Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κινητοποίηση της Πέμπτης 28 Γενάρη

Τελικά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων… Πραγματικά νιώθουμε σαν να μη πέρασε μια μέρα από τον Σεπτέμβρη! Γιατί τα σχολεία μας θα ανοίξουν με τους ίδιους και χειρότερους όρους που άνοιξαν και στην αρχή της σχολικής χρονιάς!

Μία πρώτη απάντηση


Μία πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση και τη νέα αυταρχική της απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, έδωσαν το πρωί φοιτητές της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση των γενικών τους συνελεύσεων, ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, μαζί με Φοιτητικούς Συλλόγους Τμημάτων της Φυσικομαθηματικής Σχολής πραγματοποίησαν πορεία από την Πανεπιστημιούπολη προς την Πολυτεχνειούπολη, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός και ορατός «ιός»!


Εμπορικοί πόλεμοι χωρών και εταιρειών για τα εμβόλια...

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις...

Προνομιακή αντιμετώπιση ισχυρών κρατών...

Απόρρητες συμφωνίες της ΕΕ με φαρμακοβιομηχανίες...

Δεν λείπει ο Project Manager στον e-ΕΦΚΑ – Υπάλληλοι και μέσα λείπουν

 


Ο πρωθυπουργός και ο νέος Υπουργός Εργασίας βρήκαν τι φταίει για τις χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις στον e-ΕΦΚΑ, η έλλειψη project manager από τον ιδιωτικό τομέα!!!

– Τι θα κάνει δηλαδή περισσότερο ο κύριος με τη βαρύγδουπη ιδιότητα από αυτό που κάνουν οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικητής και οι 4 υποδιοικητές στον e-ΕΦΚΑ;

Εντεκα μήνες μετά...


 Η κυβέρνηση δηλώνει ότι «δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία», όμως μπορεί «να γεννά Rafale» και να επιδοτεί το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, «διαφημίζει» τα περίφημα μέτρα ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μέσω ΣΔΙΤ, της μεγαλύτερης δηλαδή εμπλοκής των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις αστικές συγκοινωνίες.

Κώστας Κωνσταντινίδης


Ο Κώστας Κωνσταντινίδης υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού, συνδικαλιστής και μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Γεννήθηκε στις 18/3/1925 στο χωριό Μαυροπηγή, της επαρχίας Εορδαίας του Νομού Κοζάνης. Με καταγωγή από αγροτική οικογένεια και πατέρα αγωνιστή του ΕΑΜ δούλευε από 12 χρονών στα χωράφια. Το 1942, οργανώνεται στην ΟΚΝΕ και το 1943 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Κατόπιν ιδρύεται η ΕΠΟΝ, της οποίας ορίζεται υπεύθυνος περιοχής και παίρνει μέρος στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στο Καταφύγι Πιερίας, κάτω από τις μύτες των Γερμανών.

Ελπιδοφόρος αγώνας


Μια πρώτη μαζική και δυναμική απάντηση πήραν την περασμένη Πέμπτη τα σχέδια της κυβέρνησης, με τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, με αίτημα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, να ανοίξουν τώρα οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, να θωρακιστούν τα σχολεία από την πανδημία, όπως διεκδικούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Αυτήν τη βδομάδα οι κινητοποιήσεις στην Εκπαίδευση κλιμακώνονται και έπεται συνέχεια...

Ομολογία ότι ο αυταρχισμός είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής


 Η αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση υλοποιεί σωρηδόν μέτρα που προκαλούν δικαιολογημένες αντιδράσεις, όπως το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, είναι πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.

«Αμπαλάρεται» το νέο κρατικό πακέτο στήριξης για τους επιχειρηματικούς ομίλους


 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ

Με φόντο τη μείωση των «προσδοκιών» για τις προβλέψεις

Η διαφαινόμενη αναθεώρηση προς το χειρότερο των προβλέψεων στους ρυθμούς ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία για το 2021 καθώς και η επέκταση των κρατικών πακέτων στήριξης στην εργοδοσία αποτελούν μεταξύ άλλων τους άξονες του 9ου κύκλου της ενισχυμένης εποπτείας. Τα σχετικά παζάρια με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια των «θεσμών», μέσω τηλεδιασκέψεων, ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο, Τετάρτη, ενώ η έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα δημοσιοποιηθεί προς το τέλος Φλεβάρη προκειμένου να επικυρωθεί στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 15 Μάρτη.

Στην απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων προχώρησε η κυβέρνηση


Νέα αυταρχική απόφαση έλαβε η κυβέρνηση!

Την απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων έως και τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σήμερα τα ξημερώματα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Λαμβάνοντας υπόψιν, μεταξύ άλλων και την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, όπως αναφέρεται στο δημοσιευμένο ΦΕΚ, απαγορεύει από σήμερα στις 6 το πρωί, όλες τις υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, με πρόσχημα τον ιό. 

Εμβόλια: Ο δολοφόνος Καπιταλισμός επί τω έργω!


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Scientific American και των Γιατρών  του Κόσμου, μέχρι τις 18/11/2020 οι φαρμακευτικές εταιρείες – αυτές που σήμερα δεν παραδίδουν τις ποσότητες των εμβολίων που είχαν δεσμευτεί – είχαν χρηματοδοτηθεί με δημόσιο χρήμα στις ΗΠΑ για την παραγωγή των εμβολίων με 12 δισ.δολάρια. Πρόκειται για επιπλέον πακτωλό που ήρθε να προστεθεί στα 40 δισ.δολάρια που διατίθενται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ – των εκατομμυρίων ανασφάλιστων – από τα δημόσια ταμεία προς τις φαρμακευτικές για έρευνες και παραγωγή φαρμάκων, που βεβαίως θεωρούνται ιδιοκτησίας των εταιρειών.

Θέτει τις «πράσινες» μπίζνες ως προτεραιότητα στην μετά-Covid εποχή


Την κυρίαρχη θέση που έχουν οι «πράσινες» μπίζνες στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αφού ευχαρίστησε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου για την «σπουδαία δουλειά» που έκανε, ιδίως «στην εμβληματική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απολιγνιτοποίηση της χώρας με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς»,  ανέπτυξε την «αναπτυξιακή διάσταση» των «πράσινων» πολιτικών προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Συρτός του ΟΑΕΔ

 


Ένα τραγούδι για την ανεργία

Ένα όμορφο παραδοσιακό τραγούδι, με σαφές πολιτικό περιεχόμενο για τις ουρές των ανέργων, δημιούργησαν Θεσσαλοί μουσικοί. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


26/01/1500

Ο Ισπανός ναυτικός Βινθέντε Πινζόν ανακαλύπτει τη Βραζιλία.

26/01/1699

Η Συνθήκη του Κάρλοβιτς, σφραγίζει τη λήξη του αυστρο - οθωμανικού πολέμου (1683-1699). Η Συνθήκη αυτή σήμαινε το τέλος της οθωμανικής κυριαρχίας σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής Ευρώπης και την άνοδο της αυτοκρατορίας των Αψβούργων.