Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Μίκης Θεοδωράκης

Η πρώτη λαϊκή συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στη Λεμεσό το 1966 (Προσωπικό αρχείο Μάριου Τόκα)
 

Στο «κόκκινο» η λειτουργία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης


Έτος 2022: νοσοκομεία χωρίς νερό και κλιματισμό για εργαζόμενους και νοσηλευόμενους, νοσοκομεία με κτιριακές εγκαταστάσεις που μοιάζουν ετοιμόρροπες, νοσοκομεία με έλλειψη σε φάρμακα και αναλώσιμα που τα φέρνουν οι ασθενείς από το σπίτι, νοσοκομεία τραγικά υποστελεχωμένα με προσωπικό και ασθενείς να μετακινούνται σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ, με πλήθος ασθενών να μετακινούνται ακούσια ή και εκούσια εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βρουν ένα κρεββάτι νοσηλείας…

Ρωσία: Επιβλήθηκε πρόστιμο σε κομμουνιστή τοπικό βουλευτή επειδή έκανε έκκληση στον Πούτιν για ειρήνη

Πόσο κοστίζει στην καπιταλιστική Ρωσία του Βλ. Πούτιν η δημόσια έκκληση για τερματισμό του πολέμου και ειρήνη; Στην περίπτωση του κομμουνιστή συμβούλου Λεονίντ Βασιούκεβιτς, της περιφέρειας Πριμόριε στην ανατολική Ρωσία, το δικαστήριο απεφάνθη: 30.000 ρούβλια, δηλαδή περίπου 500 ευρώ. 

«Ζεστό» χρήμα στις εταιρείες και εμπαιγμός με το πλαφόν στα πάγια


Για να μην έχουν παράπονο οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία με την οποία τους παρέχει ...προκαταβολικά ρευστότητα

Κυκλοφορεί το 3ο τεύχος του 2022

  

Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος για το 2022 της ΚΟΜΕΠ

Τους τελευταίους μήνες διαμορφώνεται για τους λαούς ένα όλο και πιο εκρηκτικό για τη ζωή τους μίγμα:

Βαγγελιώ Κλάδου


«Η Καπετάνισσα της Κρήτης»


Tι να πρωτοπεί κανείς για την Βαγγελιώ Κλάδου τή Μαρία, όπως ήταν το αντάρτικο και παράνομο ψευδώνυμό της, τη θρυλική δασκάλα, την ατρόμητη κομμουνίστρια.

Ο «αλγόριθμος» των απολύσεων και της ... συναίνεσης


 Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τη Δευτέρα 25 Ιούλη από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, για την «ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης», στρώνει ακόμα καλύτερα το έδαφος για την αξιοποίηση διαφόρων «ψηφιακών μέσων» στην κατεύθυνση της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί η Πελόζι την Ταιβάν


Την ιδιαίτερα τεταμένη σχέση ανάμεσα στην ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς η αντιπαράθεση για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα εκδηλώνεται σε όλα τα πεδία, ήρθε να επιβεβαιώσει η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι πρόεδροι των δύο χωρών. 

Η ξαπλώστρα


 Σε «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός χτες για να απαντήσει, υποτίθεται, σε όσους κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για την ανυπαρξία σχεδιασμού για τις πυρκαγιές, κάτι που οδηγεί από καταστροφή σε καταστροφή καθημερινά. 

Ενα μακελειό διαρκείας σε εξέλιξη με θύματα χιλιάδες εργαζόμενους


ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 17 εργατικά «ατυχήματα» καταγράφονται από τις αρχές του Ιούλη. Πριν ακόμα «βγει» ο μήνας, μέρα παρά μέρα ένας εργαζόμενος είτε τραυματίζεται είτε ακόμα και χάνει τη ζωή του στους χώρους δουλειάς, κι αυτό σε μια περίοδο που ταυτόχρονα το προσωπικό βγαίνει σταδιακά σε θερινή άδεια.

Το επενδυτικό σχέδιο της Siemens για πάρκο ανεμογεννητριών στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς


Χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί στο δάσος της Δαδιάς

Στον Έβρο, συνεχίζει να καίει, η φωτιά στη Δαδιά, με το μέτωπο της πυρκαγιάς να μαίνεται στα νότια και νοτιοδυτικά του δάσους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


29/07/1890

Πεθαίνει ο Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ, πρωτοπόρος της σύγχρονης ζωγραφικής. 

Βίνσεντ Βαν Γκογκ