Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ετοιμάζουν νέο ξενόγλωσσο προπτυχιακό με δίδακτρα στη Θεσσαλονίκη


Αμέσως μετά την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή και την ανακοίνωση της διοίκησης της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για την ίδρυση ξενόγλωσσου προπτυχιακού προγράμματος σπουδών με δίδακτρα, τη σκυτάλη παίρνει το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙΠΑΕ) στη Θεσσαλονίκη, που καλεί σε Συνέλευση

Ο μεγάλος περίπατος των τρολς

Τρολάρισμα σε όλα τα επίπεδα από τις κεντρικές και τοπικές εξουσίες. Δεν ξέρω αν ο μεγάλος ή ο μικρός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας είναι το ζητούμενο των ημερών μας, ούτε θα μπω στη διαδικασία να το ψάξω. Εξάλλου, υπάρχουν άλλοι αρμοδιότεροι εμού και η γνώμη τους είναι πιο έγκυρη.

Ένας τραμπούκος τραβάει και σέρνει από τα μαλλιά ένα μικρό παιδί

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε μαθητής Δημοτικού με καταγωγή από την Αλβανία από γονέα συμμαθητή του, το βράδυ 19/6/2020 στο Μπουρνάζι.


Πλάνα αυτής της χυδαίας επίθεσης έχουν δημοσιευτεί ήδη σε ΜΜΕ και προκαλούν αηδία και αποτροπιασμό. Ένας τραμπούκος τραβάει και σέρνει από τα μαλλιά ένα μικρό παιδί.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τα σκάνδαλα

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ που ως κυβερνήσεις διέπρεψαν στα “πάρε-δώσε” με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, προσπαθούν να εμφανιστούν ως “αθώες περιστερές” δείχνοντας την “καμπούρα” ο ένας του άλλου.

Ζωή «στα όρια» ή πάλη για το μέλλον που μας αξίζει;

Μια 9χρονη πέφτει λιπόθυμη από την πείνα έξω από φούρνο, πριν προλάβει η μητέρα της, άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος, να της αγοράσει λίγο ψωμί. Κι αυτό συμβαίνει στο «διαμάντι του τουρισμού», εκεί που χτυπάει η καρδιά της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας, στο νησί της Ρόδου. Εκεί που κάθε χρόνο τα πεντάστερα ξενοδοχεία - μεγαθήρια ανακαινίζονται για να υποδεχτούν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, τα αεροπλάνα προσγειώνονται το ένα μετά το άλλο και οι μεγαλοξενοδόχοι δεν προλαβαίνουν να μετρήσουν τα ρεκόρ αφίξεων και κερδοφορίας.

Το μάθημα έγινε εκεί που δένεται τ' ατσάλι!

Ο χώρος γύρω από το εργοστάσιο στη Λάρυμνα γέμισε χρώματα και παιδικές φωνές

Την Κυριακή 21 Ιούνη, στο χώρο έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, πραγματοποιήθηκε ένα ...μάθημα ξεχωριστό! «Την Κυριακή 21 Ιούνη... Το μάθημα γίνεται εκεί που δένεται τ' ατσάλι», έγραφε χαρακτηριστικά η πρόσκληση στην εκδρομή που διοργανώθηκε από τις Οργανώσεις Εκπαιδευτικών Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και τις Μαθητικές Οργανώσεις Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

Για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, ή των εργαζομένων και του λαού;

Για τη λεγόμενη «επανεκκίνηση του Τουρισμού», είναι αδύνατο να τοποθετηθούμε χωρίς να αναφερθούμε στην κυβερνητική πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που καθορίζουν και τις επιλογές σε περιφερειακό επίπεδο.

Η ουσία αυτών των επιλογών, τις οποίες στηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι από τη μια η ενίσχυση των ομίλων και μεγάλων επιχειρήσεων με κάθε τρόπο

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 27 - 28 Ιούνη:
  • Η πείρα της πανδημίας επιβεβαιώνει: Διέξοδος η πρόταση του ΚΚΕ - Υγεία σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν για όλους! Οχι εμπόρευμα 
  • Κινητοποιήσεις Σωματείων και Φορέων στη Δυτ. Θεσσαλονίκη: «Για την κερδοφορία, καρκίνος και ασφυξία...»
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών: Πάλη για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά
  • Ελληνοτουρκικά - ΝΑ Μεσόγειος: Με ευρωΝΑΤΟικό «καπέλο» προωθούνται επικίνδυνες διευθετήσεις 

Πεθαίνει ο Κωστής Μοσκώφ

Πέθανε, στις 27/6/1998, ο κομμουνιστής διανοούμενος Κωστής Μοσκώφ.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Νοέμβρη του 1939, από μεγαλοαστική οικογένεια καπνεμπόρων.

Κωστής Μοσκώφ: Hasta la vista companero!
In memoriam

Ο πάππος του ήτο κόμης Ιταλός (Πιέρο ντ' Αριγκόνι - ο οποίος εκατάγετο με τη σειρά του από Ισπανοεβραίους της Αραγονίας). Αυτός ο αρχιτέκτονας χάρισε έξοχα νεοκλασικά δείγματα στο δομημένο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, του γενέθλιου άστεως του Κωστή Μοσκώφ.

11η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνέρχεται η 11η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ,27/6/1967,  η οποία, μεταξύ άλλων, εγκρίνει το πόρισμα για το Νίκο Ζαχαριάδη που εκτιμούσε ως αναπόδεικτη την κατηγορία εναντίον του ως πράκτορα του εχθρού.

Η 11η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (1967)

Δύο μήνες μετά την εγκαθίδρυση της δικτατορίας συνήλθε η 11η Ολομέλεια της ΚΕ (27 έως 30 Ιουνίου 1967).

Τα Δωδεκανήσου στην Ελλάδα


Η διάσκεψη, 27/6/1946, των τεσσάρων υπουργών Εξωτερικών (Σοβιετικής Ένωσης, ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας) αποφάσισε ομόφωνα, μετά από πρόταση της Σοβιετικής Ένωσης, την απόδοση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Τι προηγήθηκε 
 
Το Μάης του 1945, που ολόκληρος ο δωδεκανησιακός λαός χαιρέτισε την αποχώρηση των Γερμανών και τον ερχομό των Αγγλων. "Γρήγορα όμως, οι δίκαιες ελπίδες του λαού μας διαψεύστηκαν από τη σκληρή πραγματικότητα. Κρατήθηκε σε ισχύ και εφαρμόστηκε σκληρά η ιταλική φασιστική νομοθεσία.

Διαταγή του Ι. Β. Στάλιν «Ούτε ένα βήμα πίσω!».

Εκδίδεται, 27/6/1942, η περίφημη διαταγή 227 του Ι. Β. Στάλιν «Ούτε ένα βήμα πίσω!».

Το ζήτημα του δεύτερου μετώπου

Από την πλευρά της αστικής ιστοριογραφίας το ζήτημα του δεύτερου μετώπου (απόβαση των Αγγλοαμερικανών στη Νορμανδία) παρουσιάζεται ως εκείνο το γεγονός που έκρινε την έκβαση του 
Β' Παγκοσμίου Πολέμου.