Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Άθλια η στάση του υπουργού, Άδ. Γεωργιάδη εναντίον των μαθητών


Με άθλιους, απαράδεκτους και χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον χιλιάδων μαθητών που αγωνίζονται για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, με την απαίτηση να μη μιλήσει ούτε σε τηλεοπτικό πάνελ με εκπρόσωπο μαθητών, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα επιβεβαίωσε ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην ακούει τους μαθητές, υποκριτικά τα καλέσματά της σε διάλογο και ότι φοβούνται να αντιπαρατεθούν με τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

Ο Πρόεδρος της βουλής διόρισε της χρυσαυγίτισσας Ελ. Ζαρούλια σύζυγο του Ν. Μιχαλολιάκου


Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ο διορισμός στη Βουλή της χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια, σύζυγος του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Νίκου Μιχαλολιάκου λίγες μέρες πριν την γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης και με την υπογραφή του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασιούλα.

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί είναι εκτός τόπου και χρόνου, το ανακοινωθέν «χαϊδεύει» την Τουρκία


Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου, όχι μόνο γιατί οι όποιες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας παραπέμπονται στις καλένδες, αλλά κυρίως γιατί καμιά υποκριτική έκφραση "αλληλεγγύης" δεν μπορεί να άρει τους πολυπλόκαμους οικονομικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς δεσμούς που έχουν η Γερμανία και άλλα ισχυρά κράτη της ΕΕ με την Τουρκία. Ακόμα και το "κάλεσμα" στην Τουρκία να απέχει από επιθετικές ενέργειες στο μέλλον, νομιμοποιεί τη μέχρι τώρα επιθετικότητά της, όπως αυτή κλιμακώνεται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υγειονομικές βόμβες οι εργασιακοί χώροι


 
114 κρούσματα σε κονσερβοποιία

Μία ακόμη κονσερβοποιία μετράει δεκάδες κρούσματα κορονοιού, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν μείνει απροστάτευτοι, στο έλεος της πανδημίας σε μεγάλες εργασιακούς χώρους.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η λειτουργία εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, του νομού Πέλλας, λόγω του εντοπισμού 114 κρούσματων.

Κατατέθηκε η πρόταση για την απονομή Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»


Κατατέθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη η επίσημη πρόταση για απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2021 στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve», για την πρωτοπόρα διεθνή δράση της στη μάχη κατά της πανδημίας. Η πρόταση κατατέθηκε στο αρμόδιο Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ, θεωρήθηκε έγκυρη και καταχωρήθηκε.

Οι κινητοποιήσεις μας δεν είναι εθιμοτυπικές, αλλά αφορούν τα μεγάλα προβλήματα


Στον δίκαιο χαρακτήρα που έχουν τα αιτήματά τους αναφέρθηκε η Κωνσταντίνα Παντελάρου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε εκπομπή του «Mega» για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, οι οποίες -όπως σημείωσε- δεν είναι εθιμοτυπικές καθώς κάθε χρόνο προκύπτει και ένα νέο πρόβλημα το οποίο προστίθεται σε άλλα χρονίζοντα που δεν έχουν επιλυθεί.

Να καταργηθεί!


Η προχτεσινή πρώτη εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, με την απρόκλητη βία σε βάρος των αγωνιζόμενων υγειονομικών, ήρθε να επιβεβαιώσει τον χαρακτήρα και την αποστολή αυτού του τερατουργήματος.

Αυτοί που έφαγαν τα γκλομπ στο κεφάλι και τα χημικά, αυτοί που απωθήθηκαν με ξύλο και βρισιές από τα ΜΑΤ, δεν ήταν τίποτα «περιθωριακές μειοψηφίες», όπως έλεγε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την ψήφιση του νόμου, αλλά γιατροί και νοσηλευτές, που δίνουν σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες τη μάχη για την υγεία του λαού.

Η ΕΕ είναι παράγοντας όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων


Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ όχι μόνο δεν αποτελεί ασπίδα στην τουρκική επιθετικότητα, αλλά «αποτελεί βασικό παράγοντα όξυνσης του προβλήματος», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», το πρωί της Παρασκευής.

Καταδικάζουν οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης προς τα σχολεία που στοχοποιεί την κομμουνιστική ιδεολογία


Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Βρετανία καταδικάζουν την πρόσφατη κατάπτυστη αντικομμουνιστική οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης προς τα σχολεία στην Αγγλία. Η οδηγία, απαγορεύοντας τη χρήση υλικού από οργανώσεις που έχουν ως σκοπό την "κατάργηση ή ανατροπή (…) του καπιταλισμού" και χαρακτηρίζοντας τέτοιες θέσεις ως "ακραία πολιτική στάση", στοχοποιεί την κομμουνιστική ιδεολογία, τη διδασκαλία της ιστορίας του επαναστατικού και λαϊκού κινήματος στη Βρετανία, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτώβρη


Συγκέντρωση - συλλαλητήριο καταδίκης της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής,  

Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Μνημείο του Λαμπράκη 

 (συμβολή οδών Ερμού με Βενιζέλου).

Καταδικάζουμε τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, αλλά και κάθε ναζιστικού παλιού και νέου μορφώματος που στόχο έχουν να χύσουν δηλητήριο ανάμεσα στους εργαζομένους, να χτυπήσουν το οργανωμένο ταξικό κίνημα και τα σωματεία του.

Πεθαίνει η Λιλή Ζωγράφου


Πέθανε, 2/10/1998,  η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Λιλή Ζωγράφου.

Γεννημένη στο Ηράκλειο της Κρήτης , στις 17 Ιούνη 1922.

Η αγαπημένη "Συβαρίτισσα", η "γυναίκα που χάθηκε καβάλα στ' άλογο", η γυναίκα που όρθωσε το ανάστημά της σε πρέπει και επιταγές, η συγγραφέας που λάτρεψε τον Κάφκα και την Πράγα, η συγγραφέας που λατρεύτηκε από ένα φανατικό αναγνωστικό κοινό, η Λιλή Ζωγράφου έχασε τη μάχη, που επί μια βδομάδα έδινε με το θάνατο, στο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η σφαγή του Τλατέλολκο


Η σφαγή του Τλατέλολκο, 2/10/1968.

Χιλιάδες Μεξικανοί διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων που πρόκειται να αρχίσουν στην πρωτεύουσα της χώρας. Η αστυνομία επιτίθεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα και ανοίγει πυρ: 260 διαδηλωτές πέφτουν νεκροί και 1.200 τραυματίζονται.