδώ στην Αθήνα – την μαριονέτα των ΗΠΑ, τον πραξικοπηματία Γουαιδό και με θέμα την… «Δημοκρατία», όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.

Επιδιώκουν το χτύπημα και την ποινικοποίηση της οργανωμένης συνδικαλιστικής δράσης

Κυβέρνηση και εργοδοσία χαρακτηρίζουν «εγκληματική» την πάλη ενάντια στις απολύσεις,

την πάλη για δουλειά με δικαιώματα!!!

Μήνυση για «εγκληματικές ενέργειες» σε βάρος του Προέδρου του ΕΚΙ 

Οι δύο λαοί να υψώσουν μέτωπο στις ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις


Δύο λαοί, που για 70 χρόνια, στο πλαίσιο της Σοβιετικής Ένωσης, έζησαν μαζί και προόδευσαν ειρηνικά, βάζοντας τις βάσεις μιας νέας κοινωνίας, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, βρίσκονται για ακόμη μια φορά στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου.

Τους παπαγάλους αγαπάμε, τα «παπαγαλάκια» όχι...


 «Τους παπαγάλους αγαπάμε, τα "παπαγαλάκια" όχι...» σημειώνει η ΚΝΕ στο νέο της χιουμοριστικό βίντεο για τα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» που θέλουν να σημάνει «σιγή νεκροταφείου» από τη νεολαία αλλά και συνολικά το λαό απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την πανδημία, και ξεκαθαρίζει πως «οι φωνές μας θα συνεχίσουν να ακούγονται δυνατά κάτω απ' τις μάσκες!». 

Το γεράκι


Αν και ελάχιστα γίνονται γνωστά από όσα συζητούν κυβέρνηση - Πομπέο πίσω από κλειστές πόρτες, η ατζέντα της επίσκεψης και η «κοινή δήλωση» των δύο ΥΠΕΞ ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οτι ο λαός θα πρέπει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, ειδικά μπροστά στις επικίνδυνες αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις που «τρέχουν» στην περιοχή, αλλά και τις διερευνητικές επαφές για τα Ελληνοτουρκικά, που αναμένεται να ξεκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη.

Απογειώνεται η ελληνική εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια


Την απογείωση της ελληνικής εμπλοκής στα αιματοβαμμένα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια σε μια τεράστια γκάμα θεμάτων, από τις πολεμικές επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας και τις διευθετήσεις που δρομολογούνται στην περιοχή μέχρι την Παιδεία και τον Πολιτισμό (προφανώς για να μπολιαστεί η νεολαία με τις «αξίες» των δολοφόνων των λαών), σηματοδοτεί η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο.

Ελλείμματα και χρέη στις πλάτες του λαού


Την ερχόμενη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, όπου και θα ενσωματώνονται οι νέες φοροελαφρύνσεις και άλλες παρεμβάσεις στήριξης του εγχώριου κεφαλαίου.

Ανεπιθύμητος ο Πομπέο, ο Αμερικανός υπουργός του πολέμου!


«Pompeo go home! Ανεπιθύμητος ο Πομπέο, υπουργός του πολέμου. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!». Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε  ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης με τη μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η ΕΔΥΕΘ, Εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, ενάντια στην παρουσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Το Σύμφωνο του Μονάχου


Αρχίζει, 29/9/1938, στο Μόναχο η τετραμερής διάσκεψη μεταξύ Γερμανίας (Χίτλερ), Αγγλίας (Τσάμπερλεν), Γαλλίας (Νταλαντιέ), Ιταλίας (Μουσολίνι), που αποφασίζουν να παραδώσει η Τσεχοσλοβακία την περιοχή της Σουδητίας στη Γερμανία.

Η ιμπεριαλιστική συμφωνία του Μονάχου ήταν το κορύφωμα της πολιτικής της ενθάρρυνσης των επιδρομέων. Οι κυβερνήσεις της Αγγλίας και της Γαλλίας, με την προτροπή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ικανοποίησαν όλες τις απαιτήσεις του Χίτλερ, πιστεύοντας ότι έτσι θα τον στρέψουν κατά της Σοβιετικής Ενωσης.

Πεθαίνει ο Γάλλος συγγραφέας Εμίλ Ζολά


Πεθαίνει , 29/9/1902,ο Γάλλος συγγραφέας Εμίλ Ζολά.

Ο Ζολά γεννήθηκε στο Παρίσι το 1840.

 Ηταν γιος μηχανικού που πέθανε όταν ο Εμίλ ήταν 7 ετών, ο Εμίλ ποτέ δεν έγινε νομικός όπως τον ήθελε η μητέρα του, εργάστηκε σε διάφορες εργασίες (υπάλληλος σε εκδοτικό οίκο, λιμενεργάτης κ.ά.) και στη συνέχεια άρχισε να αρθρογραφεί για την τέχνη, την πολιτική, ενάντια στη θρησκεία και το ιερατείο.